'Bewegwijzering in centrum is een puzzeltocht'

ALMERE
Voetgangers in het stadscentrum van Almere worden opgezadeld met een puzzeltocht. Dat stelt de ontwerper van de wegwijzerborden Bram Engelse. Hij verwijt de gemeente de borden niet goed te onderhouden.

Een bord voor architectuurcentrum Casla wijst al jaren de verkeerde kant op. De Grote Markt waar verschillende straten op uitkomen, heeft helemaal geen bewegwijzering meer. En de borden van De Paviljoens verwijzen naar een museum dat niet meer bestaat.

Engelse vindt dit niet gastvrij voor bezoekers van de stad. Hij zegt al jaren hierover bij de gemeente aan de bel te trekken, maar daar steeds bot te vangen.

reacties (6)

 • fred

   

  o nu zie ik het. meneer engelse heeft een bedrijf en hij denkt graag mee. jaja.

  reageer
 • MKM

   

  Wat is daar mis mee dan?

 • richard

   

  Voor die paar toeristen die daar komen hoef je het niet te veranderen

  reageer
 • ron

   

  of er veel of weinig komen van buiten Almere doet er weinig toe. Ook Almeerders zelf weten vaak niet wat er in Almere is en waar het is. Ik verbaas me daar altijd weer over. Cultuurbezoekers komen vaak niet alleen voor cultuur naar een stad maar combineren dat. Kleine moeite als er toch verwijsborden staan de cultuur even mee te nemen in de verwijzing.

  reageer
 • steef

   

  Echt Almere zit er al een tijdje naar te kijken klopt niks van . Het is maar goed dat ik weet hoe Almere in elkaar zit en geen borden nodig heb . Maar misschien andere mensen wel .

  reageer
 • ron

   

  vreemde conclusie van Rutger. Overigens : 1. waar wijzen de bordjes van Casla naar toe dan ? 2. wat betreft paviljoens: je kan het bordje demonteren maar misschien is het voor iemand die niet weet waar de paviljoens staan maar een oude folder of oud boekje heeft of oude internetinfo beter om informatie te geven "paviljoens: opgeheven" NB In Haven hebben ook jarenlang bordjes verwezen naar het veer naar Huizen wat al jaren niet meer voer. 1 simpel mailtje en het werd aangepast. Daarom vraag ik mij af of deze meneer wel tegen de juiste muur aan praat.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Rutger

   

  Die paar toeristen die naar Almere komen, schijnen de gemeente dus weinig te kunnen schelen.

  reageer
 • Wie komt er nu voor cultuur naar Almere, niemand toch, dus die borden zijn niet eens nodig.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert