Nieuwe bloedprikker draait al twee jaar verlies

ALMERE
Saltro dat vanaf volgend jaar in Almere de taken van het Flevoziekenhuis wil overnemen als het gaat om bijvoorbeeld bloedprikken, draait al twee jaar verlies.
De Almeerse huisartsen die verenigd zijn via de zorggroep Almere, willen hun patiënten niet langer doorsturen naar het ziekenhuis, maar laten controleren door Saltro. In 2013 leed het bedrijf een verlies van 2,4 miljoen euro en moest het interen op de reserves.

Het bedrijf zit niet in de financiële problemen, maar de directie schrijft in het jaarverslag dat er risico's zijn voor de toekomst. Dat komt omdat de prijzen steeds lager worden en er dus minder valt te verdienen.

Saltro wil weer winst gaan maken door efficiënter te gaan werken, vooral door verspilling tegen te gaan. Een woordvoerder zegt dat er inmiddels weer winst wordt gemaakt. Dat komt onder meer doordat medewerkers meer werk doen in dezelfde tijd.

Volgens Saltro worden op dit moment de afspraken met de Almeerse huisartsen "geconcretiseerd" . Het bedrijf verwacht op korte termijn aan de slag te gaan.

reacties (9)

 • Van beveren

   

  Te gek voor woorden hebben jullie voor die tijd zeker uit je neus zitten eten als het nu goed gaat met harder werken

  reageer
 • Henk D

   

  Ze gaan eerdaags ook vertellen dat we alleen onze boodschappen bij AH en niet bij de Lidl moeten doen

  reageer
 • mario withoud

   

  Sommige reacties zijn weer voorspelbaar. Zou ik zo achterdochtig en complotterig denken dan zou ik het wel weten. Ik zou, door wie of waar dan ook, mijn bloed laten prikken en dit laten onderzoeken...

  reageer
 • Henk

   

  Als je met verlies wil draaien, kun je iedere aanbesteding winnen :-(

  reageer
 • Broer

   

  Exact, men denkt toch niet dat iemand uit filantropische overwegingen 2 jaar verlies gaat lijden om het "marktaandeel" van een bestaande organisatie weg te kapen?

 • pzaal

   

  als het zo doorgaat moeten we straks nog allemaal naar Limburg voor een prikje of een gekneusde vinger.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • johan54

   

  Ik betaal de rekening dus ik bepaal waar dat gebeurd. Gebeurd dus niet door een op winst belust bedrijf. Ziekenhuis moet ook rondkomen van de centjes en hebben het ook niet makkelijk door de opgelegde regeltjes van dat zootje uit Den Haag, maar ik heb nog altijd meer vertrouwen in het 'bekende' Flevoziekenhuis, dan in een onbekende privekliniek

  reageer
 • ron

   

  hier moet je (als er echt bloedonderzoek wordt gedaan; dus niet een simpel testje) naar der prikpolie in de Haak

  reageer
 • Renee

   

  Ben al in geen jaren in het zkhs geweest voor bloedprikken. Dat wordt gewoon gedaan bij mijn huisarts

  reageer
 • Andree

   

  Volgens mij wordt bloed 'geprikt' bij de huisartsenpost en vindt alleen de analyse plaats in het Flevoziekenhuis. Dat is voor de patient ook het beste.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Die dame van de prikpost werkt voor het Flevoziekenhuis. In de toekomst zit daar dus iemand van Saltro. Als dat om kostentechnische overwegingen niet wordt afgeschaft tenminste. Overigens kunnen die tests door ieder laboratorium gedaan worden.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert