Studente fotografie is gefascineerd door Nobelhorst

ALMERE
De 21-jarige Mariska Pot legt als fotograaf het komende half jaar de nieuwbouwwijk Nobelhorst in Almere vast. Zij doet dit voor haar studie aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag.

De studente is gefascineerd door de bouw van een dorp in een grote stad. Zo bezocht zij het appartementencomplex dat het uiterlijk heeft van een melkfabriek. En door met de bewoners te praten, merkte ze al snel dat de saamhorigheid er groot is.

Hoe Pot Nobelhorst precies op de gevoelige plaat gaat vastliggen, is nog niet definitief. Een idee is om de foto's van de wijk op oude dorpsfoto's te laten lijken. Ze is van plan de ontwikkelingen in de wijk ook na haar studieproject te blijven volgen.

reacties (4)

 • .\/\/.

   

  'meisje' - een nogal denigrerende toon voor iemand die een persoonsvorm nog niet van een voltooid deelwoord kan onderscheiden, vind je ook niet?

  reageer
 • -Z-

   

  Nobelhorst, dorp van en voor de toekomst. Leuke gesprekjes heeft ze al gevoerd en een gebouw gezien. En nu gaat ze kunst maken, retro kunst want dat ziet er zoveel leuker uit dan de werkelijkheid vind dit meisje.

  reageer
 • bvg

   

  een nieuwe wijk gwbouwd als dorp net aan de andere kant van de snel weg de A6 naast de stad. zo beter?

  reageer
 • Karel S.

   

  We kunnen bij Nobelhorst niet echt spreken over een dorp IN een grote stad gezien de perifere ligging, he? Foei.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert