Besluit uitbreiding Lelystad Airport 5 maanden later

LELYSTAD • Di 21 oktober 2014 | 11:36 • Dinsdag 21 oktober 2014 | 11:36
Het definitieve besluit over de uitbreiding van Lelystad Airport wordt een aantal maanden uitgesteld tot uiterlijk begin april. Dat schrijft staatssecretaris Mansveld in een brief aan de Tweede Kamer. Oorspronkelijk werd het besluit rond 1 november verwacht.
 
Het uitstel heeft een aantal redenen. Zo wil het ministerie een aantal aanvullende onderzoeken laten beoordelen door de commissie voor de milieueffectrapportage. Die commissie had eerder kritiek dat die onderzoeken ontbraken. Naar verwachting begin november komt de commissie met een nieuw advies.

Op 26 november is er een overleg met de Tweede Kamer. Die vroeg vorige week om extra beraad over de milieueffecten, omdat tijdens het laatste Kameroverleg in juni niet alle informatie beschikbaar was.

Pas na het overleg met de Kamer wordt de Raad van State om advies gevraagd over de uitbreidingsplannen. Dat advies wordt op zijn laatst begin april verwacht.
Mansveld zegt dat het uitstel niets te maken heeft met twijfels over de plannen, maar dat zorgvuldigheid voorop staat.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel