GGD treft voorbereidingen voor ebola-uitbraak

FLEVOLAND
GGD Flevoland is voorbereidingen aan het treffen voor als er een ebola-epidemie uitbreekt in de provincie. Zo wordt de komende tijd een zogenoemde ontsmettingsstraat ingericht in de garage van de ambulancedienst. Hierin kunnen hulpverleners en materieel ontsmet worden die in aanraking zijn geweest met vermoedelijke ebola-patiënten.

De GGD heeft instructies verspreid aan ziekenhuizen en huisartsenposten zodat medisch personeel verschijnselen van de besmettelijke ziekte kan herkennen en melden.

Ook wordt personeel opgeleid, beschermingskleding aangeschaft en een speciale ambulance ingericht om ebola-patiënten te vervoeren. Voor het einde van het jaar moeten alle voorbereidingen voor een mogelijke uitbraak van het virus afgerond zijn.

reacties (5)

 • Tom

   

  Ze bereiden een ebola uitbraak voor? Ik mag toch hopen dat ze zich voorbereiden OP een ebola uitbraak.....

  reageer
 • willem ex buiten

   

  Die zijn er aardig op tijd bij.Hebben zeker al maanden geen tv gekeken???????

  reageer
 • Barbara

   

  Kan de GGD ook geen adviezen geven aan de gewone burger. Voorkomen is beter dan genezen. Denk aan maatregelen nemen door goede gewoontes in te voeren zoals handhygiene op scholen en plekken waar veel mensen van dezelfde ruimtes en middelen gebruik maken die van hand tot hand gaan. Ook na bezoek supermarkt e.d. Handen wassen! Zorgen dus dat je niet meedoet aan verspreiding!

  reageer
 • .\/\/.

   

  Dat werkt misschien een beetje voor griep en norovirussen, maar voor ebola is grof geschut nodig: chloor, isolatie en quarantaine.

 • Hans

   

  ja aids krijg je ook van handen schudden, doe toch normaal, ebola stoppen met een hand zeepje

 • ambulance chauffeur

   

  Die zijn al hartstikke onderbezet joh.Zie jij een ambulance chauffeur liever op een school een praatje houden dan een a1 rit rijden? daar is internet voor, kan je alles over de maatregelen lezen en de juffrouw of meester heeft een opleiding gevolgd om informatie op kinderen over te brengen.

 • Inwoonster

   

  Voorbereidingen? Die hadden ze al lang moeten treffen!

  reageer
 • qwerty

   

  net als die SARS en Mexicaanse griep die nooit kwamen

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert