Gemeente: "We hadden al nieuwe borden besteld"

ALMERE
De gemeente Almere zegt al nieuwe borden voor de bewegwijzering in het stadscentrum te hebben besteld. Deze week uitte de ontwerper van de bewegwijzering Bram Engelse forse kritiek op de gemeente.

De borden worden slecht onderhouden, wijzen soms de verkeerde kant op en de informatie is verouderd. Zo wordt naar voorzieningen verwezen die niet meer bestaan.

Volgens een gemeentewoordvoerder moet eind volgende maand de bewegwijzering op orde zijn gebracht. Verder is de gemeente van plan over te stappen op een ander systeem, dat minder vandalismegevoelig is.

De borden moeten verder gemakkelijker te vervangen zijn. Ook komen er meer palen in het centrum. Wanneer hiertoe wordt overgegaan, is nog niet bekend.

reacties (11)

 • -Z-

   

  Bram heeft gelijk, de gemeente is lui en laks in onderhoud. Maar Bram moet ook erkennen dat zijn ontwerp dus een mislukking is. In een stad als Almere telt weliswaar de artist impression om een opdracht te winnen, maar het resultaat merkt iedereen: deze bordjes zijn niet functioneel. Hoezo kunnen die zo makkelijk worden verdraaid ... ontwerper ?

  reageer
 • Opa Schoonenberg

   

  @JP: Ik begrijp je punt niet. (Of was het een geintje?) Men geeft een bedrijf opdracht om bordjes te maken en men is niet in staat die dingen correct te laten spellen door dat bedrijf. Wat is daar zo moeilijk aan? Dus dan wordt er na een paar maanden opnieuw een aannemer ingehuurd die het verbeterde bordje komt ophangen. Grapje kost (mijn schatting) 1000 euro per fout bordje. Gebeurt meerdere keren per jaar. Verspilling van gemeenschapsgelden omdat iemand niet regelt dat het in een keer goed gaat. @Henk: Je kunt niet beweren dat men in elke gemeente hier problemen mee heeft. In elk geval staat Almere erom bekend.

  reageer
 • ron

   

  idd richting bazaar staat er ook nog steeds wat is er nu makkelijker dan een zwarte kwast pakken of folie te plakken over iets wat niet meer bestaat ? wat is er nu niet makkelijker dan op een melding dat iets niet klopt het weer even aan te passen. als iets AL is besteld ....... en het staat al meer dan een jaar fout dan is het voor mij geen "AL"

  reageer
 • Henk

   

  Wie zegt dat andere gemeentes er geen last van hebben?

  reageer
 • freddy

   

  straatnaambordjes kunnen niet spellen. het zijn bordjes.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • willem ex buiten

   

  Misschien geldt dit ook voor Buiten.Ik zag van de week een bordje met"HALTE BAZAAR"die al weken failliet is.

  reageer
 • Lely

   

  Wat is het probleem ??? Iedereen loopt toch de hele dag met zijn/haar snufferd op het mobieltje te kijken dus kan men via Google-maps alles prima vinden...!!!

  reageer
 • kees

   

  als dit het ergste is, gaat het heel goed in almere

  reageer
 • JP

   

  Straatnaambordjes kunnen niet spellen. Sommige mensen ook niet.

  reageer
 • Opa Schoonenberg

   

  Men heeft in Almere grote moeite om straatnaambordjes foutloos te laten spellen. Er wordt een tonnen kostend verkeersgeleidings systeem geplaatst dat de meeste mensen niet begrijpen. Marketingborden staan op plaatsen waar het verkeer voorbij raast, zodat de inhoud onleesbaar is. Het is ook niet de eerste keer dat er wegwijsbordjes zijn geplaatst die door kwajongens alle kanten op gedraaid kunnen worden. Waarom hebben andere gemeentes daar geen last van? Wie heeft hier belang bij dat dit allemaal zo doorgaat?

  reageer
 • Ron

   

  Jaaaaja

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert