Gemeente zet in op voorkomen inbraak

ALMERE
De gemeente Almere heeft een nieuw veiligheidsprogramma gepresenteerd. De komende vier jaar wordt de nadruk gelegd op de veilige buurt, aanpak jeugdcriminaliteit, georganiseerde criminaliteit en 'high impact crimes' zoals woninginbraken.

Almeerders bij wie is ingebroken krijgen gratis preventieadvies om herhaling te voorkomen. Winkeliers krijgen trainingen om met overvallen om te gaan. Jeugdagenten en bureau Halt gaan bij scholieren langs om maatschappelijke thema's te behandelen. Dit om overlast en criminaliteit tegen te gaan.

Het actieplan is tot stand gekomen na de Veiligheidstour van de gemeente Almere. Wijkagenten, preventieteams, burgemeester en wethouders spraken op verschillende plekken in de stad met inwoners over veiligheid in hun wijk.

reacties (7)

 • Oostvaarders

   

  Aha dus daarom kreeg ik gister een brief voor die gratis preventie! Alleen stond er in die brief dat dat was omdat er recentelijk ingebroken was in mijn straat en de inbreker nu bekend was met het soort huis.

  reageer
 • yoyo

   

  een inbreker komt nooit 2x op dezelfde plek terug dus ik weet niet wat ze proberen haha

  reageer
 • ron

   

  je ergeren aan een politie met sirene of aan een helicopter ????? mij ontgaat die logica. Hebben we ook gelezen dat Almere 31 resp. 36 % meer veelplegers heeft? Hoe zou men dat nu weten ? omdat ze niet zijn opgepakt of wel zijn opgepakt? Hulde dus voor het korps van Almere (en als je wil AJ) !!!!!! Dat ze steeds weer worden vrijgelaten (of niet na vrijlating op adequate wijze worden begeleid) ligt niet aan het korps of aan AJ maar aan onze wetgeving !!!

  reageer
 • ron

   

  "Almeerders bij wie is ingebroken krijgen gratis preventieadvies" Mag ik even met terugwerkende kracht vangen dan ?

  reageer
 • pietje

   

  Niet steeds achterom kijken Willem. Bij elk politiegerelateerd bericht kom je weer met dit verhaal, terwijl je niet eens meer in Almere woont?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • willem ex buiten

   

  Ik moet een beetje lachen om deze berichtgeving.Wij hebben 8 jaar in Almere gewoond en de criminaliteit alleen maar zien toenemen.Er was veel te weinig politie,deze was niet zichtbaar en een wijkagent heb ik nooit gezien.Wel hoorden we zo nu en dan meerdere politiewagens over de busbaan scheuren of dagelijks tot grote ergenis een helicopter in de lucht.Zelfs in de winkels stonden keurig aangeklede beveiligers!zonder enige bevoegdheid.Als de burgemeester Jorritsma het tij wil keren moet zij natuurlijk niet aankomen met gratis preventieadvies te geven aan mensen bij wie is ingebroken.Om herhaling te voorkomen moet het tuig van de straat en opgesloten worden.

  reageer
 • bewoner

   

  goede speerpunten....daar valt nog winst te halen. suc6 agenten!!! pas op voor vormfouten

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert