Ziekenhuizen klaar voor patiënten met ebola

FLEVOLAND • Wo 22 oktober 2014 | 15:50 • Woensdag 22 oktober 2014 | 15:50
De drie ziekenhuizen in Flevoland met een spoedeisende hulp zeggen voorbereid te zijn op de komst van patiënten met ebola. Zowel het Flevoziekenhuis in Almere, het Antonius Ziekenhuis in Emmeloord en het MC Zuiderzee in Lelystad hebben maatregelen genomen.

Zo is personeel uitgelegd wat te doen bij een patiënt die mogelijk ebola heeft. Voor de zieke is verder een aparte kamer beschikbaar. De maatregelen zijn onderdeel van het landelijke protocol van het RIVM; het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu.

Zodra iemand met ebola-verschijnselen zich meldt op de spoedeisende hulp, wordt hij opgevangen in de aparte kamer. Daar wordt de patiënt opgehaald door gespecialiseerde verpleegkundigen en naar een academisch ziekenhuis gebracht.

Deel artikel

reacties (5)

 • .\/\/.

    Do 23 oktober 2014 Donderdag 23 oktober 2014

  Nee, dat is geen idee. Hoe stel je je die huisbezoeken voor? Hoe worden die artsen beschermd? Bovendien zijn patiënten rare vogels: ze melden zich spontaan bij de balie, murmelen 'Sierra Leone' en zakken in elkaar (waar gebeurd in Dordrecht). Je moet echt op die situatie voorbereid zijn, en zeker niet denken dat je alles kunt sturen en regelen.

  reageer
 • S

    Wo 22 oktober 2014 Woensdag 22 oktober 2014

  Weet niet of dit niet haalbaar is! Met de Mexicaanse griep mochten patienten ook niet op gewone SEH's en bij de huisarts komen! De Mexicaanse bleek achteraf heel erg mee te vallen maar Ebola is wel echt levensgevaarlijk, dus mijn mening is toch wel: het proberen waard!! :-)

  reageer
 • Dicht

    Wo 22 oktober 2014 Woensdag 22 oktober 2014

  Grenzen dicht voor landen uit Afrika. Dit kan niet langer. Voorkomen dat alle deze maatregelen nodig zijn!!

  reageer
 • MKM

    Wo 22 oktober 2014 Woensdag 22 oktober 2014

  Op zich een aardig idee, ware het niet dat het in het begin nogal op griepverschijnselen lijkt... Denk niet dat het haalbaar is om iedereen met griepverschijnselen te bezoeken. Daartegenover is het risico op besmetting niet eens uitzonderlijk groot...

  reageer
 • S

    Wo 22 oktober 2014 Woensdag 22 oktober 2014

  Is het niet een idee dat als mensen verschijnselen van Ebola hebben dat ze de dokter op huisbezoek vragen ipv over straat gaan en bij andere "zieke" mensen in de buurt te laten komen????

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert