Geen extra maatregelen bij harde wind

DRONTEN
Rijkswaterstaat gaat automobilisten niet extra waarschuwen bij harde wind op de Ketelbrug. Dat zegt Rijkswaterstaat nadat er dinsdagavond en woensdagochtend twee aanhangers omver werden geblazen op de Ketelbrug.

Volgens Rijkswaterstaat ligt de verantwoordelijkheid bij de automobilisten zelf. Bovendien is er dinsdag uitvoerig gewaarschuwd voor windstoten via de verkeersinformatie.

Rijkswaterstaat plaatst dan ook geen extra borden bij de Ketelbrug.

reacties (9)

 • -Z-

   

  Waarom denkt de automobilst dat er aan beide zijden van de brug windzakken staan ? Van die leuke ronde vlaggevallen die, hoe harder het waait, steeds Beter zichtbaar worden. Oh, dat wist u niet, of u klaagt over onduidelijk ? Jee, al die moeite doen om op te letten.... Wat wenst u, digitale aanduidingen boven, naast en in het wegdek, compleet met sirenes en zwaailampen ??

  reageer
 • Swifterbanter

   

  Kletskoek. Als je als automobilist je verantwoordelijkheid niet kent met harde wind dan hoor je niet op de weg. Dan waai er dus af. De dijk is een ander verhaal omdat je daar niet overal beschut rijdt en de wind ook gisteren en vandaag van alle kanten komt, die is zeer wisselend gevaarlijk ook voor ervaren automobilisten.

  reageer
 • THeo

   

  Mensen hebben nog altijd hun eigen verantwoordelijkheid. Schuif NIET alles af op de overheid.

  reageer
 • Dick

   

  Hoezo? Je weet toch dat het hard waait? Hou toch eens op met de verantwoording bij een ander te leggen. Op opritten de Ketelbrug staan 2 windzakken, die geven heel goed aan of het al of niet hard waait. Als je die negeert en denkt dat je gewoon met 90km/u over een brug heen kunt of over de Dijk Enkhuizen - Lelystad kunt komen dan heb je het gewoon niet begrepen.

  reageer
 • Ron

   

  Waarom nou niet. Zoveel kost dat toch niet.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Koos Regenhoos

   

  Belasting heffen op de wind. Dat zal de wind leren!

  reageer
 • henk akster

   

  dan moeten ze de dijk naar Enkhuizen ook niet afsluiten bij harde wind. Het is de taak van de overheid om de burgers te beschermen tegen ongewenste omstandigheden, medeburgers en burgers tegen zichzelf.

  reageer
 • rve

   

  eindelijk wordt de verantwoordelijkheid gelegd waar die hoort.

  reageer
 • KC

   

  De provincie Flevoland heeft gisteren en vandaag wel op haar Drips gewaarschuwd voor harde wind op de Houtrib- Markerdijk (N302). Zo hoort dat RWS!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert