"Leefruimte Kiekendief onder druk"

FLEVOLAND
De leefruimte van de kiekendieven in Flevoland staat onder druk. Dat zegt Coby Dekker van de Agrarische Natuurvereniging 'Rondom Het Greppelveld' in Dronten.

In Flevoland laten inmiddels zo'n zeventig agrariers hun akkerranden begroeien met bloemen, zodat er meer kiekendieven komen.

De agrariers kregen daar tot nu toe een vergoeding voor, maar die wordt stopgezet. Dekker verwacht dat meerdere agrariers stoppen met de akkerranden.

reacties (4)

 • Roel

   

  Als meneer van de brink inkomensderving heeft, op wat voor manier ook wil hij toch ook een vergoeding ontvangen? En in ons landschap horen ook windmolens.

  reageer
 • Michiel

   

  Jammer als agrarisch natuurbeheer op deze manier weer om zeep wordt geholpen. Prima als een beperkte financiële prikkel wordt gegeven om natuur en landschap in Flevoland verder te ontwikkelen en dat sluit mooi aan bij andere berichtgeving op deze website over het gegeven dat de provincie nog veel geld "in een oude sok" heeft zitten.

  reageer
 • henk a vd brink

   

  Dus agrariers hebben alleen hart voor de natuur als er subsidie tegenover staat? Ze verdienen toch ook aan 'ons' landschap (windmolens)?

  reageer
 • Kuikendief

   

  Dankzij deze roofvogel geen hazen meer geen kievieten meer en andere weide vogels weg met de akkerlanden

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert