Dagbesteding knapt fietsen op voor asielzoekers

EMMELOORD
De dagbesteding van de Houtgrutter in Emmeloord knapt geschonken fietsen op voor jonge asielzoekers. Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt zorgen dat de fietsen veilig zijn voordat de kinderen ermee gaan fietsen.

Veel kinderen gaan vanuit Luttelgeest, waar het asielzoekerscentrum is, naar school in Emmeloord. Met een fiets wordt hun mobiliteit verhoogd.

De vraag naar fietsen is toegenomen omdat steeds meer asielzoekers naar Nederland komen, sinds de crisis in Syrië en Irak. De inzameling is onderdeel van het project Kinderfietsenplan van de Centrale Opvang Asielzoekers, de Rabobank, de ANWB en de stichting Vrolijkheid.

reacties (5)

 • .\/\/.

   

  'ons Nederlanders' - zoals je het zegt klinkt het alsof het om een superieur mensensoort gaat. Bah!

  reageer
 • Carry

   

  Is het zo bijzonder dat ze moeten fietsen naar school. Moest ikzelf vroeger ook altijd en ook naar het werk. Moeten de kinderen in alle buitengebieden in heel Nederland toch ook. Waarom zijn deze kinderen dan een uitzondering op de regel!

  reageer
 • Mark

   

  Ze kunnen toch beter fietsen opknappen voor ons Nederlanders die geen fiets voor hun kinderen kunnen betalen of laten repareren omdat ze dat niet kunnen betalen Door dat ze werkeloos zijn geraakt of van een uitkering moeten leven. Beter eerst ons eigen volk helpen er zijn mensen genoeg die het hard nodig hebben. Maar Nederland haalt liever nog meer mensen naar Nederland. ( luilekkerland )

  reageer
 • MW

   

  Ze moeten stoppen met pamperen. Leuk en aardig dat er van alles en nog wat beschikbaar wordt gesteld en daarnaast nog zakgeld toekrijgen. Maar een beter plan lijkt me dan om samen met de AZC de fietsen te repareren, meer meehelpen, etc. Geen wonder dat ze voor NL kiezen. Je hoeft alleen maar je hand op te houden hier.

  reageer
 • Denk je echt dat ze die fiets pakken voor na Emmeloord? ze fietsen toch naar hun bushalte op de oostringweg en pakken dan de bus naar emmeloord wordt toch betaald Door AZC dus wat heeft het voor zin om die fietsen op te knappen als ze er toch niks mee doen

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert