Veroorzaakster ongeval krijgt boete en werkstraf

ALMERE
Een Almeerse die twee jaar geleden in haar woonplaats doorreed nadat ze met haar auto een snorfietster had aangereden, moet een werkstraf van veertig uur uitvoeren en 500 euro boete betalen.

De aanrijding vond in juli 2012 plaats op de kruising van het Tsjaikowskypad en de Cesar Frankweg. De 78-jarige snorfietster liep onder meer gebroken ribben en een klaplong op. Uit schrik reed de Almeerse door, maar later meldde ze zich bij de politie.

Er was een werkstraf van 150 uur geëist en zes maanden rij-ontzegging, waarvan drie maanden voorwaardelijk. De rechtbank vond die rij-ontzegging niet meer passend, omdat de feiten al enige tijd geleden hebben plaatsgevonden.

reacties (2)

 • RR

   

  Doorrijden na het veroorzaken van een verkeersongeval waarbij tevens sprake is van lichamelijk letsel van het slachtoffer afstraffen voor 150 uur werkstraf? Tja...de dader heeft dus nu een strafblad, tegelijkertijd is het de overweging waard om voortaan door te rijden en me later als nog te melden. Als ik alcohol op heb, dan is het later melden een goede optie.....hmmmmm, doen we dit goed Nederland?

  reageer
 • Poe

   

  Dat is een pittige eis en veroordeling...Zeker gezien het feit dat de Urker meisjes aanrander (ander bericht) geen straf krijgt alleen een behandeling....wazig.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert