Lelystedeling aangehouden voor dodelijk ongeluk A12

LELYSTAD
De politie heeft een vrachtwagenchauffeur uit Lelystad aangehouden na een dodelijk ongeluk donderdagochtend op de A12 bij Woerden.

De trucker was op een pijlwagen gebotst en daarna doorgeschoven. Beide voertuigen botsten daarna tegen een andere pijlwagen waar op dat moment een aanhanger aan werd gekoppeld. Een wegwerker raakte bekneld tussen de aanhanger en de pijlwagen en overleed ter plekke. Een andere wegwerker die achter het stuur van één van de pijlwagens zat, raakte zwaargewond.

Volgens de politie had de vrachtwagenchauffeur niet gedronken. Hij ligt momenteel in het ziekenhuis. De snelweg was door het ongeluk uren afgesloten en zorgde voor enorme files in de Randstad.

reacties (17)

 • kees d.

   

  Deze chauffeur wordt wel degelijk aangehouden voor het veroorzaken van een dodelijk ongeluk. Hij heeft de snelheidsbeperkingen op de matrixborden genegeerd, hij heeft de dwangpijlen en het rode kruis op de matrixborden genegeerd en hij is over waarschuwingsbalken gereden voordat hij de pijlwagen heeft meegenomen.

  reageer
 • Tsja

   

  Pijlwagens rijden nooit zomaar de weg op. Ze vormen eerst een rijdende colonne, daarna worden al rijdend de pijlen aangezet en wordt steeds langzamer gereden. Wat ik op de foto's zie is dat De rode vrachtwagen op de vrachtwagen met botsabsorber is gereden. Die is daarna doorgeschoven op de aanhanger pijlwagen. Waarschijnlijk werd de afzetting net opgeruimd. Dat de botsabsorber is doorgeschoven kan veroorzaakt zijn door de hoge snelheid van de vrachtwagen maar het kan ook zijn dat de chauffeur hiervan alles in zijn vrij had staan. Dat weten we niet. Als het het laatste is dan is niet alle schuld bij de rode vrachtwagen te leggen. Verder kan het ook nog zijn (zou echt niet mogen) dat er vanuit de verkeerscentrale de rode kruizen al uit waren gezet. Allemaal aannames maar wel mogelijkheden. Ik denk dat de politie op dit moment er al wel een goed beeld van heeft. Het is denk ik aan de redactie om dat uit te zoeken. Vooraf is dus niet zomaar te zeggen wie schuldig en/of aansprakelijk is en daarna eventueel een vervolging verdiend.

  reageer
 • Johan

   

  Nee meneer, wilde iets anders zeggen maar zal het netjes houden. stel he? De chauffeur wordt onwel. Hoe kan een vrachtwagen stoppen dan wanneer er een pijlwagen op de weg staat, precies niet. Sterkte voor de nabestaande en chauffeur. inderdaad zoals al gezegd, enkel grote verliezen en verliezers hier

  reageer
 • Hoezo!!! Is die pijlwagen soms de weg opgereden, precies voor die vrachtwagen?

  reageer
 • Ross

   

  Je weet niet eens WAT er fout is gegaan, knappe conclusie

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • wim b.

   

  Graag geen voorbarige conclusies het is heel anders gegaan wat jullie suggereren

  reageer
 • rve

   

  eindelijk iemand met verstand.

  reageer
 • Moi

   

  Mensen tetteren gelijk van : in slaap gevallen, niet opletten etc etc, sta er ook eens bij stil, dat mensen ( ja ook op die leeftijd) onwel kunnen worden. Sterkte voor alle betrokkenen

  reageer
 • JJ

   

  misschien was de chauffeur wel aan het opletten en is hij onwel geworden.. en probeer dan maar zo een gevaarte aan de kant te zetten. een beroerte kan je zo overvallen.. wacht eerst gewoon het onderzoek af ofzo.

  reageer
 • Ron

   

  Schuld en aansprakelijk zijn twee verschillende zaken. Wel eens aan gedacht dat het ongeval een gevolg zou kunnen zijn van onwelwording van de chauffeur? Laten we het politie-onderzoek eerst maar eens afwachten alvorens we de chauffeur hier (en in andere media) opknopen!

  reageer
 • RD

   

  Weer een ongeluk wat voorkomen had kunnen worden! Verkeer blijft opletten, opletten en nog eens opletten. Ook afstand houden wat je toch bij de beroepschauffeurs weinig ziet. Sterkte voor de zwaargewonde wegwerker, nabestaanden en ook de chauffeur beterschap!

  reageer
 • Ron

   

  In geval van een verkeersongeval waarbij een dodelijk slachtoffer en/of een s.o. met zwaar lichamelijk letsel valt, dan wordt men inderdaad aangehouden als verdachte van overtreding van art 6 Wegenverkeerswet. Art. 6: "Het is een ieder die aan het verkeer deelneemt verboden zich zodanig te gedragen dat een aan zijn schuld te wijten verkeersongeval plaatsvindt waardoor een ander wordt gedood of waardoor een ander zwaar lichamelijk letsel wordt toegebracht of zodanig lichamelijk letsel dat daaruit tijdelijke ziekte of verhindering in de uitoefening van de normale bezigheden ontstaat."

  reageer
 • flevo

   

  Volgens mij bestaat er geen twijfel of hij schuldig zou zijn of niet. Per slot van rekening staat zijn vrachtwagen er tegenaan en is hij waarschijnlijk door zijn verwondingen uit zijn cabine gehaald. Of in slaap gevallen of andere dingen gedaan tijdens het rijden, maar in in ieder geval niet gedaan wat hij had moeten doen nl. opletten!

  reageer
 • ron

   

  waarom spreekt men van "aangehouden" ik veronderstel dat hij gewoon wordt gehoord. en dan blijkt later wel of hij mogelijk schuldig zou kunnen zijn. Daarnaast ligt hij in ziekenhuis dus ..... ? klopt dat bericht wel?

  reageer
 • John

   

  Alleen maar verliezers, Sterkte voor eenieder die hierbij betrokken is....

  reageer
 • lely

   

  Wat een ellende voor ALLE betrokkenen, gedegen onderzoek moet maar uitwijzen hoe deze chauffeur een pijlwagen over het hoofd heeft kunnen zien.

  reageer
 • Swiebertje

   

  wat een drama, ook voor de chauffeur en familie...

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert