Connexxion adviseert: geen strippenkaart

ALMERE
Busmaatschappij Connexxion heeft de gemeente Almere geadviseerd om de papieren strippenkaart niet opnieuw in te voeren. De Almeerse gemeenteraad wil de papieren Maxx-kaart voor de stadsbussen terughalen, omdat die voor sommige reizigers goedkoper is dan de OV-chipkaart.

De raad gaf wethouder Frits Huis daarom opdracht om met Connexxion te gaan praten.
Het vervoersbedrijf voelt er weinig voor om de ouderwetse strippenkaart weer in te voeren.

De wethouder zal de gemeenteraad binnen twee weken verslag uitbrengen van het gesprek met Connexxion.


reacties (10)

 • -Z-

   

  Met een wethouder die blind is en (net als de hele Leefbaar fractie) gelooft in digitale toekomst sprookjes ... geeft geen hoop meer. En deze wethouder voelt aan dat Connexxion ook helemaal niet van plan is om de papieren kaart te blijven voeren. Net als bij lijn 1 en 3: de reiziger wil digitale toegang toch heer Huis en Connexxion ? Want oh oh die toekomst he. Dat er nu mensen leven boeit niet: geld geld geld en systeem systeem systeem. Leefbaar Almere ... Connexxion ... Zij zullen echt totaal geen moeite doen voor de MAXX kaart, uit arrogantie omdat zij zelf deze kaart niet gebruiken. Fijn he, een goed salaris/inkomen ?

  reageer
 • ron

   

  Jeroen, dat zegt faerie toch ook .... ??? Maar daarnaast een andere vraag: hoezo is de maxx kaart voor ouderen gunstiger ???? Het verhaal gaat toch niet over de roze kaart ?????

  reageer
 • Jeroen

   

  Er klopt niets van wat je zegt, wanneer je de meerreizenkaart op je kaart laad en je checkt binnen Almere in en uit, zal die altijd de kaart gebruiken.

  reageer
 • Jeroen

   

  Dus alleen voor zo een geval moeten er weer miljoenen uitgegeven worden? Houd toch op, en accepteer de vooruitgang. Ik moet er niet aan denken om terug te gaan naar de papieren kaart, en zoveel kaarten per maand aan moet gaan schaffen.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Zo wordt maar weer duidelijk dat de OV-chipkaart gelukkig een einde gaat maken aan al dat lokale gepruts.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Faerie

   

  Daarnaast, die was ik even vergeten, als jij meerdere kinderen hebt (al is het maar eenmalig voor bijvoorbeeld een kinderfeestje) moet je heel veel OV chipkaarten aankopen, per persoon 1. Een papieren maxxkaart is dan helemaal vele malen handiger en goedkoper (dit nog naast de vermeende (dat verhaal ging, maar ik kan het niet verifiëren) korting van 2 kids per strip). Ook voor senioren is het duurder (naast lastiger).

  reageer
 • Rutger

   

  Connexxion kijkt inderdaad alleen naar de eigen portemonnee en niet naar gemak/comfort voor de reiziger.

  reageer
 • Faerie

   

  ron, ALTIJD moet je in- en uitchecken. Ook als je een abo hebt bijvoorbeeld. Als de maxx kaart als product op je kaart staat en je hebt tevens saldo op je kaart, zal de bus ALTIJD voor jou kiezen dat het product wordt gebruikt. Ergo, je kan zelf niet kiezen of jij voor een rit de maxx of saldo wil gebruiken. En dat kan op korte stukjes duurder zijn.

  reageer
 • John

   

  Geld is zeker belangrijker dan tevreden klanten......

  reageer
 • ron

   

  hoe werkt het eigenlijk als je de maxx kaart op je OVchip hebt staan? moet je dan in EN uitchequen of alleen inchequen. NB als je de maxx kaart op je chip kan plaatsen waarom dan de papieren versie behouden ? dat gaat mij dan weer wat te ver. het gaat om het doel (anders en minder betalen) en niet om het middel (papier)

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert