Gezondste school Almere krijgt vignet

ALMERE
Basisschool Aurora in Almere-Buiten heeft donderdag een onderscheiding gekregen. Het is de eerste basisschool in Almere die zich drie jaar lang 'Gezonde Basisschool; sport en bewegen' mag noemen. Het vignet is een erkenning voor scholen waar gezondheid hoog in het vaandel staat.

Auora heeft onder andere het aanbod op het gebied van sport en bewegen verder uitgebreid en opgenomen in het lesprogramma.

De Gezonde-schoolaanpak is een manier om scholen te laten zien permanent te moeten werken aan gezondheid. Onder andere het RIVM en Centrum Gezondheid Leven werken hierbij samen met andere landelijke- en lokale organisaties op het gebied van gezondheid.

reacties (13)

 • Rudi

   

  Dit is een ander onderwerp dan de cito, die ik aansneed. Dus.... Ik ben ook benieuwd of de juffen elkaar op hun verjaardag gaan trakteren op die zgn. gezonde dingen. Stokjes met papperige knakworstjes en augurk erop e.d. Het zullen wel zoals gebruikelijk gewoon taartjes worden :-) Maar dan wel buiten het zicht van de kids :-))

  reageer
 • -Z-

   

  laten we over 6 maanden eens kijken hoe echt gezond de school dan nog is .... 3 jaar. Belachelijk, over 3 jaar is de helft van die school obesitas dikker ... Wat is een gezonde school ? Waar kinderen met de auto naar toe worden gebracht ? ....

  reageer
 • Rudi

   

  Laatste reactie van mij. Anders wordt het zoals altijd een gebed zonder eind. In het onderzoek van RTL (vlgs. de methode van prof. Dronkers) komt voor 2014 AUrora er slecht af. Het is in 2014 wederom een school zonder toegevoegde waarde. (zoek google rtl scholen 2014) Volgens RTL was de citoscre in _2012 530,4_ en in 2013 _530,8_ Beide scores vallen dus volgens de inspectie onder die van de vergelijkbare groep scholen. M.a.w. De AUrora doet het slechter dan vergelijkbare scholen. De score voor 2014 (bron rtl) voor AUrora was _530,3_. Slechter dus dan in voorgaande jaren. Echter volgens de "officiele" site van _scholen op de kaart_ , die de cijfers over 2014 nog steeds niet (!) publiceert (ik heb ze gebeld) zijn de scholen nog steeds bezig bij de inspectie met verzoeken om de cijfers "op te leuken" met verzoeken om bepaalde leerlingen _niet_ mee te laten tellen voor de eind=-cito 2014. Vandaar mijn opmerking....afwachten op de cijfers 2014. Voorlopig is mijn conclusie dat AUrora het in 2014 slechter deed dan voorgaande jaren.

  reageer
 • Vraagteken

   

  Lijkt me een zinnige opmerking: wachten op wat de opbrengsten zullen worden in plaats van nu al negatief op de zaken vooruit te lopen! Aurora nogmaals gefeliciteerd!

  reageer
 • Rudi

   

  Heel mooi. Echter een school die 3x onder de (inspectie-)maat scoort op de cito-toets wordt bijna automatisch een zwakke school. Het overkwam bijv. nog niet zo lang geleden De Polygoon. In 2012 werd AUrora door de inspectie als zwakke school beoordeeld. Uit het onderzoek naar de kwaliteits-verbeteringen zou blijken dat de _eindopbrengsten_ een _stijgende lijn vertonen. Dat wil nog niet zeggen dat de school voldeed aan de schoolvergelijkingsgroep, zoals de inspectie berekent. De cito 2013 was dan ook onder de maat. Afwachten wat de officiele cijfers 2014 brengen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Wim

   

  Om al die gezondheid af te leren hebben wij de kids lekker naar school gebracht met een scooter van tutti bella

  reageer
 • Lara

   

  Vandeweek lekker patatje dubbel mayo als traktatie gekregen.

  reageer
 • Jeffrey

   

  Je moet je beter inlezen voordat je zo'n reactie plaatst. Aurora, Gefeliciteerd met dit vignet, ga zo door.

  reageer
 • Vraagteken

   

  Gelukkig zijn er scholen die buiten de zaakvakken aandacht besteden aan andere zaken zoals in dit geval sport en bewegen. Gefeliciteerd met het behalen dit vignet!

  reageer
 • Patrick

   

  Rudi, ik weet niet waar jij je op baseert maar onderstaande eindconclusie komt uit het rapport van de Inspectie van het Onderwijs van 17 juli 2013: "De Inspectie van het Onderwijs kent aan de obs Aurora het basisarrangement toe. De kwaliteit van het onderwijs is weer voldoende."

  reageer
 • Pfff

   

  Totaal niet op de hoogte... bekijk de rapporten maar eens. Duidelijk dat je ze nu niet gelezen hebt!

  reageer
 • yara

   

  lekker gezond

  reageer
 • Rudi

   

  Deze school scoorde in 2012 en 2013 , naar de normen van de inspectie, onvoldoende op de cito-scores. De officiele (!) cijfers voor 2014 zijn nog onbekend. Maar als het in 2014 ook zo is, dan wordt deze school een zwakke school. Wellicht moeten ze op de resultaten op de schoolvakken ook eens proberen een vignet te halen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert