Buslijnen in Almere samengevoegd

ALMERE
De buslijnen 1 en 3 in Almere worden in de nieuwe dienstregeling samengevoegd tot één nieuwe lijn. Daarop gaat in de spits iedere vijf minuten een bus rijden. Dat meldt busmaatschappij Connexxion.

Het gaat om de bussen van Almere Haven naar de Stripheldenbuurt en naar de Molenbuurt in Almere Buiten.

Vanaf half december rijdt de nieuwe lijn 1 van Almere Haven naar het station Almere Buiten. Volgens Connexxion is de nieuwe dienstregeling mede gebaseerd op de wens van reizigers.

reacties (28)

 • Sue Whiting

   

  Schandalig dat er gezegd wordt dat het weghalen van lijn 3 gunstig is en gewenst Door passagiers in Almere haven. Waarom kunnen de bussen niet om de buurt links om en rechtsom! Dit beslissing benadeeld juist ouderen, moeders met kinderwagens, mensen slecht ter been en iedereen die hierdoor op kosten gejaagd worden! Dit is besloten ten gunste van Connexxion. Ingevoerd ook nog begin van dewinter! Iedereen die niet in centrum haven woont, en vooral mensen die in de Marken, Grienden,Meenten, De Gouwen en De Wierden zijn gedupeerd of op heen reis of op terugreis! Juist weer het volk die afhankelijk is van openbaarvervoer is de pineut! Heel jammer weer dat wethouders woonachtig in Haven niet opkomen voor de Havenaren.

  reageer
 • simone wolfe

   

  Door het opheffen van lijn 3 moet ik niet alleen langer in de bus zitten naar de gouwen, ik betaal er ook nog eens meer voor. Ik kan mij daarom niet voorstellen dat dit naar de wensen van de reiziger is. Dit geldt immers ook voor bewoners van de Wierden en de hoven.

  reageer
 • janina

   

  Ha, ik geloof echt niet dat dit is gebeurt ten gunste van de reiziger. Iedereen die ik erover spreek heeft er de pest in.

  reageer
 • tessa

   

  En wat denk je van de route met de 1. Dat is langer dan de 3. Je wordt dus verplicht gesteld altijd dat rondje te rijden. En dan als j geen fiets hebt oid moet je serieus over stappen bij de steiger om weer de 1 te pakken. Lekker achterlijk! Ben er mooi pissig om!

  reageer
 • Jose van santen

   

  Heel vervelend om over te moeten stappen op station buiten. Nu rij ik in één keer door van stedenwijk naar station Oostvaarders.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • frits

   

  Het opheffen van lijn 3 is gewoon een bezuiniging. Frequentie van nieuwe lijn 1 is lager dan van 1 en 3 nu samen. Ik had liever gehad dat beide lijnen hadden blijven bestaan, in dan allebei elke 10 minuten in plaats van lijn 1 elke 5 minuten. Ook het knippen van lijn 1 bij Almere Buiten vind ik een hele domme zet. Vanuit de Oostvaardersbuurt moet je nu overstappen. Dan is het aantrekkelijker om de trein naar Almere Centrum te nemen. Het zijn echt slechte voorstellen. Dit gaat reizigers kosten. Als je toch moet bezuinigen, laat dan alle streekbussen via de zuidoever Weerwater naar Almere Buiten rijden, dan kan de stadsbus daar weg. De streekbussen (1 hoogfrequente lijn naar Amstel en 1 hoogfrequente lijn naar Arena en AMC) rijden daar dan zo frequent, dat overstappen vanuit Almere Haven of de Stedenwijk op 't Oor ook niet erg is.

  reageer
 • M.CXX

   

  Lijn 11 zal met dezelfde frequenties gaan rijden als lijn 1 dat nu doet tussen Striphldenbuut en Station Buiten. De korte ritten tussen Station Buiten en Oostvarders zullen daar aan lijn 5 worden gekoppeld. Lijn 11 zal voornamelijk met 12m bussen gaan rijden. Lijn 3 vervalt inderdaad. Alternatief is lijn 1, al dan niet met overstap op 151, 327 of 328 op 't Oor of De Steiger. De nieuwe dienstregeling staat al op de website van Connexxion. Overige wijzigingen zijn dat lijn 151 in de spits via Poort gaat rijden (en daar op alle haltes gaat stoppen waar de 2, 10 en 14 ook stoppen). Lijn 151 zal in Haven de ronde in andere richting gaan rijden, gelijk aan de 3 nu. Verder vervalt lijn 327 na 21:00 uur en tijdens de vroege weekenduren. Lijn 2 komt na 21:00 uur ook te vervallen.

  reageer
 • J Wijngaarden

   

  Misschien is het verstandiger om de folders die in de bussen komen te hangen af te wachten.Als zelfs de chauffeurs van Connexxion het nog (nog)niet weten, gezien de tegenstrijdige meningen van enige, hoe kunnen passagiers dan nu al weten hoe de lijnen gaan rijden. Ik vraag me trouwens af of de chauffeurs wel gerechtigd zijn om hierover op een publiek forum te spreken.

  reageer
 • -Z-

   

  Mede gebaseerd op. Juist, t is dus een bezuiniging (die deels te begrijpen is), die zoals gebruikelijk leugenachtig wordt teruggegooid naar de klant. Want de klant wil steeds minder service, steeds minder eerlijke voorlichting, steeds minder en minder ...

  reageer
 • Jeroen

   

  Het lijkt mij ook niet bepaald een voordeel. Net zoals het veranderen van de route van lijn 5. Is ook een drama geworden met het overstappen op station stad. Op zondagen en in de avonduren is er nooit een aansluiting.

  reageer
 • ron

   

  hoe kan het opheffen van 3 een wens zijn van de gebruiker? wil je de korte route rijden moet je overstappen (kou , tijd, geen maxx kaart meer, en daarna geen zitplaats meer) ga je echt op vooruit En als je lange rondje maakt (duurder en langer onderweg) Flauw om nooit eerlijk te zijn over de nadelen. Gewoon een ijskoude bezuiniging en niks wens gebruiker.

  reageer
 • hoi

   

  Lijn 11 (station buiten , regenboogbuurt, eilandebuurt , oostvaarders ns , sieradenbuurt , striphelderbuurt

  reageer
 • Murare

   

  Hoe vaak gaat lijn 11 van NS station Buiten naar de Stripheldenbuurt? Is dat al bekend?

  reageer
 • MAM

   

  Voorbeeld 2: Stel u woont in De Gouwen, en wilt gaan winkelen in Almere Haven centrum. U kunt er dan direct naartoe met streeklijnen 151, 327 en 328 of via busstation ’t Oor met een overstap op buslijn 1 naar Almere Haven centrum. (Maxx Meerreizenkaart niet geldig op streeklijnen). ZOU IK OP DE STEIGER OVERSTAPPEN I.P.V. BUSSTATION 't OOR

  reageer
 • MAM

   

  Tekst uit de Folder MIS HEM NIET 1 Almere Buiten, Buiten NS - Almere Haven via Station Centrum Route: Buslijn 1 is gesplitst in twee delen; buslijn 1 en buslijn 11. De splitsing ligt op Almere Buiten NS. Frequentie: Op werkdagen in spitsen wordt er iedere 5 minuten in plaats van iedere 7,5 minuten gereden. Tijdens dagdal rijdt buslijn 1 iedere 6 minuten. Vertrektijden: Frequentie verandert, dus veranderen ook de vertrektijden, zie connexxion.nl. 3 Almere Haven, De Gouwen - Almere Buiten, Molenbuurt Noord Opmerking: Buslijn 3 vervalt in zijn geheel! Alternatief: Lijn 1 door Almere Haven of streeklijnen 151, 327 en 328. Reizigers die reizen vanaf haltes De Marken, De Grienden en De Werven kunnen er voor kiezen om met streeklijnen 151, 327 en 328 in de richting Almere ’t Oor te reizen, dit zou sneller kunnen zijn. Op basis van reizen op saldo bent u dan ook goedkoper uit dan met lijn 1 vanwege de kortere afstand. De Maxx Meerreizenkaart is niet geldig op de streeklijnen 151, 327 en 328.

  reageer
 • MAM

   

  Fijne collega, Die het zo goed weet, lijn 1 blijft via de bestaande route rijden naar Alm bns en daar gaat lijn 11 verder. Lijn 3 wordt opgeheven en dit wordt ondervangen door 151 echter kunnen daar niet de Maxx producten worden gebruikt. Folder zal ook in de bussen gaan verschijnen dus "mis hem niet" groet, van je Collega uit Almere haven

  reageer
 • MAM

   

  Lijn 1 blijft rijden via de Marken - Centrum Haven - de Gouwen bovenstaand antwoord is onjuist. streeklijn 151 gaat rijden via de de Gouwen - Centrum Haven - de Marken let op Maxx produchten ook op ov chip worden niet geaccepteerd op de streekbus 151 u reist dan op Saldo. voor tarief van CXX Almere zie 0v9292 Groet, Chauffeur Connexxion Almere

  reageer
 • MAM

   

  Weet niet wie hier de antwoorden geeft maar lijn 1 gaat maar 1 kant haven in rijden en dat is via de Marken - Haven Centrum - de Gouwen. buslijn 151 (Streek) gaat via de Gouwen - Haven Centrum - de Steiger. Let wel op Maxx kaarten en Maxx ov chip producten worden niet op de 151 geaccepteerd u reist hier dan per saldo. Het antwoord was dus niet juist op de vraag van Avi Met vriendelijke groeten, Chauffeur van Connexxion Almere

  reageer
 • Jeffrey

   

  De nieuwe dienstregeling, succes ! http://www.connexxion.nl/dienstregeling/lijn?ID=F341&Richting=2&Datum=07012015&Tijd=1952

  reageer
 • Avi

   

  vanaf station Almere buiten rijd een nieuwe bus 11 naar regenboogbuurt, eilandenbuurt en stripheldenbuurt

  reageer
 • Avi

   

  er rijd een nieuwe buslijn 11 naar regenboogbuurt, eilandenbuurt en stripheldenbuurt

  reageer
 • Sven

   

  En Station Oostvaaarders, Regenboogbuurt, Eilandenbuurt en stripheldenbuurt dan..?

  reageer
 • Avi

   

  bus 3 gaat helemaal weg. bus 1 die gaat de route van bus 3 rijden in haven. dus bus 1 gaat 2 kanten rijden haven. en vanaf haven rijd bus 1 tot station almere buiten. vanaf station almere buiten rijd bus 11 naar stripheldenbuurt. ik werk namelijk ook bij connexxion daarom weet ik het.

  reageer
 • Jeroen

   

  En welke bus rijd er de door de regenboogbuurt en eilandenbuurt? Ik denk dat ze in de war zijn met station oostvaarders.

  reageer
 • Avi

   

  nee bus 1 rijd tot station almere buiten verder rijd hij niet

  reageer
 • A.

   

  Oke, dus in Haven moet je nu een tijdje zitten als je bij het rondje toevallig verkeerd bent.. en rijd naar Almere Buiten? Niet meer naar Oostvaarders?

  reageer
 • frits

   

  de nieuwe bus lijn 1 rijdt vanaf half december naar station almere buiten . bus 1 rijdt al naar almere buiten dus daar veranderd niks in dus

  reageer
 • T. de Man

   

  Redactie, wat betekent dit voor de route in Haven van de 'nieuwe' lijn?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert