D66 wil locatie voor coffeeshop in Almere Buiten

ALMERE
D66 vindt dat de gemeente Almere snel een locatie voor een coffeeshop in Almere Buiten moet aanwijzen. Volgens de raadsfractie zorgen dealers nu in de wijken voor overlast en onveiligheid.

D66 denkt dat de overlast zal afnemen zodra er een coffeeshop in Buiten is. Ook zijn er volgens de partij dan meer mogelijkheden voor preventie. Er is voor Buiten momenteel één vergunning beschikbaar voor een coffeeshop, maar zolang de gemeente geen locatie aanwijst kan die er volgens D66 niet komen.

Vorig jaar hield de Raad van State nog de komst van een coffeeshop op bedrijventerrein Poldervlak tegen.

reacties (12)

 • Marcel

   

  Gelukkig hebben we de BIBOB wet,

  reageer
 • Mounir

   

  Deze gaat echt niet komen, zijn er al jaren mee bezig, wethouders doen toezeggingen maar komen afspraken niet na. Gesprekken gevoerd met D'66 maar deze partij heeft niets te zeggen in ALMERE. Aantal mensen hebben nu samen plan ingediend en hebben met andere partijen gesproken, ALMERE buiten blijkt uitgesloten, dus nu alternatieve locaties aangegeven. Volgende week weer overleg, hoop op snel besluit, contact met gemeente is goed, en het plan is goed ontvangen.

  reageer
 • Kees

   

  Het halve centrum leeg? Hoe kom je daar nu bij?

  reageer
 • Rinus

   

  Veel D66 leden wonen in Almere Buiten?

  reageer
 • almere

   

  in de vaart is plek zat en ver overal vandaan dus bouw naast de pi almere binnen en laat de politie al die drugs kikkers eens aanpakken daar

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Politiek ALMERE

   

  D'66 staat dus voor " Drugs 66 " ZAANSTAD Wietteelt reguleren is goed voor de volksgezondheid. Dat stelt D66-raadslid Jan de Vries uit Zaanstad. "Er worden nu ongelooflijke hoeveelheden bestrijdingsmiddelen gebruikt. Dat daar geen goed zicht op is, baart ons zorgen." "Het is al zo lang een probleem en we denken er al een tijd over na. Maar het was er nog niet van gekomen", zegt De Vries tegen nieuwspartner Zaanradio. Woensdagmiddag werd bekend dat D66 inmiddels een raadsnotitie heeft ingediend. Daarin wordt het college gevraagd ontheffing te verlenen voor experimenten met gereguleerde wietteelt. Behalve een positieve invloed op de volksgezondheid heeft gereguleerde wietteelt ook een matigende invloed op de criminaliteit, benadrukt De Vreis. De lokale fracties van de SP en GroenLinks zouden bovendien ook achter het plan staan. Eigenaress Maida van coffeeshop Moonlight in Zaandam is in ieder geval voorstander: "Ik denk dat het een goede keus is. Er zijn geen geheimen of fraude meer."

  reageer
 • Freek

   

  Al jaren wordt er gesproken met Jan Lems, maar hij krijgt niets voor elkaar. Als initiatief nemers zijn we nu met 3 kandidaten onderling naar de mogelijkheden aan het kijken, worden ideeën gebundeld , en hebben we een lijst samengesteld van locaties,

  reageer
 • Theo

   

  Joost, je vergeet waarschijnlijk dat in het centrum van ALMERE buiten er boven de leegstaande winkels , woningen zijn gebouwd, dus kansloze missie.

  reageer
 • Sula

   

  Weer zo'n partij die smacht naar meer stemmen. Er wordt al jaren over gesproken, maar er valt geen beslissing. Steeds worden locaties afgekeurd, en blijkt dat het volgens de gemeenteregels niet kan. Dit duurt al jaren, met als gevolg dat er nog steeds niets is geregeld, en dat zal ook zo blijven. Gezien alle regelgeving blijkt dat ALMERE buiten te dicht bevolkt is qua scholen, winkels ed, dat is ook bij D'66 bekend.

  reageer
 • Harrie M

   

  Ik ben voor. Snel een jointje roken.

  reageer
 • Joost

   

  Het halve centrum van Almere Buiten staat leeg. Overlast die bij een koffie shop hoort is nihil, gewoon naast de kroegen plaatsen aan de busbaan.

  reageer
 • Frenky

   

  Ik ben voor! Snel een kopje coffee drinken

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert