Leefbaar wil plan Overgooi aanpassen

ALMERE
Leefbaar Almere wil dat de plannen voor de villawijk Overgooi worden aangepast om de grondverkopen te stimuleren. De partij denkt dat dit mogelijk is door een ander type kavel aan te bieden. Dit nieuwe deel kan dan Middengooi gaan heten.

Door de crisis duurt het steeds langer voordat Almere grond kan verkopen. Voor delen van Overgooi gaat het er zelfs vanuit dat dit nog wel zo'n 30 tot 40 jaar gaat duren.

Leefbaar wil niet compleet van het originele idee van een luxe villawijk afstappen. Misschien iets kleinere kavels die wat minder kosten. Of door meer woningen op een kavel toe te staan. De uitwerking daarvan laat de partij over aan het college van b en w.

reacties (7)

 • -Z-

   

  Dus zelfs en juist de kapitaalkrachtigen kopen niks in Overgooi ? En dus moet de gewonere burger het maar oplossen, terwijl die zich al verstrikt voelt in allerlei zaken die pas over 1-2 jaar effect hebben ? En als het geld wel wil kopen maakt Leefbaar het hen nog luxueuzer: bouw niet 1 maar gewoon 2 huizen op je kavel ! Lijkt me dat het probleem dus ligt bij hen die geld genoeg hebben maar het niet willen uitgeven. Niet tegen normale voorwaarden.

  reageer
 • Jeroen

   

  Woningnood? Er staan duizenden huizen te koop?

  reageer
 • pzaal

   

  wel geld uitgeven aan onzinnig groen onderhoud. in het Overgooi. Beukenhaag planten en ook onderhouden midden in een weiland naast een doodlopende zandpad bijvoorbeeld waar never nooit iemand komt.?

  reageer
 • Rogier

   

  Ja blijft lastig, alleennis het geld wat het eventueel zou opleveren die grondverkoop alweer uitgegeven

  reageer
 • ron

   

  als er prijzen worden verlaagd dan graag overal of om te beginnen waar de woningnood het hoogst is. Dat is dus zeker hier niet.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Ab

   

  De gemeente moet de prijs van een kavel meer marktconform maken. De prijzen liggen nog steeds op het nivo van voor de start vd crisis. Prijs drastisch verlagen enbde verkoop neemt toe.

  reageer
 • karel

   

  guitig plan

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert