Plannen sociaal domein unaniem aangenomen

ALMERE
De gemeenteraad in Almere heeft donderdagavond de zogeheten beleidsplannen sociaal domein unaniem aangenomen. Dat is het beleid dat Almere heeft ontwikkeld voor de overheveling van de nieuwe Rijks- en provinciale taken naar de gemeente.

Vanaf januari volgend jaar vinden veel veranderingen plaats op het gebied van jeugd, zorg, werk en participatie. De essentie is dat mensen meer op eigen kracht doen en samen met familie en buren hulp organiseren. De ambitie is de zorg beter en goedkoper te maken zonder dat mensen tussen val en schip vallen.

Voor de uitvoering van de nieuwe taken krijgt de gemeente vanaf volgend jaar 122 miljoen euro extra van de Rijksoverheid. Dat bedrag komt boven op de bestaande begroting van 22 miljoen euro. Om het beleid uit te voeren zijn 77 fte's nodig.

reacties (3)

 • Paul

   

  Dit is landelijk geregeld en opgelegd, de gemeente zal dit moeten uitvoeren met minder geld en dat zal een hele puzzel worden!

  reageer
 • almere

   

  nee dat is geen verkapte pgb , dat is er voor zorgen dat inwoners zelf maar zorg moeten regelen via fam, buren en bekenden en zo geeft de gemeente straks geen geld meer uit aan zorg .en straks laten ze iedereen verplicht vrijwiligers werk doen en wordt er gekort op uitkeringen . dan houd almere geld over wat ze dan weer kunnen uit geven aan hun onzin projectjes wat al zo vaak gebeurt in almere

  reageer
 • Wim

   

  klinkt als verkapte pgb, of lees ik t nou verkeerd?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert