Voetballers Swift'64 willen zelfstandig verder

SWIFTERBANT
De voetballers van Swift '64 in Swifterbant willen uit de omnivereniging stappen en als zelfstandige vereniging verder gaan.

De voetbal-afdeling is met 400 leden veruit de grootste van de vereniging, waarbij in totaal zeven sporten zijn aangesloten. Toch hebben ze maar één stem in het algemeen bestuur en moeten ze de opbrengsten van de kantine delen met de andere afdelingen. De leden van de voetbalafdeling mogen zich maandagavond uitspreken over het plan om zelfstandig verder te gaan.

Dorpsbelangen Swifterbant vindt het een heel slecht idee van de voetballers. De afscheiding zou nadelig uitpakken voor de andere sporten en ook voor de dorpsgemeenschap als geheel. Dorpsbelangen roept de voetballers dan ook op om af te zien van het plan.

reacties (20)

 • opregte swifterbanter

   

  was het benodigde statutaire quorum aanwezig, of is dit niet gecontroleerd?

  reageer
 • inger

   

  Helemaal mee eens opregte swifterbanter, het bestuur is een stelletje egotrippers die zichzelf geweldig vinden maar nog geen deuk in een pakje boter slaan en nu door allerlei halve waarheden zichzelf nog belangrijker willen maken ten koste van de betalende leden.

  reageer
 • gerrit

   

  Bestuur voetbal gaat zijn boekje ondertussen ver te buiten. Van minstens 1 team weet ik dat van het weekend de leider de kleedkamer is ingegaan om de kinderen te overtuigen vooral voor te stemmen omdat dat "beter zou zijn voor de voetbal. Beïnvloeding en indoctrinatie. Dat kan toch echt niet!

  reageer
 • opregte swifterbanter

   

  Kees d moet zich goed in de structuren verdiepen. Na 2000 dient iedere afdeling zich zelf te bedruipen. Er is een taakstellende begroting voor elke afdeling.

  reageer
 • opregte swifterbanter

   

  Graag zou ik willen vragen waarom er steeds gewezen wordt op het hebben van 1 stem van de afdeling voetbal. dit is stemmingmakerij'. In het hoogste orgaan van de Omni, n.l. de ledenraadsvergadering, heeft de afdeling voetbal statutair 5 stemmen. Verder wil ik toevoegen dat het huidige voetbal bestuur door een soort coupe het oude bestuur aan de kant heeft gezet, en veel grootse plannen heeft gepresenteerd over groei van de afdeling ( is ca 100 leden gekrompen in de tijd dat dit bestuur zit) plannen over het nivo van het 1e team, zou 2e klasse moeten spelen, is dus gezakt van 3e klasse naar 4e klasse, dalende kantine opbrengsten naar nihil in een na laatste goedgekeurde jaarcijfers. Leden van voetbal, de slechte performance van uw afdelingsbestuur wordt nu ten onrechte neergelegd bij het Omni bestuur

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • inger

   

  refereren aan verenigingen waar het goed gaat en niet noemen van de verenigingen waar het niet goed is gegaan is nu precies wat ik bedoek met eenzijdige informatie. Er zijn ook genoeg voorbeelden van verenigingen die het niet gered hebben omdat ze te klein zijn. Kan me iets herinneren van een tafeltennisvereniging die t niet redde. wat betreft onjuiste feiten: het bestuur spiegelt de leden o.a. voor dat ze 50% van de kantineopbrengsten krijgt. Ze vergeten daarbij te vermelden dat ze ook nog de helft krijgen van de 30% die de omni krijgt. in totaal geen 50% maar 65%. beetje misleiding wil ik dit toch wel noemen. Saillant detail: het bestuur van de vowtbalwilde in eerste instantie niet dat het bestuur van de omni aanwezig zou zijn tijdens de ledenraadpleging. Bang dat hun luchtkasteel neergehaald zou worden?? Ik hoop oprecht dat de leden verstandiger zijn dan het bestuur van de voetbal. In hun eigen belang.

  reageer
 • ikke

   

  ja zo gaat dat beetje rommelen met plus en min en de niet wetende leden mee de afgrond intrekken

  reageer
 • inger

   

  precies, en moeten de leden dan de dupe worden van een drammerig bestuur dat in de voorlichting maar een eenzijdig verhaal geeft en feitelijke onwaarheden verkondigt? ik hoop dat de leden zich niet door deze ego's van het bestuur in de luren laten leggen en hun mening baseren op de diverse visies.

  reageer
 • ikke

   

  de toekomst zal het leren denk de omni het wel zal redden zie meer problemen bij voetbal het is al drie keer eerder onderzocht en uiteindelijk ging het niet door ze hebben bij voetbal een voordeel met veel leden zal met contributie verhoging de gaten zo gedicht zijn

  reageer
 • inger

   

  Jan, ik ben het helemaal met je eens.

  reageer
 • dorpsgenoot

   

  Wie profiteert van wie? zonder de Omni was de voetbal al meerdere keren kopjeonder geweest. dus financieel is de omni beter af zonder de voetbal.

  reageer
 • Jan

   

  En hoe goed gaat het nu in Dronten en Biddinghuizen met de zelfstandige voetbal vereniging? Misschien moeten de leden van Swift zich eens richten op het gezamelijke belang en dat is sport voor iedereen ipv eigen huisjes.

  reageer
 • Hans

   

  Het bestuur van voetbal wil alleen verder. De leden moeten zich hier nog over uitspreken.

  reageer
 • Gert

   

  Waar bemoeit dorpsbelangen zich mee? Zijn ze zelf ook niet los gegaan?

  reageer
 • Fokke

   

  ik vind de reactie van Sam zeer verstandig Swift"64 meer stem in het bestuur als grootste ver ,zo laat je de andere ver niet stikken.

  reageer
 • jan

   

  Laten stikken van andere afdeling is absoluut niet aan de orde. Verzelfstandiging van Swift'64 voetbal zal niet betekenen dat de andere afdelingen in hun voortbestaan worden bedreigd, wil voetbal zeker niet. In Swifterbant zijn meerdere verenigingen die prima zelfstanding kunnen bestaan. Judo, biljart, amormuse, de tennisclub. Ook in Biddinghuizen zijn krachtige zelfstandigen verenigingen , groot en klein, die het zonder een OMNI prima redden. Kan ook gewoon zijn, als je als kleine vereniging zelfstandig bent, dit een krachtigere vereniging oplevert als dat je onderdeel uitmaakt van een groot geheel. Op het moment dat je elkaar nodig hebt zoek je elkaar gewoon op !!

  reageer
 • inger

   

  nee, dat is niet profiteren maar sociaal zijn en er samen voor zorgen dat er in Swifterbant breed gesport kan blijven worden. De andere afdelingen zijn dermate klein dat ze zelfstandig in problemen komen en ik verwacht dat de voetbal afgesplitst ook in de problemen gaat komen. beter om de krachten te blijven bundelen en de bestuurssamenstelling te wijzigen en de voetbal daar meer stem in te geven. Als de voetbal zo asociaal is om de andere sporten te laten stikken dan kan de voetbal niet meer op mijn steun rekenen.

  reageer
 • Sam

   

  Wie profiteert van wie?

  reageer
 • Piet

   

  Laat ap zich bezig houden met het oogstfeest ipv dit soort domme acties

  reageer
 • kees d.

   

  Omni verenigingen waren goed in de begin periode 50 jaar geleden om zodoende de kosten van de te kleine verenigingen te kunnen dekken. Nu is het profiteren van de grootste verenigingen binnen de omni club.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert