Aanpak tuinvergrotingen gaat soepeler

ALMERE
Het realiseren van tuinvergrotingen in Almere gaat inmiddels een stuk soepeler. Ook zijn de achterstanden bij de aanvragen voor het eind van het jaar weggewerkt. Dat schrijft het college van b en w aan de gemeenteraad.

De afgelopen jaren heeft Almere zo'n 350 tuinvergrotingen gerealiseerd. De afgelopen twee jaar zijn er twee klachten ontvangen. Eén daarvan is ongegrond verklaard. De tweede klacht is nog in behandeling.

De gemeenteraad besloot in 2013 dat er meer tegemoet gekomen moest worden aan de wensen van bewoners om gemeentegrond grenzend aan tuinen te kunnen kopen. Volgend jaar wordt er een klanttevredenheidonderzoek uitgevoerd.

reacties (4)

 • Sue van der Aa

   

  De tuinvergroting bij mijn ouders verliep op rolletjes. Chapeau! voor de Gemeente. Mijn ouders hebben nu een overkapping laten plaatsen en wij, de kinderen, hebben de tuin goed aangepakt. Er moet nog wel wat gebeuren, maar het ziet er nu al prachtig uit.

  reageer
 • Martin

   

  De tuinvergroting verliep soepeltjes, maar de groenstrook die de gemeente per se wilde houden wordt nog steeds niet onderhouden. Grrrr.

  reageer
 • ron

   

  Ab, dan wel voor prijs van bouwgrond anders is het niet eerlijk . Ik denk dat de belangstelling dan wel tot 0 is gekelderd anders hadden ze dat al kunnen doen.

  reageer
 • Ab

   

  Misschien een idee om niet gebruikte kaveltjes in Almere Poort ook te verkopen aan buurtbewoners. Nu hebben deze nog de bestemming om bebouwd te worden.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert