Gestrande bezoekers Walibi overnachten in sporthal

BIDDINGHUIZEN
Zo'n 70 bezoekers van Walibi Holland in Biddinghuizen zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag opgevangen in een sporthal in Harderwijk.

De jongeren kwamen terug van Halloween Fright Nights en hadden de laatste trein gemist. Het attractiepark sloot de deuren om 23.00 uur, maar niet iedereen kon op tijd de laatse trein naar huis pakken. De politie vond het niet verantwoord om de groep jongeren op het treinstation te laten overnachten. De pretparkbezoekers zijn naar sporthal De Sypel gebracht, waar eten, drinken en dekens waren geregeld.

Een woordvoerder van Walibi laat weten dat er extra bussen van Connexxion waren ingezet van Biddinghuizen naar Harderwijk.

reacties (26)

 • B.

   

  Als Walibi slim was geweest, hadden ze buiten de weekenden ook doordeweeks Fright Nights kunnen houden, om de twee-drie dagen bijvoorbeeld, en zo de bezoekers over alle dagen kunnen verdelen in plaats van de hele kliek ineenkeer in de weekenden! Wat nu gebeurd is veel te massaal. Als Fright Night afgelopen is, zie je ook één grote slinger aan auto's die richting huis vertrekken. Echt niet normaal meer! En die wachttijden....jeetje, moet je zoveel geld neerleggen om zo lang te wachten totdat je eindelijk ergens in mag wat nog geen 2 minuten duurt?! Idioot eigenlijk...Walibi word wakker!!! Een maximaal aantal bezoekers verdelen over meerdere dagen en niet alleen in de weekenden!!

  reageer
 • Maart

   

  Er zijn meerdere berichten over dit onderwerp in omloop , daarin wordt aangegeven dat na sluitingstijd om 23.00 uur de spijkweg Door de drukte verstopt raakte en zo 70 jongeren de aansluiting met de trein miste.

  reageer
 • San

   

  3 uur wachttijd is niks met 2 jaar geleden... toen was die voor de Goliath nog ruim 5 uur...

  reageer
 • San

   

  Er rijden zat bussen tussen WH en Harderwijk. Ze draaien overuren...

  reageer
 • Nou ik stond ook in die rij! We stonden er van 20 over 10 en hebben om half 1 de bus gehad. Ik heb helemaal niks gemerkt van die extra bussen!!! In de harde regen stonden we daar. Buslijn is bagger daar!!!!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • A.

   

  Dit is het bericht: "Zo'n 70 bezoekers van Walibi Holland in Biddinghuizen zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag opgevangen in een sporthal in Harderwijk. De jongeren kwamen terug van Halloween Fright Nights en hadden de laatste trein gemist. Het attractiepark sloot de deuren om 23.00 uur, maar niet iedereen kon op tijd de laatse trein naar huis pakken. De politie vond het niet verantwoord om de groep jongeren op het treinstation te laten overnachten. De pretparkbezoekers zijn naar sporthal De Sypel gebracht, waar eten, drinken en dekens waren geregeld. Een woordvoerder van Walibi laat weten dat er extra bussen van Connexxion waren ingezet van Biddinghuizen naar Harderwijk. " Kan je me vertellen waar je iets leest over opstoppingen dan?

  reageer
 • kees

   

  als het maar gezellig was. Later praat je er met trots over.

  reageer
 • Maart

   

  lees bericht. Door de opstoppingen kwamen bussen van Conniff te laat bij het station. kunnen de reizigers toch niks aan doen

  reageer
 • Wij hebben er gisteravond dik anderhalf uur vastgestaan. Allemaal gestrande autos in de berm. Voor ons reed een bus. Die er dus ook anderhalf uur over deed. Er kwam ons een dikke file tegemoet. Met idd propvolle bussen. Het goot van de regen. Je kan niet anders dan aansluiten en wachten.

  reageer
 • Ans

   

  De omleiding over de dijk, lijkt voor Walibi een goed plan maar is het niet. Ik woon aan de klinkerweg en tot ca. 1 uur 's nachts staat het vast. Ook nu is het alsof de auto's door mijn huisje rijden. Een weekend, zoals bij Lowlands, ach geen probleem maar nu elk weekend drie dagen lang, is echt niet fijn. Waarschijnlijk is daar niet aan gedacht. De toegangswegen zijn er niet op berekend daarom deze öplossing".

  reageer
 • Jay

   

  Ik moet even mijn kritiek bijstellen. Wist niet dat het park al om 23.00 uur sloot. Maar het zal dan nog een hele operatie zijn om iedereen vlot het hek uit te krijgen. En het is idd ook wel aan de bezoekers zelf om even te checken hoe je nog goed thuis kan komen. Maar ja, gebeurd is gebeurd, nu maar hopen dat iedereen er iets van geleerd heeft.

  reageer
 • brutus

   

  ja walibi heeft alleen maar een ding veel vedienen in korte tijd en het klopt je kon over de koppen lopen stond zelf om 21.00 uur bij de halte en kon pas om 22.30 met de bus mee een waarde loze zaak ons zien ze daar nooit weer ik zal al mijn kennissen afraden om naar dit flut park tewgaan

  reageer
 • hendriksen

   

  Gewooi de bus naar dronten laten rijden.kan hij 1 keer door niet de file. En rijd lekker door. En de trein rijd dan lekker snel door Amsterdam of Zwolle. Vandaar gaat veel sneller dan dat boemeltreintje vanaf Harderwijk!

  reageer
 • Zuiderveld

   

  het probleem deed zich s,middags al voor vanaf harderwijk ze konden de mensenmassa niet aan maar walibi wist hoeveel mensen er kwamen. En Walibi verkoopt veel te veel kaartjes gaat om geld natuurlijk. Je kon s,middags al niet eens meer in achtbaan enz waren de wachttijden 3 uur. en stonden mensen om half 10 op bus te wachten om naar treinstation ,nou die stonden om half 12 nog . en als vandaag niet maatregels worden genomen met busvervoer heb je dit vanavond weer. Dus niet de mensen de schuld maar Walibi

  reageer
 • leisje

   

  Waarom zeurt iedereen zo hoe het anders had gemoeten. De volgende x zullen de jongere bezoekers wel ff de trein tijden checken. Prima opgelost door derden, had niet gehoeven. klasse.

  reageer
 • kees d.

   

  Het park is niet om 01.00 uur maar om 23.00 uur gesloten. Dit heeft te maken met de vergunning. Misschien is het een optie om bij de volgende Halloween Fright Nights het verkeer te regelen met verkeerslichten. Omdat iedereen gelijktijdig het park verlaat ontstaat er op de Spijkweg een verkeerschaos. Met alle gevolgen van dien.

  reageer
 • Wim

   

  Als het daar erg druk is kan het zo een uur of langer duren om daar weg te komen. Veel mensen rekenen daar niet op. Het is geen koffievisite waar je na een blik op de klok opstapt en gaat!

  reageer
 • Kees

   

  Heerlijk, vooral geen eigen verantwoordelijk. Alles moet voor iedereen geregeld worden, het liefst van Bovenaf en het mag niks kosten

  reageer
 • omg

   

  Nou de rubberstoeptegelmaatschappij is compleet nu. Mensen hoeven kennelijk nergens meer zelf over na te denken, wordt toch wel opgelost

  reageer
 • anoniem

   

  er kan ook gedacht worden... misschien waren die mensen wel op tijd bij de bus maar was de bus zo vol dat ze er niet meer bij konden en dus een bus later moesten nemen dus alle aansluitingen missen? er is hoe dan ook altijd een reden mensen kunnen altijd wijzen wie zijn schuld het is maar er is altijd een reden!

  reageer
 • pzaal

   

  waarom blijven die mensen zo lang in het park als je weet dat je anders niet meer thuis kan komen? beetje nadenken en plannen is toch niet zo moeilijk?

  reageer
 • Verbaasd?!

   

  Waar zijn die azijz......s nou? Magook wel geehd worden. Wow...goed gedaan!

  reageer
 • Ikke

   

  Je checkt toch wanneer de laatste trein vertrekt? Althans dat doe ik wel. Wel fijn dat ze in de gelegenheid zijn gesteld om ergens te kunnen overnachten.

  reageer
 • Jay

   

  Had Walibi nou niet even een paar pendelbussen kunnen regelen naar een plek vanwaar deze mensen hadden kunnen verder reizen? Ik bedoel, dat park zal toch wel weten dat je vanaf middernacht vastloopt als je van het ov afhankelijk bent? Natuurlijk hebben bezoekers hun eigen verantwoordelijkheid, maar ik vind het toch wat knullig overkomen. Gelukkig zijn de halloweeners niet aan hun lot overgelaten.

  reageer
 • John

   

  netjes vd politie !

  reageer
 • A.

   

  Toch raar dat ze worden opgevangen. Wel netjes hoor, maar als je met het openbaar vervoer gaat dan check je toch hoe laat je weg moet bij Walibi? Het is je eigen schuld dat je moet overnachten op het station

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert