Energieregeling windmolens populair

NOORDOOSTPOLDER
De meeste omwonenden van de Westermeerweg en Noordermeerweg in Noordoostpolder maken gebruik van een tegemoetkoming in de energiekosten. In de buurt van hun woningen worden grote windmolens geplaatst.

De regeling is in het leven geroepen door NOP Agrowind. Alle 75 omwonenden van het windpark kunnen een tegemoetkoming van zo'n 1700 euro per jaar krijgen. Dat wordt berekend op basis van het gemiddeld energieverbruik in de arbeiderswoningen.

Aan de tegemoetkoming zitten geen voorwaarden verbonden. De omwonenden van de Westermeerweg en de Noordermeerweg kunnen nog steeds een planschadeverzoek indienen.

reacties (9)

 • Swiebertje

   

  ik werk in de energiesector dus maak je niks wijs beste pieter, sla de cijfers er maar op na. die liegen niet!

  reageer
 • een bewoner

   

  hoe komen ze erbij dat iedereen mee doet en de vergoeding acepteerd dat is een lachertje ,een fooitje van een stel fanatiekelingen . ze beloven van alles net als een jaar geleden iedereen kon naar greenchoice gaan dan kreeg je de elektra tegen kost prijs .echt niet hoor ze wisten nergens van .nu zeggen ze allweer dat iedereen akkoord is gegaan en dat iedereen dol entosiast is is absoluut niet waar hoor.ze liegen iedere keer weer gaa maar eens vragen aan de bewoners.

  reageer
 • Pieter

   

  Klok horen luiden Swieber? Nederland heeft kansen laten liggen waar de economie en werkgelenheid in duitsland en denemarken van hebben geprofiteerd. Wij hebben in plaats daarvan een jarenlang praatjescircus gehad. Vinden sommigen ook wat waard.

  reageer
 • hawi

   

  wie heeft dit verhaaltje vezonnen blijkt maar weer dat ze blijven liegen

  reageer
 • Swiebertje

   

  hmm die profijt van de Denen en Duitsers? is dat dat extraatje uit Brussel omdat de economie in beide landen stilstaat mede door de torenhoge energieprijzen??

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Pieter

   

  Hoe weet je dat zo goed avd? Nagerekend? En heb je alle subsidies op - en maatschappelijke kosten van kolen, olie en gas ook meegerekend? Zoals opwarming van de aarde, gezondheidsklachten en gevolgen van bevingen? Nederlanders kunnen profiteren van windenergie, zoals de Duitsers en Denen, mits we het zand uit de ogen wrijven.

  reageer
 • avd

   

  ja het opstoken van de aarde kost geld, maar geen 50 miljard aan subsidies, die wij, de burger, moeten betalen. stop gewoon met die windmolen.

  reageer
 • Pieter

   

  Welke burger bedoel je? Je doet ook alsof aan het opstoken van de aarde met steenkool, olie en gas geen prijskaartje hangt.

  reageer
 • wim

   

  De burger betaald komende jaren wel het totaal van 52 miljard wat deze verspillende windmolenparken kosten.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert