Veel tamme konijnen met myxomatose

ALMERE
Bij het Diergeneeskundig Centrum Almere worden opvallend veel tamme konijnen gebracht met de ziekte myxomatose. In acht dagen tijd zijn er vijf zieke konijnen bij de dierenkliniek gebracht. Normaliter zijn dat er 1 of 2 per jaar.

Myxomatose is een dodelijk virus dat wordt verspreid door insecten en door wilde konijnen. Door de ziekte krijgt het konijn last van zwellingen en sloomheid. De ziekte is vaak dodelijk.

Volgens de dierenkliniek kunnen konijnen tegen myxomatose worden beschermd met een vaccinatie, maar laten veel eigenaren de inenting achterwege. De arts raadt dan ook aan om niet-ingeënte konijnen te beschermen door bijvoorbeeld een klamboe of insectenspray.

reacties (6)

 • .\/\/.

   

  De hamvraag blijft of je myxomatosekonijn gewoon kan eten.

  reageer
 • Dr Rossy

   

  Zoekt men nu de publiciteit vanwege vijf zieke konijnen? Of is dit om het vaccineren tegen gepaste betaling wat te stimuleren?

  reageer
 • Jans

   

  Niet alleen in Nederland. Ik woon in Belgisch Limburg en mijn konijn heeft het ook. Er waren ook enorm veel muggen dit jaar, merkelijk meer dan anders.

  reageer
 • M.Y.

   

  Jk, hazen zijn niet gevoelig voor Myxomatose, ze kunnen die ziekte dus niet krijgen en ze kunnen het ook niet overbrengen door bijv. drager van het virus te zijn. Maar als je eigenlijk bedoelde dat er bar veel wilde konijnen over de velden lopen, dan klopt het wat je zegt.

  reageer
 • D.

   

  Gelukkig zijn mijn lieve bunny's ingeënt.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Jk

   

  Reken maar dat dit flevoland nog even door trekt, lopen bar veel hazen over de velden en meestal wordt dat opgelost door deze ziekte eens in de zoveel tijd

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert