'Walk for Kobani' trekt 75 deelnemers

ALMERE
Zo'n 75 mensen liepen zondagochtend mee met de wandeltocht voor Kobani in Almere. De wandeltocht rond het Weerwater is een initiatief van de stichting Altruism.

De stichting wil met de wandeltocht geld ophalen voor de Koerden die zijn gevlucht uit Kobani. Deze stad in Syrië wordt belegerd door strijders van Islamitische Staat. De vluchtelingen uit de stad wonen in tentenkampen.

Met de opbrengst van de wandeltocht wil de organisatie hulpgoederen kopen.

reacties (4)

 • .\/\/.

   

  Ik denk niet dat een wandeltocht duur is.

  reageer
 • idd

   

  klopt helemaal!

  reageer
 • Pzaal

   

  nou zoveel mensen waren het nou ook weer niet. hoeveel zou deze actie gekost hebben tegenover de inkomsten?

  reageer
 • Sjors

   

  Dat ISIS bestreden moet worden en wij die Koerden hulp bieden dat is nou eenmaal nodig. Maar vervolgens geld in te zamelen voor de gevluchte Koerden die nu buiten het dorpje in tenten wonen dan denk ik waar waren wij toen de Koerden in 2012 Kobani bezetten en de Syriërs op de vlucht sloegen? Kobani is een dorpje dat ligt in het land Syrië waar een grote populatie Koerden al woonden toen de onrust begon. Koerden uit Noord-Irak maakten het mogelijk dat Kobani een Koerdisch dorp is geworden in 2012 op Syrisch grondgebied. ISIS is erg vervelend en gewelddadig maar om nu de Koerden als koorknapen te gaan kwalificeren dan zijn wij behoorlijk de weg kwijt. Ook zij hebben erg veel bloed aan hun handen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert