Politiek zoekt naar rendabel parkeerbeleid

LELYSTAD
Op initiatief van GroenLinks praat de gemeenteraad van Lelystad maandagavond in een extra bijeenkomst over het parkeerbeleid in het Stadshart.

Centraal staat de vraag hoe de jaarlijkse tekorten op de exploitatie omlaag kunnen. Onlangs werd bekend dat de gemeente Lelystad dit jaar ruim drie ton moet bijpassen. Medewerkers van Parkeer Service Amersfoort, verantwoordelijk voor het parkeerbeheer in de stad, schuiven ook aan.

Sjaak Kruis van GroenLinks hoopt dat de gesprekken met de experts bruikbare alternatieven opleveren.
reacties (20)

 • Hans

   

  Prima initiatief, betaald parkeren is nu eenmaal een feit en het is zeker vreemd om een tekort op betaald parkeren mee te financieren in de gemeentelijke begroting. Dit tekort moet weer ergens terug gehaald worden. Wellicht is privatiseren een uitstekende oplossing. We zullen horen wat de uitkomsten zullen zijn.

  reageer
 • Barbara

   

  Waarom is deze speciale vergadering niet op het internet te volgen? Waarom moeten wij daar de deur voor uit van LEUC?

  reageer
 • Barbara

   

  Kan iemand mij uitleggen wat mensen bedoelen als ze geen sfeer ontdekken in dit stadscentrum? Willen zij elke willekeurige passant om de hals vliegen? Willen ze bij elke bloembak die ze tegenkomen een gebedje opzeggen? Willen ze mensen uitnodigen ergens samen een borrel of kopje koffie te gaan drinken? Sfeer is volgens mij afhankelijk van welke beschaving =gedrag je aanhangt. Alleen met een goed humeur de stad in gaan helpt ook de sfeer te veraangenamen. Je sjacherijn thuis laten b.v. Maar dat alles lijkt me ondoenlijk voor een stad waar mensen zo verschillend van elkaar de dingen beleven.. Kortom het is een smoes dat winkelen hier niet zou kunnen lukken.

  reageer
 • Koos

   

  Alle inwoners van lelystad vergunning geven voor de stadshart tegen gereduceerd bedrag per jaar.

  reageer
 • Mark

   

  Gevalletje appels met peren Peter. Amsterdam is duur qua parkeren, zal niemand ontkennen, maar het aanbod is er dan ook wel naar. Parkeren in Lelystad is relatief duur, kosten, baten geval.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Poe

   

  Dat geloof je zelf toch niet?

  reageer
 • maan

   

  Goh en hier in Lelystad hebben de ondernemers geen last van torenhoge kosten voor de huur van hun winkel?? Dat hebben ze echt niet alleen in Dronten hoor!

  reageer
 • Tirbunezitter

   

  LEUC_Lelystad ondersteund dit initiatief van GL schijnbaar. Nu kan LEUC_Lelystad de schriftelijke vragen van de ex-wethouder parkeren ook nog eens mondeling stellen!

  reageer
 • 13xx

   

  Als fietsers niet hoeven te betalen, heb je zelf al het antwoord gegeven: ga lekker op de fiets!

  reageer
 • MKM

   

  Ik keer het stadshart helemaal niet de rug toe. Zeker niet vanwege het parkeergeld...

  reageer
 • peter

   

  ach zo duur is het niet in lelystad.ik moest gisteren 20 euro in amsterdam betalen voor een paar uurtjes winkelen.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Het lijkt er eerder op dat GroenLinks voor verantwoord begroten is.

  reageer
 • als ik er niet graag kom zal ik er ook geen parkeer geld aan uit geven. Dronten heeft meer sfeer maar daar komt meer leegstand door de hoge huurprijs. Als zij in lelystad het winkelen aantrekkelijker maken (en dan bedoel ik niet de parkeerkosten verlagen). meer aan de hangjongeren doen en het plein sfeervoller maken wil ik best betalen voor het parkeren maar ik ga op donderdag avond niet graag naar lelystad toe ook niet nu het gratis is. dus ja ik ben van mening als de sfeer beter is mensen er liever heen gaan en daardoor er dus meer autos geparkeerd worden.

  reageer
 • frits

   

  Waarom zou het parkeren bij het stadshart kostendekkend moeten zijn, en bij de winkelcentra Jol, Botter, Kempenaar, Tjalk, zuidkant Lelycentre, Palazzo niet? Daar betaalt de overheid alles. Ook fietsers en voetgangers betalen niets, en de stadsbus is zwaar gesubsidieerd. Waarom dan wel die kleine groep automobilisten willen pakken. Dat werkt dus niet, dan keren ze het stadshart de rug toe. Laten we wel wezen: die automobilisten betalen ook al motorrijtuigenbelasting en benzineaccijns, waarmee het rijk de gemeenten weer deels bekostigd. De gemeente vangt via die weg dus ook al geld van de automobilist. Misschien moet er ook maar weer fiets- en bromfietsbelasting ingevoerd worden. Maar daar zal GroenLinks wel tegen zijn...

  reageer
 • Mark

   

  Is helemaal niet zo'n raar verhaal, als er sfeer is, vinden mensen het iets waard om naar de Gordiaan te gaan. Nu is er geen sfeer, en dan is iedere euro er 1 teveel.

  reageer
 • jopie

   

  Gewoon "gezellig" winkelen in Dronten of Emmeloord. Daar is wel sfeer en gratis parkeren!!

  reageer
 • kees d.

   

  Het parkeerbeheer is door de gemeente in handen gegeven aan een particuliere onderneming. Om de kosten te drukken zal deze onderneming niet te veel beheerders in dienst nemen. Er is dus geen goede controle. Dat weten de parkeerders en nemen het risico om even niet het parkeergeld te voldoen. Op donderdagavond is het zelfs vrij parkeren. Men had beter de Melkert-werkers kunnen behouden.

  reageer
 • Rinus

   

  Groenslinks is voor auto's? Of voor het melken van auto's?

  reageer
 • Poe

   

  Dus het tekort op de begroting ligt niet aan de prijs van het parkeren maar aan de sfeer in de stad op donderdagavond? Raar verhaal.

  reageer
 • het ligt (vind ik) niet zozeer aan de parkeer kosten maar aan de sfeer in de stad. ik loop niet graag met mijn gezin op donderdagavond in lelystad. veel hangjeugd maar ook totaal geen sfeer..

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert