"Asielzoekers met status sneller naar eigen woning"

NOORDOOSTPOLDER
Noordoostpolder moet meer asielzoekers met een verblijfsstatus huisvesten dan de gemeente wettelijk verplicht is. Ook zou Noordoostpolder andere gemeenten moeten vragen hetzelfde te doen. Dat vind de raadsfractie PvdA/GroenLinks.

Volgens de partijen komen er momenteel meer vluchtelingen dan ooit tevoren naar Nederland en geeft dat veel druk op de opvangcentra. PvdA/GroenLinks wil dat asielzoekers met verblijfsstatus minder lang in noodvoorzieningen verblijven en snel doorstromen naar een eigen woning.

De raadsfractie dient maandagavond tijdens de commissievergadering hiertoe een motie in.

reacties (18)

 • Jan

   

  Het idee dat de staat voor je woning moet zorgen? Niet voor autochtone Nederlanders, hoe kom je daar nu weer bij? Je schrijft je in voor een huurwoning, dan kom je op een ellenlange wachtlijst, en als je aan de beurt bent blijkt dat juist die staat waar jij over schrijft, de wachtlijst even opschort ten faveure van mensen die hier tijdelijk opgevangen worden. Dus het is precies omgekeerd.

  reageer
 • ed

   

  Nederland is Nederland niet meer ; Nederland voelt zich vreemd in eigen land!

  reageer
 • ik

   

  er zijn toch nog meer landen.... waarom allemaal naar Nederland.. ik snap het niet hoor....

  reageer
 • Terug naar huis

   

  Volledig mee eens. Eenmaal hier vertrekken ze nooit meer.

  reageer
 • weird.

   

  Als jullie dit al vreemd vinden. kijk eens wat er jaarlijks via italie binnenkomt vanaf de middelandse zee. De meeste mensen komen europa binnen om de vergrijzing te gaan zeggen ze dan.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • jongere

   

  ik ben het er ook niet helemaal mee eens. ik snap dat wij mensen opvangen uit landen waar zij niet meer kunnen blijven, omdat wij het andersom ook graag zouden willen als het nodig is. maar als het zo door gaat gaan nederlandse jongeren emigreren naar andere landen waar ze wel mogelijkheden hebben en is straks Nederland Nederland niet meer.

  reageer
 • Andrea

   

  Helemaal mee eens

  reageer
 • theo

   

  Helemaal mee eens. Met verblijfsstatus geen enkel probleem toch?

  reageer
 • Jan

   

  Leg nu eens uit waarom deze vluchtelingen dan permanent in dit land blijven en niet meer terug gaan, of beter gezegd willen, nadat de reden voor de vlucht is weggenomen. Want dat is nu het grote probleem, men gaat gewoon niet meer weg. Maar wel voortrekken met woningen, te gek voor woorden. Als vluchteling hoef je toch geen woning te krijgen? Daar hebben we opvang voor en probleem voorbij, direcht weer terug naar het land van herkomst.

  reageer
 • wim

   

  Linkse knuffelaars zijn altijd goed bezig, als het gaat om winnen van hun toekomstige achterban. PvdA zou zich alleen goed moeten afvragen, waarom grootdeel kiezers spijt heeft van hun stem op hun partij en waarom ze zo dalen in de peilingen. Niet meer voor hun eigen achterban en stemmers zorgen, maar wel voor deze mensen.....

  reageer
 • henkie

   

  Vraag me wel af waarom de ene asielzoeker in Nederland terechtkomt en de andere in een tentenkamp in een buurland.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Zijn jouw kinderen ook op de vlucht voor oorlog en geweld? En waar komt toch dat rare idee vandaan dat de staat woningen voor iedereen moet verzorgen?

  reageer
 • Wim

   

  Ik kan mij wel vinden in het plan van PvdA/GroenLinks. Met de huisvesting van asielzoekers in de 'Golfslag', de Boei, het Anker en de Ketting komt er wat kleur op straat in de Lange Nering anders vergrijst die nu nog meer.

  reageer
 • Andrea

   

  En als onze kinderen een woning nodig hebben is ie der niet,echt Nederland.zijn er voor iedereen behalve voor wie Nederland is

  reageer
 • piet

   

  waarom hun wel meteen naar een eigen woning wij flevolanders moeten dus gewoon de volle 9 jaar ingeschreven staan voor wij een huis toegewezen krijgen en hun mogen zodra ze ingeburgerd zijn en hun status asiel weg is meteen een woning krijgen. dat is dus discriminatie.

  reageer
 • Drontense

   

  Niet mee eens ze zijn hier tijdelijk omdat het in hun land niet veilig is op dit moment ! Dus als het daar weer veilig is terug naar eigen land overal zijn veel asiel zoekers gehuisvest in Nederland.Het is al zo vol wij Nedelanders moeten al jaren wachten op een huis. En over al die kosten die wij als burger mee moeten betalen. Het kan gewoon niet vol is vol.

  reageer
 • Kd

   

  Nederland, het land waar mensen uit de hele wereld asiel krijgen. Maar Zwarte Piet mag niet eens een weekje langskomen....

  reageer
 • verbaasde lezer

   

  Kunnen deze partijen ook eens zo actief voor Nederlandse woningzoekenden zijn?Hoelang wacht een Nederlander wel niet op een woning?Ik snap best dag deze mensen een huis nodig hebben maar ik vind het niet kunnen dat zij eerder een huis hebben als Nederlanders

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert