Vier bedrijven geïnteresseerd in exploitatie Havenkom

ALMERE
Er zijn vier bedrijven geïnteresseerd om de Havenkom van Almere Haven te exploiteren. Dat blijkt uit stukken van de gemeente. Deze wil niet langer opdraaien voor de onkosten van de haven. De verhuur van ligplaatsen en het sluisgeld leveren te weinig op. Per jaar gaat het om een verlies van 110.000 euro.

Vanaf 2015 wil de gemeente dat een bedrijf de Havenkom overneemt voor minimaal tien jaar. Vorig jaar werd al aan elf bedrijven gevraagd om met ideeën te komen. Met die ideeën is een plan opgesteld, waar bedrijven zich voor konden inschrijven. Daar hebben uiteindelijk vier partijen zich voor gemeld. Volgens de gemeente heeft het proces langer geduurd dan vooraf gedacht, hierdoor wordt het waarschijnlijk in het voorjaar pas dat er een uitbater is voor de Havenkom. Onduidelijk is of deze vertraging extra kosten met zich mee brengt voor de gemeente.

De nieuwe uitbater moet ervoor zorgen dat de havenkom levendiger wordt. Onder meer met het organiseren van meer evenementen. De exploitant moet ook nieuwe sanitaire voorzieningen neerzetten. De gemeente wil daarvoor 50.000 euro bijdragen.

reacties (0)

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert