Weer minder banen

FLEVOLAND
De werkgelegenheid in Flevoland is met 1700 banen afgenomen, dat is een daling van 1 procent. Dat blijkt uit cijfers van de provincie. De meeste arbeidsplaatsen zijn verdwenen in de landbouw en de industrie-sector. In totaal zijn daar 1100 banen verdwenen.

Naast een daling in de werkgelegenheid zijn er ook sectoren waar het economische klimaat aantrekt. In de informatica en communicatie zijn een kleine 800 banen bijgekomen. In de horeca is een stijging van 372 banen.

De dalende trend in Flevoland komt volgens de provincie overeen met de landelijke trend. Het totaal aantal banen in de provincie is weer gelijk aan het jaar 2008.

Ook de gemeenten Almere en Lelystad maakten vandaag de cijfers bekend. In Almere nam de werkgelegenheid met 867 banen af. Dat is een afname van 1,1 procent. De meeste banen verdwenen in Almere in de publieke sector.

In Lelystad verdwenen iets meer dan 700 arbeidsplaatsen: 377 voltijdsbanen en 325 deeltijdbanen.

reacties (3)

 • Jan

   

  Goed economisch beleid van de provincie. Sterk verhaal meneer Appelman. De sectoren die u ondersteunt kennen een grote terugloop in werkgelegenheid. Oorzakelijk verband?

  reageer
 • hans

   

  is ook niet gek in de landbouw met zulke absurd lage prijzen

  reageer
 • Visgraat

   

  Landbouw is geen groeimotor. Wie dat niet accepteerd, en dus niet inzet op vernieuwing is mede verantwoordelijk voor verval en leegloop.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert