Lelystad had beveiliging DigiD openstaan

LELYSTAD
Lelystad is één van de gemeenten die maandenlang de beveiliging van DigiD-gegevens niet op orde hadden.

Uit onderzoek van het tv-programma Opgelicht?! is gebleken dat 24 gemeenten in Nederland hun website totaal niet hadden beveiligd. Daardoor waren de inloggegevens van DigiD-gebruikers gemakkelijk te achterhalen.

Bij de helft van deze gemeenten slaagde een beveiligingsexpert er in om in te loggen in het systeem. Het is niet bekend of dat ook in Lelystad is gelukt. Het lek in het DigiD-systeem zou inmiddels gedicht zijn.

reacties (10)

 • .\/\/.

   

  En hoe wil je de hoogte van die vergoeding dan berekenen? En vergeet niet: die schadevergoeding wordt betaald van belastinggeld, dus enig effect heeft het niet.

  reageer
 • gemeente Lelystad

   

  Er is geen sprake (en ook niet geweest) van een DigiD-lek op de website van de gemeente Lelystad Deze berichtgeving was gebaseerd op de aanname dat gegevens die in het digitaal loket ingevoerd en opgevraagd kunnen worden, gekoppeld zouden zijn aan het content management systeem (CMS) van de gemeentelijke website. Dit is in Lelystad echter niet het geval. Er is weliswaar sprake geweest van een lek in het CMS van de website, maar dit is verholpen zodra het bekend werd. Daarbij is echter nooit sprake geweest van openstaande of onbeveiligde persoonlijke gegevens, omdat deze gegevens niet gekoppeld zijn aan het CMS van de website van gemeente Lelystad.

  reageer
 • alex

   

  jaja, heren van de de ict van de gemeente, verstand hebben van computers gaat blijkbaar verder dan het lezen van de "computertotaal", tijd voor een functioneringsgesprekje(lees exitgesprek)

  reageer
 • Wouter

   

  Ik stel alle Lelystedelingen een schadevergoeding te geven. Een gemeente die zo omgaat met de identiteit van haar burgers moet flink op de blaren zitten. Schandalig!!!

  reageer
 • inwoner

   

  kijk, dat kan verklaren waarom ik ineens niet meer kon inloggen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Jan

   

  Idd, te gek voor woorden.

  reageer
 • Jantine de Jaeger

   

  Ongelooflijk!!! Hoeveel betaald de burger voor de ICT debacles van de overheid? Burgers MOETEN inloggen met een DigiD bij de gemeente etc. En dan laat de gemeente de digitale deur op een kiertje open staan zodat de criminelen gewoon makkelijk binnen kunnen sluipen? En als er dan identiteitsfraude wordt gepleegd geeft de gemeente niet thuis en moet je zelf maar gaan bewijzen dat er gefraudeerd wordt met jouw identiteit.

  reageer
 • Oki

   

  Lekker bijdehand dan hoop niet dat er misbruik van gemaakt is

  reageer
 • Agv

   

  Tja geld zal wel op geweest zijn om dit goed te regelen ... Goed beleid in Lelystad

  reageer
 • Digi P'er

   

  Zou de gemeente Lelystad al door hebben dat we in 2014 leven?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert