Elsevier: St Jansdal beste ziekenhuis

DRONTEN
Ziekenhuis St Jansdal uit Harderwijk met een vestiging in Dronten is door het weekblad Elsevier uitgeroepen tot beste ziekenhuis van Nederland.

Elk jaar doet het weekblad onderzoek naar alle ziekenhuizen. Het St Jansdal heeft over de afgelopen vijf jaar het beste gescoord.

In totaal zijn 91 ziekenhuizen op 515 punten tegen het licht gehouden. Zestien ziekenhuizen leverden over de afgelopen vijf jaar een bovengemiddelde prestatie. Het Flevoziekenhuis in Almere is daar één van. De Elsevier heeft ook een overzicht met prestaties over 2014. In die lijst zijn de Antonius Zorggroep uit Sneek en Emmeloord en MC Groep in Lelystad en Emmeloord gedaald.

reacties (15)

 • Jan Baubisto

   

  Leuk dat een ziekenhuis met een relatief lagere bevolkingspopulatie het wint. Waar een groter aanbod van zorg en een grotere patiëntenpopulatie, vraag ik mij af of dit wel een een eerlijke vergelijking is. Een kleiner huis heeft misschien wel meer tijd voor een persoonlijkere behandeling. Dit neemt niet weg, dat de complexiteit van de geboden zorg een stuk lager is. Ook vind ik het merkwaardig dat een klein huisje in het pittoreske Harderwijk (niet de grootste gemeente in Nederland) het beste huis is. Wie LAT er met elkaar?

  reageer
 • neede boer

   

  daar om is het dokter jassen van naam ver anders slechte er varing met me twee klein kinderen die er niet meer zijn ge moet daar mee ge maakt geef mij maar Antoni zieken huis maar compliment

  reageer
 • dronten

   

  als een vader overlijdt heb je geen energie om je bezig te houden met een tuchtrecht. Daarnaast hadden we goede ervaringen met dr. baars. Na een slechte ervaringen met de chirurg door slechte communicatie met gevolg dat mijn vader kwam te overlijden had onze moeder geen behoefte aan meer gedoe. Ze wilde rust en daar hebben wij waardering voor

  reageer
 • Dokter Bibber

   

  Nee sorry, daar was niets meer aan te doen. Wat een kolder al dit soort huilverhalen; waarom zijn er dan zo weinig reprimandes via het Medisch Tuchtcollege. Er zullen uiteraard wel eens wat onbedoelde schade zijn maar in verhouding veel en veel minder dan ergens anders waar gewerkt wordt alleen zijn de gevolgen dan minder desastreus.

  reageer
 • An

   

  Waar gewerkt wordt, worden fouten gemaakt. Vervelende van werken met zieke mensen is dat er bij een fout menselijk leed ontstaat. Laten ik tevens zeggen dat ook hier de marktwerking geen bijdrage levert aan het beste voor de zieke mens. Centen maken en zakken vullen door directie en management staat helaas (te vaak) voorop.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Daan

   

  Zelf heb ik ook slechte ervaringen met St. Jansdal. Ik kan niet geloven dat dit het "beste" ziekenhuis is.

  reageer
 • Ook wij hebben slechte ervaringen met st. Jansdal. Door niet handelen van een arts na diverse malen aandringen van familie is mijn vader half zijdig verlamd en zit nu in een rolstoel en kan niets meer zelfstandig.

  reageer
 • Miepje

   

  Waarom? Mag mijn mening toch uiten? Net als jij dus ga niet zeggen dat ik ergens anders moet verder "praten" vindt de ervaring met het MC ronduit slecht, daarom plaats ik mijn reacties hier! Net als Dronten is er iemand in mijn familie overleden door specialisten die het niet gezien hebben! Daarom plaats ik een reactie! Ongetwijfeld dat er goede specialisten rond lopen maar die zijn zeker schaars in het MC zuiderzee.

  reageer
 • Dat is onbeschrijvelijk erg. Gelukkig heb ik die ervaring niet. Helaas zullen er altijd wel dingen gebeuren die achteraf anders hadden gekund. Sterkte.

  reageer
 • dronten

   

  ik heb ook slechte ervaringen met MC. Door slechte communicatie zijn er veel fouten gemaakt met als gevolg dat mijn vader overleden is. als men naar de familie had geluisterd was mijn vader er nog geweest

  reageer
 • Schatjes; ga elkaar ergens anders bashen svp. Ontopic: Prima ziekenhuis/poli. Vaak geweest, vriendelijk, correct, behulpzaam.

  reageer
 • Miepje

   

  Mensen die zo reageren zijn zeker zelf specialist

  reageer
 • Bas

   

  mensen die dit soort taal uitslaan, kijken meestal in de spiegel

  reageer
 • Mars

   

  Arrogante specialisten zien er inderdaad tussen maar er zitten ook kanjers tussen o.a. bij dermatologie.

  reageer
 • Charlie

   

  GEFELICITEERD.....ga zo door..

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert