Tentoonstelling Romeinse resten in Almere

ALMERE
De bijzondere vondsten uit de Romeinse tijd die vorig jaar in het Kotterbos zijn opgegraven, worden begin volgend jaar geëxposeerd. Dat gebeurt in het natuurbelevingscentrum bij de Oostvaardersplassen in Almere.

Het gaat om hout dat vermoedelijk van een Romeinse wachttoren is geweest. De tentoonstelling is volgens stadsarcheoloog Willem-Jan Hogestijn een ontdekkingstocht langs de gevonden Romeinse palen en stenen.

Almere betaalde zelf voor het conserveren van de resten. De gemeente vindt het voor de jonge stad belangrijk om haar geschiedenis te tonen. De bijzondere vondsten zijn begin volgend jaar te zien.

reacties (4)

 • .\/\/.

   

  In de Romeinse tijd bestond de Zuiderzee nog niet, er was toen een moerassige rivierdelta (zie bijvoorbeeld ook de oude oevers waar de Vogelweg overheen gaat). De zeespiegel lag een stuk lager dan nu of 300 jaar geleden.

  reageer
 • piet

   

  de Romeinse tijd. ik snap het niet dit was vroeger 1 grote plas water dus lijkt me sterk dat daar een wachttoren heeft gestaan. zal wel toen het gedempt werdt daar terecht gekomen zijn.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Nou, dat hebben die Romeinen dan bar slecht geregeld. Wat is dit voor territoriale nonsens?

  reageer
 • J.P

   

  grappig . want als ik het wel heb is Kotterbos als je google maps mag geloven officieel lelystads grondgebied

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert