Fietsexamen voor opa's en oma's

DRONTEN
De gemeenten Dronten en Amersfoort en Veilig Verkeer Nederland willen het fietsen voor ouderen veiliger maken.

Het aantal ouderen dat ernstig gewond raakt bij een fietsongeval neemt de laatste jaren toe. Om de 60-plussers veiliger aan het verkeer te laten deelnemen, wordt vanochtend in Amersfoort het allereerste Opa en Oma fietsexamen gehouden.

Bovendien komen er regionale acties om de fietsveiligheid te vergroten.

reacties (5)

 • uhm

   

  ervaring barbara? als ik naar dronten fiets kom ik altijd de oudere generatie tegen. mijn moeder (75) heeft mij altijd geleerd elkaar ruimte te geven. nou, niet op t fietspad naar dronten. de ouderen blijven stug naast elkaar fietsen, en ik altijd bijna de berm in. ik was er helemaal klaar mee, nu fiets ik mijn rit, dan maar stress bij de oudere, maar zo doe ik t ook bij de jeugd! de oudere denken dat ze alleen op de wereld zijn met hun turbofiets! in de ankers omdat ze plots oversteken (oeps, ze hadden mij niet gezien). ik vind de actie helemaal goed! juist omdat reactievermogen vermindert bij de oudere generatie. maar het mag van mij bij alle weggebruikers!

  reageer
 • tjonge

   

  eeeeeenn we dwalen weer af!!

  reageer
 • 13xx

   

  als ik dan ook wat mag toevoegen: een examen voor mensen die hun kinderen met de auto naar de basisschool brengen kan ook geen kwaad.

  reageer
 • lely

   

  Als we ouderen al gaan verplichten een examen af te leggen dan gelijk ook die groepen met "wielrenners"meenemen in deze examen's. Voor mensen zoals mijn zwager die doodleuk zegt: "wij zijn met een groep dus kunnen we niet op het fietspad daar rijden te veel fietsen in de weg". Vervolgens duwen ze iedereen van de weg en gaan luid tekeer als je in de weg" rijdt.

  reageer
 • Barbara

   

  Vervolgens graag wat examentjes in verkeersgedrag af laten nemen voor fietsende middelbare scholieren.Tis blijkbaar heel gewoon om met zijn drietjes naast elkaar te blijven fietsen, ook als er tegenliggers aankomen, die zich dan op hun beurt vrolijk? de berm in gedrukt kunnen laten worden.Dit soort rituelen vinden werkelijk dagelijks plaats! Kan best anders...Geef het wat aandacht!!!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert