PVVP: dependance Werkplein in Emmeloord

EMMELOORD
De Partij van Vrije Poldermensen in Noordoostpolder wil dat Emmeloord een dependance krijgt van het Werkplein. Dat is vergelijkbaar met het vroegere arbeidsbureau.

Door de schaalvergroting heeft Emmeloord al enige tijd geen eigen Werkplein meer. Werkzoekenden moeten daarvoor nu naar Lelystad en binnenkort naar Almere.

De Partij van Vrije Poldermensen vindt dat veel te ver weg en gaat nu via een motie proberen een dependance in Emmeloord te krijgen. De lokale partij denkt bijvoorbeeld aan een openstelling van één dag per week in het gemeentehuis.

reacties (5)

 • pietje

   

  Ja, handig voor wie geen internet kan betalen van z'n uitkering of schuldhulp. Kan elke dag naar Almere op en neer om daar op de pc naar werk te zoeken. OV is echt niet gratis in dit land.

  reageer
 • ikke

   

  Bus kost tijd en geld: dienstregeling vanuit Emmeloord is niet echt best. Trein vanuit Emmeloord is er niet, eerst moet men een bus nemen: zie eerste opmerking. Om met de auto te kunnen, moet je een auto hebben. Autobezit kost geld, voor geld heb je een inkomen nodig, voor een inkomen heb je een baan nodig: het gaat hier om mensen zonder een baan. Destijds zijn de dorpen in de NOP op 10 km van Emmeloord aangelegd zodat de stad per fiets bereikbaar was voor iedereen.

  reageer
 • lezer.

   

  Wat dacht je van de auto,bus of trein? Als je wilt, kom je er wel.

  reageer
 • ja

   

  sta ik helemaal achter; goed plan..

  reageer
 • ikke

   

  Goed voorstel. Hoe moeten mensen in Almere komen vanuit Emmeloord? Is vergelijkbaar met Almeerders die naar Utrecht of Amsterdam zouden moeten.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert