''Veel meer mogelijk met vrijwilligers in Almere''

ALMERE
Er is nog veel meer mogelijk met vrijwilligers in Almere. Dat zegt Wil van Schendel, die zich bezig houdt met de overheveling van zorgtaken naar gemeenten.

Volgens haar is de rek er nog lang niet uit. In tegenstelling tot sombere berichten in de landelijke pers, denkt Van Schendel dat het goed komt met de nieuwe zorgtaken in de gemeente.

Donderdagmiddag spreekt ze op een themamiddag waarop het 25-jarig bestaan van de Almeerse welzijnsstichting De Schoor wordt gevierd.

reacties (5)

 • .\/\/.

   

  "er is geld zat dan geven ze dat maar niet uit aan onzin en het buitenland" - vergeet niet dat Nederland ontzettend veel geld aan het buitenland verdient.

  reageer
 • Derrick

   

  Vrijwilligers die de taken van professionals overnemen verstoten iemand van de arbeidsmarkt.

  reageer
 • almere

   

  het land stort zowat in elkaar met vrijwilligers ,er is geld zat dan geven ze dat maar niet uit aan onzin en het buitenland nog even werkt iedereen in het land voor niks lekker goedkoop en de hoge heren/dames vullen hun zakken

  reageer
 • .\/\/.

   

  Dat verband is overduidelijk: omdat er steeds minder geld is moet de zorg steeds meer op vrijwilligers steunen. De kosten van de zorg daarentegen blijven stijgen, en de premies dus ook. Maar ja, dat is 'de markt' natuurlijk.

  reageer
 • pietje

   

  Veel meer dan algemeen gepraat over "de eigen kracht" hoor ik niet. Wat het verband tussen de overheveling van de zorg en vrijwilligerswerk is wordt volstrekt niet duidelijk uit dit interview.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert