Wethouder maakt reclame voor vastgoedhandelaar

DRONTEN
GroenLinks in Dronten stelt donderdagavond tijdens de gemeenteraadsvergadering vragen aan wethouder Piet Bleeker over een tv-commercial voor MAC3PARK. GroenLinks vindt het opmerkelijk dat de wethouder reclame maakt voor een commerciële vastgoedhandelaar.

In het bewuste filmpje zegt de wethouder dat mensen contact op moeten nemen met MAC3PARK als ze interesse hebben in nog te bouwen kantoorvilla's in Dronten. GroenLinks wil van Bleeker weten wat de overwegingen waren om aan de reclame mee te werken en of dit nu ook gebruikelijk is voor andere wethouders.

Bleeker heeft al in een brief aan de gemeenteraad laten weten dat hij de ontstane situatie ongewenst vindt. Ook heeft hij de commercial laten terugtrekken en verwijderd op de website.


reacties (20)

 • Winston

   

  En Jan met die korte achternaam...of stiekem Sherlock-:)

  reageer
 • Jan

   

  Aha, daar heb je Meine weer ;)

  reageer
 • Gerten

   

  CDA....... Dat verklaart alles. Zondags even bidden in de kerk en hun lei is weer schoon geveegd.

  reageer
 • ron

   

  ach, Engelvaart zit er ook nog. zit gewoon in dr cda-genen.

  reageer
 • ron

   

  ach, Engelvaart zit er immers ook nog steeds. zit gewoon in de cda-genen

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Frietje

   

  Nou inderdaad,heb hem ooit eens iets horen zeggen in de gemeenteraad over 'dronterland' geen geld en geen tijd in steken was de criteria.. Dat is dus om met wat zout te nemen, in plaats van een vuilnisbak naast de picknicktafels bij binnenkomst gemeente Dronten (Kampen/Harderwijk) staan er vlaggenmasten.. met dronterland vlaggen.. Vuilnis op laten ruimen door een bedrijf uit Klazinaveen is goedkoper natuurlijk.. Pikant detail weer dat dat bedrijf "de Jonge" heet. Was er niet nog iemand die zo heet?

  reageer
 • Bas

   

  Schandalig! Als hier niet tegen op wordt getreden hebben wij een nieuwe vijstaat gecreëerd. Piet wees wijs en trek je eigen plan, wegwezen en de wachtgeldregeling principieel niet innen. Wat een farce is dit!

  reageer
 • Freek

   

  Piet, wegwezen! Je wil altijd zo graag wijs overkomen, hier blijkt weer dat dat allemaal reuze meevalt.

  reageer
 • Hans

   

  Piet als jij zo graag reclame wilt maken is dat jou zaak en ben jezelf verantwoordelijk voor je daden / geloofwaardigheid. Maar door dit voor de deur van het gemeentehuis te doen wek je de schijn dat je dit namens de gemeente uitspreekt. Als jezelf al aangeeft dat het ongewenst is dan is er maar 1 conclusie mogelijk, je stapt in het belang van de gemeente op! Blijf je zitten dan leidt het CDA gezichtsverlies, dat wil je toch ook niet Piet.

  reageer
 • Winston

   

  Dat sommige dorpelingen niet verder komen dan simpele kritiek op een ambitieus project kun je ze niet kwalijk nemen. Dat de Wethouder zich wel vol trots durft uit te spreken voor een nieuw regio overschrijdend project getuigt van visie op de toekomst. Dat een ondernemer de leegloop van bedrijven uit Dronten wil voorkomen en nieuwe bedrijven van buiten Dronten zal aantrekken door een hoogstaand project als de Kantoorvilla's maakt hem de Held van Dronten. Maar dat een politieke partij niet verder komt dan kritiek op de wethouder maakt ze een one issue partij...mijn stem zijn ze kwijt!

  reageer
 • Serge

   

  Wat een enorme kluns. Les 1 in de politiek.

  reageer
 • Jaap

   

  Dit gaat echt over de grens. Pak je biezen Piet, dit is niet toelaatbaar! Wij spreken van een nieuwe Piet discussie!

  reageer
 • @dronten

   

  Meine B. zit met zijn connecties diep in B&W. Vreemde lokatie in Dronten en veel reclame langs de weg. Alleen in Dronten

  reageer
 • Almeerder

   

  Dus de in 2011 gekozen Held vraagt de wethouder of vraagt de wethouder de Held? Welke partij is die wethouder eigenlijk?

  reageer
 • Henk

   

  Om te beginnen moesten die bomen om vanwege een paar kantoor villa's die geen inwoner van Dronten wil. Nu krijgt Mac3Park ze niet verkocht en moet de wethouder helpen? Het lijkt mij tijd worden dat er aangifte gedaan gaat worden tegen de wethouder wegens belangenverstrengeling en omkooping en de de grond moet terug naar de natuur. Ik ben geen GroenLinks stemmer, maar de gemeente Dronten maakt van elk bos een plantsoen... Ook van het WistenBOS blijft weining BOS meer over... Laten we het het Wistenplantsoen noemen met gras en een paar bomen!!!

  reageer
 • Vreemd

   

  Vreemde situatie dat dit zo kan! Hoe zit het met de bouwvergunningen die afgegeven worden voor de Mac3 bedrijfspanden die vervolgens niet gebouwd worden..

  reageer
 • Toekomstvisie

   

  Tsja, je kunt beter je toekomst goed en op tijd regelen.. Nu wethouder, dan paar jaar wachtgeld, en dan baantje bij Meine.. Ons kent ons..

  reageer
 • clouseau

   

  Zegt genoeg over het niveau van de wethouder. Maar ja het is misschien lastig voor hem om nee te zeggen als je de eigenaar van m3p zaterdags (onder het genot van een hapje en drankje) langs de velden en in de bestuurskamer van de sportclub in Dronten treft. Sowieso vreemd dat Mac3 mag bouwen op die locaties...

  reageer
 • ViKing79

   

  ongehoord en onfatsoenlijk. dit ruikt naar belangenverstrengeling. waarom zit er eigenlijk nog geen paal in de grond langs de West...... Met grof geweld een half bos gekapt en nu....???? ik zeg vergunning intrekken en jonge aanplant op kosten van Mac3park.

  reageer
 • Vrolijk Frietje

   

  Eerst doen dan denken! Typisch B&W Dronten. Misschien kunnen ze wat ondernemers de kant van Mac3 op pesten dan?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert