Provincie wil 4 ton in openbaar vervoer investeren

FLEVOLAND
Gedeputeerde Staten van de provincie Flevoland wil 400.000 euro beschikbaar stellen om het openbaar vervoer een kwaliteitsimpuls te geven.

300.000 euro wordt geïnvesteerd in speciale tariefacties voor reizigers in het streekvervoer. Reizigers krijgen dan incidenteel een financieel voordeel.

Daarnaast moet er 100.000 euro komen voor marketingacties. Daarmee worden reizigers beter geïnformeerd over de reismogelijkheden en reisproducten. Provinciale Staten moet nog een besluit nemen over het voorstel.

reacties (12)

 • ron

   

  400 k voor slechts promotionele doeleinden ; sorry is echt to much. besteed het structureel met zekerheid dat het zinvol is (en niet met kans van zinvolheid maar ook kans van zinloosheid c.q. met als resultaat minder opbrengsten; ik gebruik de korting terwijl ik normaal een kaartje koop. echt te krom voor woorden sommige acties.

  reageer
 • Tim

   

  Standaard busdienst tussen Lelystad / Almere / Amsterdam als een volwaardig alternatief op de trein. Bij storing op het spoor kun je nu geen kant op!

  reageer
 • Anet

   

  Eerst streekvervoer afbreken (met komst Hanzelijn zijn buslijnen vervallen) en nu weer extra geld steken in het opbouwen. En daar komt nog bij: hoe kom je bij de haltes? In Dronten rijden alleen tijdens kantooruren/schooluren "stads"-bussen.

  reageer
 • Floris

   

  Jeetje! En nog steeds geen trein naar Emmeloord. Ik vertrek naar de randstad. Doei!

  reageer
 • kees

   

  Mooi van omroep Flevoland, we praten over het streekvervoer, Connexxion, en plaatsen een foto van een Arriva bus die op de stadsdienst rijdt. Is de redactie wel alert of doen ze maar wat, ik gok het laatste!!!!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Liz

   

  Heb liever wat betere aansluitingen voor het overstappen op bijvoorbeeld Harderhaven naar Lelystad/Zeewolde. Of nog beter: een rechtstreekse bus Zeewolde-Lelystad !

  reageer
 • frits

   

  Raar voorstel. De provincie dwingt Almere en Lelystad tot bezuinigingen op de stadsbussen, en gaat dan zelf lopen sinterklazen in het streekvervoer? Mensen in de streek: pas op uw zaak, want na de verkiezingen snijdt de provincie vast ook zwaar in het streekvervoer. Dit soort voorstellen is alleen maar voor de buhne.

  reageer
 • daan

   

  dit gaat om de provincie flevoland. niet om lelystad. denk dat u een nieuwe bril nodig heeft om de tekst beter te lezen.

  reageer
 • Egbert

   

  Omroep Flevoland moet eens onderscheid maken. Zowel de Provincie als gemeente bepalen de dienstregeling ( opdrachtgever). Dus de Gemeente Lelystad = Arriva, Almere= Connexxion en IJsselmond = Provincie. De opdrachtgever bepaalt en de openbaarvervoer bedrijfen rijdens volgens hun opdracht. Dus voor alle wijzigen, bezuinigingen etc. is het de opdrachtgever die bepaalt.

  reageer
 • ikke

   

  en dan ga je volgend jaar de bus uit zommige wijken halen lkkr bezig gemeente lelystad

  reageer
 • Ik

   

  Ze kunnen met dat geld beter de algehele bereikbaarheid van de NOP vergroten, bv in weekend vroeger (zondag niet pas om 11 uur) en vaker (zaterdag en zondag 2xper uur ipv 1x) rijden. Daar heeft iedereen wat aan.

  reageer
 • whoknows

   

  Goh zou dat Provincie Flevoland geheel zijn of Groot Almere

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert