PlusBus heeft geen geld voor brandstof

ALMERE
De stichting Almere Plusbus heeft een subsidie van 12.000 euro aangevraagd bij de gemeente. De stichting is een half jaar geleden opgezet om Almeerders met een kleine portemonnee een dagje uit aan te bieden. De stichting komt geld tekort.

Bij de oprichting in maart riep het bestuur al bedrijven op om de PlusBus te sponsoren of een donatie te doen. Daar is tot nu toe mondjesmaat op gereageerd. Daarom heeft het bestuur uit eigen zak een bus voor negen personen gekocht. De subsidie is nodig om onder meer brandstof van te betalen.

Ondanks de financiële tegenvallers staat het eerste uitje van de PlusBus al op de agenda. Dankzij twee donateurs kan een groep van acht mensen eind november een hapje eten op stadslandgoed De Kemphaan.
reacties (6)

 • Paul

   

  Vaak worden de verkeerde keuzes gemaakt waardoor mensen te weinig geld hebben.....

  reageer
 • .\/\/.

   

  "En wat is de reden dat mensen minder geld hebben?" Dat je deze vraag stelt zegt eigenlijk genoeg. Kijk eens om je heen, een niet onaanzienlijk deel van de Almeerders moet overleven. Het is crisis.

  reageer
 • Marijke

   

  Uiteraard is het prachtig al die initiatieven om mensen die minder geld hebben leuke dagjes enzo te bezorgen. Maar kan niet helpen dat ik ook de gedachte heb waarom moet daar dan weer allemaal sponsoring en subsidie voor zijn? En wat is de reden dat mensen minder geld hebben? Als ik een dagje weg wil spaar ik daar toch ook gewoon voor?

  reageer
 • brie

   

  wat een leuk idee... wat had ik ook zoiets willen opstarten voor lelystad zeg

  reageer
 • jaapplaatzer56@gmail.com

   

  Ja je moet eerst kijken je dat kan betalen en niet dan pas gaan kijken of je geld krijgt

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • RL

   

  Misschien even bezinnen voordat je dan zo'n bus koopt?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert