Eerste huisarts van Almere neemt afscheid

ALMERE
De eerste huisarts van Almere Nico van Duijn neemt vrijdag na 38 jaar afscheid. Hij kreeg samen met de eerste 100 huishoudens op 1 december 1976 de sleutels van zijn huis.

De huisarts begon zijn carrière in Almere officieel als lijkschouwer. Op die manier kon hij in de begintijd een overheidssubsidie krijgen, zonder dat dit al teveel opviel. Een dokter kon in die tijd namelijk niet van 100 gezinnen leven. Overigens fungeerde hij als het zo uit kwam ook als verloskundige en dierenarts.

Van Duijn koos bewust voor de nieuwe stad Almere. Dat leek hem spannend. Op 27-jarige leeftijd met niet al te veel ervaring ging hij aan de slag. Met trots kijkt hij terug op de opzet van gezondheidscentra in Almere, waarbij meerdere specialismen onder één dak zitten. Hij legde de basis voor deze eerstelijns gezondheidszorg. Mede hiervoor werd hij na 35 jaar benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

reacties (8)

 • geertje

   

  ah jamer! zo veel leuke herinneringen met deze man! topper!

  reageer
 • ron

   

  n.a.v. reactie van 'almere': Beter lezen: Hij bemoeit zich niet met Almere. maar uit een persoonlijk noot aan een ex collega. Triest om dan zo respectloos te reageren (zeker als iemand artsen op dit moment hard nodig heeft)

  reageer
 • Patiente

   

  dag dokter, bedankt voor goede zorgen. veel succes en geluk in uw nieuwe woonplaats

  reageer
 • almere

   

  @Adri Duivesteijn jou reactie is overbodig hier om reden dat je voor almere meer stuk gemaakt hebt dan goed gedaan dus bemoei je niet verder met almere ,en Nico geniet van je pensioen en nog vele goede jaren gewenst

  reageer
 • Henk24

   

  Hoe grappig: de doker die later als raadslid het had over 'subsidieparasieten' (Omniworld), blijkt zelf met subsidie in Almere te zijn begonnen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Sylvia van den Hoek

   

  Top dokter de enige dokter die tijd voor je nam en nergens omheen draaide en zei hoe het precies zat.

  reageer
 • Adri Duivesteijn

   

  Nico van Duin, Een bijzondere man, een Almeerder in hart en nieren, een karakteristiek raadslid, een authentieke en oorspronkelijke denker en een mens die je jezelf graag als je huisarts zou toewensen. Nico bedankt voor je bijdrage aan het gezond samenleven in Almere. Adri Duivesteijn.

  reageer
 • Frenky

   

  Houdoe en bedankt!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert