Windboeren begrijpen slot op de deur

FLEVOLAND
Het is begrijpelijk dat de provincie met een noodverordening ongewenste ontwikkelingen op het gebied van windmolens wil voorkomen. Maar de windboeren staan in hun recht, als zij oude molens met subsidie laten vervangen. Dat vindt Wilfried Groot Koerkamp van het windmolenpark Olsterpad in Dronten.

Groot Koerkamp en andere boeren vervangen hun huidige molens door precies hetzelfde type molen, omdat hun dit door een rijkssubsidie winst oplevert. Met een verordening maakt de provincie die constructie vanaf vrijdag onmogelijk, omdat de handelwijze van de boeren indruist tegen het provinciale windmolenbeleid.

Volgens Groot Koerkamp hebben ondernemers snel gehandeld en heeft het Rijk de deur naar een subsidieregeling laten openstaan.

reacties (13)

 • philipr

   

  en wat gaat dit graaien mij kosten?

  reageer
 • hans e

   

  groot koerkamp is gewoon een op subsidie levende graaier. die enkel en alleen aan zijn eigen belang denkt.

  reageer
 • Poe

   

  Wacht even, je stelt dat ze hun eigen belang boven het gemeenschappelijk belang stellen... Is dat niet wat iedereen doet?

  reageer
 • Antje advocaat

   

  De boerenstand doet net alsof ze altijd recht hebben op gratis geld van de gemeenschap. Bij de Q-koorts uitbraak hebben de boeren als veroorzakers eerder geld voor hun geiten dan de menselijke slachtoffers hulp of een vergoeding voor hun opgelopen ziekte of hun doden. Hier in Flevoland zitten ze gewoon te malverseren met mazen in de regels om maar de geldkraan open te houden terwijl ze daar eigenlijk geen recht op hebben. Het vervangen van de molens is gewoon niet volgens de intentie van de regeling.

  reageer
 • Swiebertje

   

  Die onderbuik voeden de boeren zelf want het lijkt er toch erg sterk op dat eigen belangen hier meer een rol spelen dan de gemeenschappelijke belangen. Het landschap onder de Ketelbrug is nu bijzonder rommelig door de vele molens. Wat dat betreft is men hier in de NOP gelukkig al wat slimmer geweest. Als het nu ook nog eens duidelijk wordt dat we allemaal moeten profiteren van zo'n park en het niet alleen om rendement in geld moet draaien dan kan het best nog wel goedkomen met deze energiebron. Alhoewel het altijd maar gerommel in de marge blijft qua opbrengsten.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Ben

   

  windmolens draaien op subsidie. niet op wind! Helaas

  reageer
 • Er is een heel groot verschil tussen een fraudeur en iemand, die zonder fraude te plegen gebruik maakt van de wettelijke regels. Voor de rest zijn de opmerkingen alleen maar onderbuik reacties.

  reageer
 • RL

   

  Subsidie, dat is zeg maar een ander woord voor gemeenschapsgeld...

  reageer
 • Badr

   

  Zelden een dommere reactie gelezen....

  reageer
 • Inwoner

   

  De federatie te toch ter ziele ?

  reageer
 • Molenaar

   

  Omdat de federatie opschalen onmogelijk maakt hebben de ondernemers naar nieuwe kansen gezocht om toch die oude molens rendabel te houden. Windenergie moet zo goedkoop mogelijk geproduceerd worden, maar dat kan niet als iedereen wil mee freten zoals de federatie in gedachten heeft.

  reageer
 • De oude wielrennert

   

  De boeren zijn gewoon malversatieplegers en net zo asociaal als iedere uitkeringsfraudeur. Goed dat er en slot op zit. Beter nog zou zijn om met terugwerkende kracht de vervangingen te blokkeren.

  reageer
 • don q

   

  De boeren hebben gelijk dat ze de mogelijkheid pakken. Het is van de zotte dat dit gebeuren kan nu de molens net uit de subsidie zijn, zo blijft de domme overheid achter de feiten aanlopen. Het saneringsplan is vanaf dag1 gedoemd te mislukken om de doodeenvoudige reden dat wanneer het om geld gaat het slechte in ieder mens boven komt.... Wanneer je gezamenlijk iets wilt oppakken kan dit maar met een beperkt aantal personen en nooit of te nimmer zoals de federatie het wil uitvoeren. Hoe kleiner de groep hoe groter de kans op succes.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert