Uitbraak Norovirus in verzorgingstehuis Flevoburen

ALMERE • Vr 31 oktober 2014 | 13:38 • Vrijdag 31 oktober 2014 | 13:38
Het zeer besmettelijke Norovirus is uitgebroken in verzorgingstehuis Flevoburen, dat is gevestigd in het Flevoziekenhuis in Almere. Er geldt momenteel een opnamestop in het revalidatiecentrum.

Een woordvoerder van het ziekenhuis zegt dat er maatregelen zijn getroffen. Zo krijgen alle patiënten die vanuit Flevoburen in het ziekenhuis worden opgenomen 48 uur contact-isolatie. Dat betekent dat ze in een andere kamer verpleegd worden en dat er scherper wordt omgegaan met hygiëne. Ook worden er geen patiënten meer doorgestuurd naar Flevoburen.

De Zorggroep Almere laat weten dat de cliënten die het virus hadden opgelopen weer aan de beterende hand zijn. Angst voor een verdere verspreiding van het virus is er niet. Medewerkers van Flevoburen zijn niet op andere locaties van de zorggroep werkzaam. Maandag wordt bekeken of nadere maatregelen nodig zijn.

Het Norovirus wordt overgedragen via bijvoorbeeld voedsel en is vooral gevaarlijk voor mensen met een verminderde weerstand. Besmette patiënten moeten in quarantaine.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel