Weer geheime vergadering over De Deel

EMMELOORD • Vr 31 oktober 2014 | 13:46 • Vrijdag 31 oktober 2014 | 13:46
De gemeenteraad van Noordoostpolder wordt donderdag in het geheim geïnformeerd over de situatie rond De Deel. De raadsleden praten vaak achter gesloten deuren over de bebouwing op De Deel. Twee beleggers hebben inmiddels afgehaakt en willen de centrumplannen niet financieren.

De gemeente Noordoostpolder is ruim twaalf jaar bezig met plannen voor het centrum en er is bijna 12 miljoen euro geleend om grond in het centrum te kopen. Per jaar kost dat 420.000 euro aan rente. Projectontwikkelaar Provast stuurt nu aan op een aangepast plan. Of het college van burgemeester en wethouders daarmee instemt wordt donderdag achter gesloten deuren aan de gemeenteraad verteld.

Noordoostpolder heeft al een juridische procedure tegen de ontwikkelaar lopen. Die verbouwde de Poldertoren om hem daarna te verhuren. Dat liep faliekant mis. De toren lekt nog steeds en huurders zijn er niet meer. Kosten voor de gemeenschap: ruim vier miljoen euro.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel