Weer geheime vergadering over De Deel

EMMELOORD
De gemeenteraad van Noordoostpolder wordt donderdag in het geheim geïnformeerd over de situatie rond De Deel. De raadsleden praten vaak achter gesloten deuren over de bebouwing op De Deel. Twee beleggers hebben inmiddels afgehaakt en willen de centrumplannen niet financieren.

De gemeente Noordoostpolder is ruim twaalf jaar bezig met plannen voor het centrum en er is bijna 12 miljoen euro geleend om grond in het centrum te kopen. Per jaar kost dat 420.000 euro aan rente. Projectontwikkelaar Provast stuurt nu aan op een aangepast plan. Of het college van burgemeester en wethouders daarmee instemt wordt donderdag achter gesloten deuren aan de gemeenteraad verteld.

Noordoostpolder heeft al een juridische procedure tegen de ontwikkelaar lopen. Die verbouwde de Poldertoren om hem daarna te verhuren. Dat liep faliekant mis. De toren lekt nog steeds en huurders zijn er niet meer. Kosten voor de gemeenschap: ruim vier miljoen euro.

reacties (10)

 • noppie

   

  Kijk het is gewoon heel eenvoudig. Het gaat al twaalf jaar lang om ego's en om geld. Waarom plaatsen we geen windmolens op de deel (die leveren groot geld op heb ik van horen zeggen) en dan noemen we al die windmolens naar al die ego's die ermee te maken hadden. Al die ego's hun zin (iets waanzinnigs doordramen waar hun naam aan is verbonden) en we hebben iets op de deel wat geen enkel ander centrum op het moment heeft. ik zeg win-win.

  reageer
 • yvonne

   

  ik vindt het een topplan...ik zeg doen!!!!

 • Geheim?

   

  Wij betalen fors voor dit fiasco, maar mogen niet weten wat er besproken wordt?

  reageer
 • joop

   

  gewoon stoppen met vergaderen en de Deel laten zoals het nu is.

  reageer
 • Floris

   

  12 X 420.000 = 5.040.000 (vijf miljoen en veertigduizend euro!!!!!) Geen deel, geen trein geen toekomst voor de NOP.

  reageer
 • bvg

   

  dus ze geven door aan de pers dat ze in geheim gaan vergaderen?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • pipo

   

  Stilstand is achteruitgang! Hoe dan ook: bouwen op die kale windhoek.

  reageer
 • Karel

   

  Het CDA durft, uit schaamte en bang voor stemmenverlies, de inwoners van de gemeente niet te vertellen wat hun starre houding in het project de Deel de gemeenschap heeft gekost en nog gaat kosten. Hoe langer ze hiermee wachten hoe groter de vernedering zal zijn.

  reageer
 • Dirk

   

  Misschien moeten de partijen eens kijken naar de hsitorische waarde van dit (jonge) gebied? Ruziemaken en vingerwijzen is zelfs op de lagere school afgezworen! Jammer dat dit weer zoveel moet kosten terwijl het veel meer zou kunnen opleveren.

  reageer
 • Polderaar

   

  Als nu eens iedereen er op een positieve manier mee om zou gaan.... Met z'n allen gaan voor een gedragen resultaat. Dus ook de oppositie en de verschillende azijnzeikers. Misschien dat we dan nog eens een mooi centrum krijgen.

  reageer
 • whoknows

   

  Natuurlijk wil de inwoners van Emmeloord graag meegaan, maar het punt is dat het grootste gedeelte tegen de centrumplannen zijn, en dit ons al jaren extra geld kost, geld wat ook aan nuttige zaken besteed had kunnen worden. Maar de gemeente gooit liever nog meer geld over de balk om het prestigeproject een keer te laten slagen, ook al weten ze het dat het gedoomd is om te mislukken. Wat 12 jaar al niet gelukt is zal heeft gewoon geen bestaan.

 • theo

   

  Kijk zo zou het moeten inderdaad. Het is tenslotte in het belang van ALLE inwoners! Helemaal mee eens.

 • Nopper

   

  Weer een geheime DEAL over de Deel ?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert