Oogst aardappelen en uien blijft achter

FLEVOLAND • Vr 31 oktober 2014 | 16:33 • Vrijdag 31 oktober 2014 | 16:33
De oogstopbrengst van consumptieaardappelen en uien blijft dit jaar in Flevoland achter bij het landelijk gemiddelde. Dat blijkt uit cijfers van het CBS.

Nederlandse boeren haalden dit jaar gemiddeld bijna tien procent meer consumptieaardappelen van het land dan vorig jaar. Dat komt volgens het CBS door een uitbreiding van de beteelde oppervlakte, maar ook door een hogere opbrengst per hectare.

In Flevoland werd er maar drie procent extra consumptieaardappelen geoogst en liep de opbrengst per hectare zelfs terug. Bij uien zijn vergelijkbare cijfers te zien. Landelijk was de uienoogst negen procent hoger, in Flevoland bleef de totale oogst nagenoeg gelijk.

Volgens LTO heeft de achterblijvende oogst in Flevoland vooral te maken met het weer. Door de slechte winter was de samenstelling van de grond niet optimaal. Ook konden boeren bijvoorbeeld door regenval niet op het juiste moment op de akkers aan het werk. Op andere plaatsen in de provincie bleef het juist te droog.




WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel