Flevoburen in het vizier bij inspectie

ALMERE
De Inspectie van de Gezondheidszorg bezoekt verzorgingshuis Flevoburen sinds juni 2013 vaker, omdat tijdens een onverwachte controle van alles mis was. In Flevoburen, dat is gevestigd in het Flevoziekenhuis, is het zeer besmettelijke Norovirus uitgebroken. Dat werd vrijdag bekendgemaakt.

Volgens de inspectie wordt een aantal normen van de overheid in het revalidatiecentrum van de Zorggroep Almere niet nageleefd. Bij het inspectiebezoek van april dit jaar waren 8 van de 23 controlepunten onvoldoende.

Uit het rapport van de inspectie blijkt dat er niet goed met medicijnen zoals opiaten wordt omgesprongen. En de zorgmanagers zorgen er onvoldoende voor dat er volgens de gestelde protocollen wordt gewerkt. De inspectie heeft besloten dat de zogenoemde 'verbetertermijn' wordt verlengd.

reacties (10)

 • .\/\/.

   

  Nou, dan gaan we dat regeln.

  reageer
 • wiebe filippus

   

  graag!

  reageer
 • .\/\/.

   

  Tuurlijk. En Flevoland weer teruggeven aan de zee.

  reageer
 • mar

   

  het novovirus heeft niets te maken met protocollen rond medicatie. wat is dan het nut van vermelding?

  reageer
 • Truus

   

  De werkdruk is heel hoog in ierder verpleeg of verzorgingshuis heel veel dubbele administratie met weinig personeel en vaak met oproep krachten die niet alles weten hoe het gaat . de grote schuldige is Den Haag met zijn bezuinigingen !!!!! maar als de managers een loon inleveren dan kan er personeel ingezet worden inplaats van iedereen er maar uit gooien!!.De verpleging heeft maar een paar handen !! ik zelf ben er goed verzorgd ! en echt de verpeging en gastvrouwen doen alles voor je

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • madchie

   

  gunst werk je daar ook. Je bent zo zeker van je zaak hoe het daar werkt.

  reageer
 • aoostwaard

   

  Mag ik U even attenderen dat er jaarlijks 500.000 besmet raken met het norovirus. Het is lastig voor de patiënten en personeel. De oorzaak kan ook gewoon van buiten af komen. En wat heeft het inspectiebezoek in godsnaam te maken met het norovirus. Gelukkig voor deze patiënten vindt het zorgpersoneel het nog steeds belangrijker om zorg te leveren in plaats van continu achter de computer te zitten om aan de verwachtingen van het IGZ te voldoen. Als de regering niet zo kort op de zorg die geleverd moet worden aan alle patiënten die zorg nodig hebben dan zou de inspectie niet nodig zijn.

  reageer
 • onbekend

   

  de inspectie in 2013 was niet zomaar.... er was een zeer ernstige klacht naar de inspectie gestuurd.!!!!

  reageer
 • almere

   

  de zorgmanagers vullen daar alleen hun zakken en letten onvoldoende op de zaken daar dus ingrijpen daar en bij geen verbeteringen sluiten die hap en de zorggroep meteen opdoeken

  reageer
 • ksmit

   

  Als ze nou in meer werknemers inzetten zou het al heel anders verlopen... ik weet wat voor team daar staat en hoe erg ze hun best doen jongens ik ben super trots op jullie !!!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert