Almeers echtpaar leeft maanden in bushokje

ALMERE
Een echtpaar uit Almere heeft drie maanden in een bushokje geleefd bij industrieterrein Gooisekant. De vrouw is meervoudig gehandicapt en zit in een rolstoel. De hulpdiensten konden geen geschikte plek vinden waar het stel samen terecht kon.

De twee werden in april uit huis gezet en konden in eerste instantie nog bij een kennis terecht. Omdat die situatie niet houdbaar was kwamen ze begin augustus echt op straat. Ze leefden in een bushokje waar de man zijn vrouw dagelijks moest katheteriseren. De twee waren afhankelijk van eten en drinken dat door chauffeurs en andere omstanders werd gebracht.

Het stel was noodopvang in Baarn aangeboden. Dat sloegen ze af, omdat ze dan van elkaar gescheiden zouden worden. De GGD zegt de regie te hebben over deze probleemsituatie maar laat weten voorlopig geen passende oplossing te hebben. Het verhaal kwam terecht bij de Almeerse politiek. Maar ook de Almere Partij/OPA kreeg deze week nog geen duidelijkheid over een oplossing. Volgens partijlid Johan de Leeuw is het schokkend dat instanties dit kunnen laten gebeuren in Almere.

Tijdens tv-opnamen vrijdagmiddag werd bekend dat er toch een tijdelijke oplossing is gevonden. Het stel kan dit weekend terecht bij het Leger des Heils in Almere Buiten. Hoe het na het weekend verder moet is nog niet duidelijk.

reacties (281)

 • Hano

   

  In een bushokje gaan wonen is een keuze. Anderen die door eigen schuld torenhoge schulden en problemen hebben kiezen ervoor om overvallen te gaan plegen. Overvallen op uw oma en/of opa. Of op uw kinderen. Daar wordt vervolgens nog beter voor gezorgd dan voor deze mensen. Deze mensen zijn niet weerbaar en niet crimineel. Zetten geen grote mond op en eisen geen hulp met bedreigingen en zo. Geloof niet dat ze zelf de media hebben opgezocht. Anderen hebben de media geinformeerd. En iedereen die een mening heeft over deze mensen van "eigen schuld" daar hoop ik echt oprecht voor dat ze nooit in handen komen van zorgverleners of instanties. En nooit een beroep hoeven te doen op het zogenaamde sociale vangnet.

  reageer
 • Jeroen van Baardwijk

   

  Welke gemeente is dat? Want ik ken nog wel wat alleenstaande ouders in de bijstand die dolblij zouden zijn als ze € 1.900 netto per maand zouden krijgen.

  reageer
 • Sabine Neuteboom

   

  Laf, om hier anoniem deze reactie te geven. Iedereen kan wel van alles over die mensen roepen. Maar zelfs lastige mensen hebben recht op behoorlijke woonruimte. Daar hebben we professionele hulpverleners voor, om met mensen om te kunnen gaan waar iets mee is. Als de professionals het nl niet aankunnen, hoe moeten straks in de participatiesamenleving al die ongeschoolde vrijwilligers het dan? Ik ben ook met mijn dochter dakloos geweest. Om de waarheid te verdoezelen, namelijk falende hulpverlening en gemeentepolitiek, hebben ze over mij ook de meest verschrikkelijke dingen geroepen. En dat doen ze nog. Op die manier hoeven er geen koppen te rollen en hoeft niemand het boetekleed aan te trekken. Daar hadden ze in de jaren veertig een woord voor....voor zulke praktijken.

  reageer
 • Jeroen

   

  Blablabla, ik kan het je geen eens kwalijk nemen. Er is dankbaar gebruik gemaakt van de media. en de media moet je natuurlijk geloven. Helaas, wanneer je de mensen waar het om draait zou kennen, zou je wel anders spreken.

  reageer
 • Princesa

   

  Meneer of mevrouw "hypochondrie", het is zo stoer om te oordelen en "keihard" uit de hoek te komen. Dat is de "moderne" tijdgeest. Kijk maar uit! Karma is a bitch. What goes around comes around. Zelfs als zouden deze mensen alleen aandacht willen wat ik geen ogenblik geloof, dan nog is er iets mis met onze maatschappij als het mensen tot dit soort uitersten drijft.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • hypochondrie

   

  Dit stel heeft alle hulp afgeslagen. Is onmogelijk ondankbaar en brutaal. Manipuleert iedereen en zij is een hypochonder. Er zijn redenen te over waarom zij uit huis zijn geplaatst, ratten en muizen die vrij in huis rondlopen en overal hun behoeften doen, zelfs op voedsel wat ook door een minder jarig kind gegeten werd. Zij kon zogenaamd nooit met de bus naar de kerk op zondag en alleen speciaal eten eten. Doordeweeks zie je ze in de bus zitten en in een snackbar patat eten en milkshake drinken terwijl ze zwaar lactase intolerant zou zijn. Zij willen niet geholpen worden, alleen aandacht.

  reageer
 • John

   

  Respect voor het Leger des Heils dat niet aarzelt te handelen.

  reageer
 • Quint

   

  Het verbaasd mij dat er zoveel mensen zijn die het bij een bewuste keuze leggen van dit koppel terwijl niemand weet wat de geschiedenis is. Wellicht denken mensen anders na als ze zelf in zo een situatie terecht komen. Ik ga ervan uit dat hij niet voor de makkelijkste weg gekozen heeft maar voor de liefde van zijn leven want anders koos meneer x wel voor de andere route. Dit stel heeft hulp nodig! je handje op houden dat is een bewuste keuze

  reageer
 • Geloof niet alles wat je leest

   

  Dit gezin hebben alle hulp geweigerd wat hun is aangeboden en hebben zelf gekozen op straat te leven. Heel erg jammer dat ze op deze manier de boel blijven manipuleren.

  reageer
 • Jack

   

  Hoe kan dit zo schandalig uit de hand lopen. In een land als Nederland waar je als asielzoeker al een huis krijgt.. Waarom krijgen deze mensen dan geen hulp? Er zijn zelfs mensen die gedwongen hulp krijgen, maar deze mensen niet? Daar snapt niemand wat van, maar zowel de ggd als de gemeente moeten de ogen uit je hoofd schamen.

  reageer
 • Ikje

   

  Jammer dat mensen zo kwaad spreken van deze mensen. Ik lees in het bericht dat deze vrouw meervoudig gehandicapt is. Ik begrijp dan niet dat er zoveel kritiek op hen wordt gegeven en schulden hun eigen schuld zijn bijvoorbeeld. Meervoudige handicap...ze kunnen het misschien niet zelf??

  reageer
 • Dorota

   

  Ik vindt het vreselijk en wil niet oud of een gehandicapt zijn in Nederland. Er zij wat twee kamers leeg bij Somatiek in Sint Jacob Delfweide In Haarlem met een aanvraag van Bijstand zou dat lukken? Dat die lifdevole steel die voor elkaar zorg terecht kon? Gemeente Almere schaam zich root van. dat kan niet zo

  reageer
 • Peter

   

  Ok, dan zeg ik, neem die mensen dan in huis als je het zo verschrikkelijk vindt. Is dat dan geen oplossing? Als je het hele verhaal niet kent en bijvoorbeeld wel zou weten dat deze mensen puur op winstbejag uit zijn (kwijtschelden van torenhoge schulden....) misschien dat je dan anders zou reageren? Waarom denk je dat helemaal niemand voor ze in de bres springt? Geen familie, geen vrienden, niemand...

  reageer
 • Andrea

   

  Precies .....helemaal mee eens

  reageer
 • Corina

   

  Helemaal mee eens!! Mensen moeten eerst gaan nadenken alvorens ze reageren. Deze mensen hebben hier zelf voor gekozen en denken dan door middel van het bushokje alsnog hun zin te krijgen. Ik zou zeggen. Lekker laten zitten.

  reageer
 • Peter

   

  Als je alle aangeboden hulp weigert en je willens en wetens alleen maar dieper in de schulden steekt dan kun je erop wachten dat je zo eindigt. Ik zeg dan, het is een bewuste keuze geweest van deze man en vrouw. Want ik zou ook het liefst een gelijkvloerse woning in het buitengebied willen hebben.... En nu valt alles en iedereen over de instanties heen terwijl zij ook niets kunnen doen als er onzinnige eisen worden gesteld en de gebruikelijke hulp voor dit soort gevallen wordt geweigerd. Dus laten we de asielzoekers hier buiten laten en niet de vergelijking daarmee maken. Deze mensen, en de buurt weet allang om wie het gaat want de vlag hangt daar aan alle gevels, hebben dus willens en wetens hiervoor gekozen en dan kan ik er absoluut geen medelijden mee hebben. Maar als iemand van de reageerders die het allemaal zo goed weten misschien een plekje hebben laat het even weten aan de instanties dan is het opgelost, in dat geval zeg ik volmondig STERKTE met het in huis nemen van deze mensen.

  reageer
 • rietje hermans

   

  T'is toch schandalig dat dit zo maar kan in ons land polen en andere vluchtelingen die worden gelijk gehuisvest als ze ons land binnenkomen en een Nederlander zoekt t zich maar uit. Maxima had gelijk ; wie is een Nederlander. Wij zorgen dat er geld in de pot komt om andere landen te helpen en onsNederlanders laten ze gewoonweg stikken. Bah bah wat eenvreslijk asociaal land is Nederland.

  reageer
 • bea

   

  het zou zomaar eens kunnen dat voor deze mensen niet de juiste hulp voorhanden was die zij nodig hadden. te veel regels, teveel voorwaarden teveel verplichtingen....en door de bomen het bos niet meer zien. of toch gewoon zorgmijders en ligt het wel allemaal aan deze mensen zelf en is de participatie samenleving daarvoor verantwoordelijk? is dat dan ook zo in de krottenwijken van Braziliie?? Heus niet iedereen is in staat zijn eigen broek op te houden en soms moet je helpen en soms moet je streng zijn. ... als je rechten hebt heb je ook plichten ....we wonen gelukkig in Nederland waar nog enige zorg voor een ander bestond...daarmee onderscheidden we ons toch maar mooi van andere landen (want nergens was de zorg zo goed geregeld als in Nederland toch....) maar wie wil er nou anders zijn?? Een overheid die bedenkt dat het anders moet, maar niet investeert en niet onderzoekt wat er dan anders moet..."geen bezuinigingen' drukt meneer van rijn ons op t hart want er gaat nog net zoveel naar de zorg als toen....'geld speelt geen rol' krijgt opeens een hele andere betekenis. is er ook een voltooid verleden tijd van "gelukkig"??

  reageer
 • antje wouterse

   

  nu moet de nederlandse overheid zich toch echt wel schamen ,dat ze voor hun eigen bewoners geen plaats hebben ,maar wel voor honderden medebewoners die soms zelfs gratis onderdak krijgen omdat ze hun leven soms niet veilig zijn , maar hoe zit het met dit gezinnetje dan zijn die hun leven wel veilig op straat soms

  reageer
 • Margo

   

  WAAROM reageren de meeste mensen met opmerkingen over geld dat naar asielzoekers / vluchtelingen / ontwikkelingshulp gaat??? Denk even na! Zijn dat de mensen die het zo goed hebben en welvarend zijn en geld kunnen missen? Of is het de rijke elite die alleen rijker wordt, het koningshuis en de miljardairs, belastingaftrek is bijvoorbeeld het hoogst voor de rijksten!? We moeten kijken naar waar het echte geld zit en hoe dat verdeeld is. Stop met het afnemen van het minimale dat wordt besteed aan wat arme en getraumatiseerde mensen! En kijk hoe we geld en welvaart beter kunnen verdelen voor een gezonde maatschappij!

  reageer
 • margo

   

  er zijn verschillende dingen die vreemd zijn in dit verhaal... hoe kan het dat geen van hun vrienden/familie/kennissen ze niet tijdelijk wil opvangen? en verder waarom voelt niemand die daar langs komt voldoende empathie om ze onderdak te bieden? Ik zou het eerlijk gezegd ook niet doen.. maar zegt dat niet iets over hoe individualistisch we zijn in nederland? verder lijkt het me dat we massaal wat linkser moeten gaan stemmen als dit onze sociale stelsel is.. Waarom moet een miljonair nog belastingaftrek krijgen als we niet goed voor de armen, gehandicapten, zieken etc kunnen zorgen? En waarom moeten we voor de bruiloft, feestjes en onkosten van de superrijke koning en koningin betalen als we zulke mensen op straat moeten zetten??

  reageer
 • Linda

   

  Helemaal mee eens!

  reageer
 • carla

   

  Waarom kunnen wij wel mensen opvangen uit oorlogs gebieden in vakantie huisjes met nog zakgeld er bij. En die van origine nederlander mag in een bus hokje slapen? Waar gaat het heen met dit land. Misschien heeft meneer van der most nog een huisje over voor deze mensen.

  reageer
 • Dolly Margaret

   

  het is niet hatelijk bodoeld voor niemand ,maar als je uit een ander land vandaan komt hoef je in geen geval in een bushokje te slapen ,wat er ook gebeurd is dit is heel erg verdrietig!!

  reageer
 • Mike62

   

  Ik ben benieuwd hoe dit verder gaat. Het is nu maandag en volgens het bericht, moeten zij maandag vandaag dus weer eruit bij het Leger des Heils.

  reageer
 • Jan

   

  Voor deze "Nederlandse"mensen heeft Nederland geen geld voor over. Walgelijk!

  reageer
 • Jolanda

   

  Helemaal mee eens! Het gebeurd helaas maar al te vaak dat gemeentelijke instanties radicaal langs elkaar heen werken, waardoor degene die in noodsituaties verkeren nog dieper in nood komen dan dat ze al zaten.

  reageer
 • Zomaariemand

   

  Ik kan begrijpen dat een groot deel van de schuld bij deze mensen ligt maar daar kunnen ze mee geholpen worden, wat belachelijk is is dat deze mensen maanden in een bushok leven terwijl er overal verzorging huizen gesloten worden en erna verbouwd wordt om de gemiddelde asielzoeker op te vangen en voor deze mensen is er geen hulp ?. Ik kan begrijpen dat ze de hulp geweigerd hebben zeker als je een echtpaar bent en lang bij elkaar bent, maar goed andere mensen worden BED, BAD en BROOD aangeboden en voor deze mensen is hulp vergezocht. Goed gedaan hoor Regering ga vooral zo door.

  reageer
 • Daan

   

  Hahahaha zeker nooit in zo situatie gestaan iedereen heeft recht op bijstand recht op geld haha ja dat is wat ons voor gehouden word ja maar helaas werkelijkheid is toch echt wel even anders ze geven je geen moer niks recht op! En ja ik ken het weten heb het met een buur van me meegemaakt 7 maanden zonder inkomsten niks recht gewoon nada en nee niks eigena schuld! Altijd makkelijk praten tot je er zelf in komt denk toch is na allemaal!

  reageer
 • En jij weet dit natuurlijk helemaal hoeveel ze hadden en hoe ze zo terecht gekomen zijn? Want ja instanties spreken waarheid en mensen niet natuurlijk! Pfff

  reageer
 • Ernst

   

  Precies, je had het niet beter kunnen verwoorden.

  reageer
 • Nagelman

   

  Gert Jan Deze mensen HADDEN een huis, een inkomen, hadden eten, hadden alles Maar hebben dat zelf verkloot. Als ik 50 000 per jaar verdien en leef naar 80 000 overkomt mij dat ook En je kunt niet verwachten dat we hen een halve ton per jaar gaan uitbetalen omdat ze riant willen leven, tering naar de nering zetten heet dat. Ze mogen blij zijn hier te leven en dus een uitkering en alle toeslagen te krijgen zonder iets uit te vreten. Ik zeg niet dat het vetpot is, maar als je je hoofd er bij houdt kan het. Nu draaien anderen er weer voor op En dan maar klagen en zeuren en boos zijn op alles en iedereen Wees maar boos op jezelf!

  reageer
 • Jeroen

   

  Beter een bushokje dan onder een brug bij hoog water Helemaal met Nel en anderen eens. Zelf verstand gebruiken en verantwoording pakken Niet alles op de maatschappij en anderen schuiven!

  reageer
 • Nel

   

  En zo is het!

  reageer
 • Hardliner

   

  Ik hoor alleen maar, Schuld op schuld, wij hebben recht op.... en wij zijn boos op iedereen. Iedereen in dit land heeft recht op bijstand als men zelf geen werk meer kan vinden en de meeste mensen met een bijstandsuitkering kunnen daar met de nodige toeslagen prima van leven. Rijkdom, nee dat niet, maar je hoeft niet te verhongeren. Als je dus niet met geld om kan gaan, het ook nog voor elkaar krijgt om diep in de schulden te geraken en dan ook nog door een huurachterstand uit huis wordt gezet, dan heb je het niet begrepen in het leven. Je bent in dit leven verantwoordelijk voor je eigen welzijn en het is niet zo dat de overheid alles hoeft op te lossen. Als je daarnaast een oplossing afslaat omdat die je die niet aanstaat, dan kon je dus in een bushokje terecht, triest..... Zeker, maar wel eigen schuld.

  reageer
 • Sher

   

  Was en is het de asielzoeker zijn schuld dat deze twee dakloos zijn? En altijd weer dat vingertje en een zondebok zoeken. Er staat hier niets over wat zich afgespeeld heeft voor het paar dakloos raakte. Mensen oordeel en veroordeel niet zo snel. Het is triest dat zij dakloos zijn. Als Nederlander heb je allerlei rechten en regels waar iedereen zich aan dient te houden. Ook de asielzoekers moeten aan allerlei eisen voldoen.

  reageer
 • nol

   

  Ik denk dat u gelijk hebt.

  reageer
 • Louis

   

  Dit is dus Rutte's participatiesamenleving in de praktijk.

  reageer
 • John

   

  Volgens het bericht waren ze in almere gooise kant waar woon jij? Heb jij met deze mensen gesproken? Hebben ze aan jouw onderdak gevraagd? Zoals je in de reacties heb kunnen lezen, zijn ze door huurschulden uit huis gezet, wat dus in nl altijd kan.

  reageer
 • gert-jan

   

  Onbegrijpelijk dat dit kan in nederland ? gaan asiel zoekers voor op deze mensen zij hebben hier toch ook recht op opvang eten enz?

  reageer
 • Bea

   

  Mensen die tussen ' wal en schip ' terecht komen omdat de zorg en hulp die wordt aangeboden niet is wat die mensen nodig hebben ?

  reageer
 • Bea

   

  Het verhaal klinkt mij niet als een ' normale situatie. Bij mij komt vooral een vraag naar boven wie zijn deze mensen , hoe heeft het zover kunnen komen waar en wat ging het mis .

  reageer
 • Frank

   

  'Onterecht'... Dus gewoon maar laten doodvriezen dan? Ik wil jouw mening wel 's horen als je zelf in de problemen zit. Dat kan nl. zo gebeuren, zelfs in Nederland. Gehandicapt worden, steeds lagere uitkeringen, keiharde regels, de maatschappij verhardt steeds meer en dit soort stupide commentaren zijn daarvan het bewijs.

  reageer
 • Kees

   

  de VVD en Pvda profileren zich op de aanloop van de aankomende verkiezingen door het binnenhalen van asielzoekers ten koste van de belastingbetaler die vervolgens worden afgedankt. Net als met de ramp van de NH17 waardoor ook nog eens ex minister Timmermans zijn persoonlijk voordeel mee deed.

  reageer
 • pipi

   

  ja het is wel zo allemaal asielzoekers krijgen voorrang helemaal eens met je. zelf heb ik vorig jaar in emmen gewoond daar voor altijd in almere,maar door een goede kennis ben ik naar emmen gegaan met niet volle verstand ik moest terug ivm bedreiging van die kennis en nog meer dingen die hij heeft gedaan. ik moest terug van de politie en dokter dus nu alles kwijt me huis alles heb urgetie aangevraagd de politie in emmen zou me helpen allemaal valse beloofte, urgentie is afgewezen nu is me adv er mee bezig deze maand zou het voorkomen maar de urgentiecommisie gaat nogmaals kijken naar me papieren, ze zijn nu bang want ik ga het winnen en het gaat hun geld kosten dus geen rechtzaak, zit nu in een heeeeeel klein kamertje

  reageer
 • Ella jedidi bakker

   

  Verschrikkelijk ,dat dit gebeurd

  reageer
 • henk

   

  de werkelijkheid is altijd anders. maar mensen reageren nu eenmaal graag uit hun onderbuik en steken allemaal geen ene vinger uit als ze deze mensen tegenkomen. In plaats daarvan schelden ze graag op asielzoekers, immers de bron van alle kwaad en vooral de overheid want die moet alles oplossen. Niemand anders.

  reageer
 • Pieter

   

  Ik weet niet hoe moeilijk het is. Maar kun je ze niet onder financiële curatele zetten? Met alle uitkeringen en toeslagen in NL hoef je niet op straat te leven. Wel een dak boven je hoofd, maar geen beheer over het geld wat je van de staat ontvangt. Maar als je niet wilt, dan houdt het op. Er bestaan kansen genoeg in NL, ook om in een bushok te zitten of in een tentenkamp in Adam.

  reageer
 • dave

   

  Heb er maar een antwoord voor! The Venus project. Politiek en het monetaire systeem op de schop doen. Jacque fresco heeft gelijk! We moeten het zelf willen en samen realiseren wat wij voor toekomst aan onze kinderen willen geven! Het mag meschien niet perfect zijn maar wel 99% X beter dan wat wij nu hebben. Mensen stop met stemmen op al die leugenaars. Zij willen ons niet een beter leven creëren maar liever aan zelfverrijking doen! Word toch ns wakker!!

  reageer
 • henk

   

  te makkelijk mulder.

  reageer
 • Sjaak

   

  gefeliciteerd Jorritsma !!

  reageer
 • loes

   

  Dat dit in nederland kan gebeuren,mensen doe je ogen is open en laat zulke mensen niet in de kou staan.het enige wat jullie is moeten doen ons nederland helpen! Deze mensen hebben hier niet om gevraagd en ook eens wat meer voor de oudere mensen die de leven lang hard hebben gewerkt maar waarom altyd eerst het buitenland?? Een verdrietige vrijwillerster voor deze mensen

  reageer
 • mulder

   

  Schandalig,dat een burgermeester(VVD)daarin geen aandacht heeft besteed,laat zien waar VVD mee bezig in deze maatschappij,?

  reageer
 • Hans

   

  Wat is het hele verhaal erachter? Waardoor zijn die schulden ontstaan? Hebben ze misschien boven hun stand geleefd, denkende dat de gemeenschap het wel zal oplossen voor hen? In dat geval zou het onterecht zijn tegenover mensen die wel de tering naar de nering zetten om deze mensen te 'belonen'.

  reageer
 • Andrea

   

  Wat een schande,zo zie je maar,de asielzoekers helpen en onze eigen mensen in een bushokje laten bivakkeren,heb er geen woorden voor,bah

  reageer
 • S.de Hoogh

   

  Schandelijk dat dit kan in Nederland......nee geef maar miljarden aan het buitenland en laat onze eigen bevolking maar verrotten.....Ik snap dit niet hoor..........en wat voor fouten deze mensen ook gemaakt hebben zo mag je iemand niet de straat op jassen. Als ik op het randje zou leven zou ik ook niet meer gezellig kunnen doen.......Tuurlijk ze hebben zelf schulden gemaakt, maar soms loopt het zo en zie je geen gat meer om het recht te breien. Niemand weet de werkelijke achtergrond van deze mensen, maar om een gehandicapte zo op straat te zetten vind ik te walgelijk voor woorden. En dat er dan een gemeente deze mensen wel wil helpen maar ze dan uit elkaar haalt .....soms denk ik weleens heet dit nou welvaartstaat.....we racen hard op een ontwikkelingsland af .Sommige begrijpen het leven echt niet......ik wens deze mensen veel succes en hoop dat ze gauw een nieuwe toekomst zullen hebben en voor de winter onder dak zijn.....En Flevoland doe iets voor dit echtpaar!!!!!!!

  reageer
 • tmoekunne

   

  Dit is ronduit schandalig als ik dan een reactie lees waarin men stelt dat meneer maar moet gaan werken dan vind ik toch dat er evenveel recht is op werk als recht op menswaardig bestaan. Als je niet werkt of niet wil werken, want tenslotte is werken nog steeds geen plicht maar een recht', dan moet je het met minder stellen maar hoef je als mens nog niet op straat te gaan leven, zeker niet als je hulpbehoevend bent.Een echt schande dat dit de dag van vandaag nog kan gebeuren.

  reageer
 • peter

   

  schandalig deze mensen kunnen beter asiel aanvragen worden ze gelijk geholpen en krijgen zij alle voorzieningen zoals een dak boven hun hoofd en ingerichte nood opvang en financiële onder steuning

  reageer
 • Hahaha

   

  Geloof mij deze mensen zijn niet te helpen en hebben een groot deel van deze ellende aan zichzelf te danken. Ik ben blij dat ze bij mij uit de wijk weg zijn. Ontzettend vervelende mensen, valt niet mee te leven. Ik heb nu al medelijden met hun nieuwe buren. Jammer dat de hulpinstanties die hen eerder hebben getracht te helpen nog niet hebben gereageerd op deze schijnvertoning.

  reageer
 • anno1978

   

  Beste bijstand mevr Als ik u was zou ik maar eens goed uitzoeken waar je recht op heb. heb je geen recht op extra toeslagen dan is je inkomen minimum maar kun je jezelf redden. Ik werk en heb een minimuminkomen dat net op het randje is waardoor ik nergens recht op heb. Zo is het en niet anders.

  reageer
 • Malieke

   

  Onzinnige reactie. Postbezorger is vaak voor een paar uurtjes zelden een fulltime baan. Pas als je fulltime aan het werk bent schiet je er iets mee op als je in de bijstand zit want deze inkomsten worden verrekend. Bovendien zodra je 40+ bent kom je haast niet meer in aanmerkingen op de arbeidsmarkt, ik zie in mijn omgeving al een aantal 40 en 50+ die zich rot solliciteren op de meest simpele baantjes maar steeds afgewezen worden. Jouw redenatie laat je rustig slapen en hoef je je vooral geen zorgen te maken over mensen die het financieel niet meer kunnen bolwerken. Schulden en op afbetaling kopen zien ze juist graag en al helemaal de banken! Het is alleen maar sneaky gestimuleerd en als je niets hebt het water staat aan je lippen is dit voor sommige mensen een (tijdelijke) oplossing met alle gevolgen van dien. De toekomst wordt afgebroken door onze overheid niet door deze mensen. Wat een maatschappij. O ja natuurlijk moet men dan ook meteen zijn huisdieren op straat zetten ook zo'n reactie van een aantal reageerders. Erger ik me ook groen&geel aan. Waarschijnlijk het enige lichtje wat deze mensen nog hebben in hun armoedig bestaan bovendien zorgt het hebben van huisdieren vóóral in zo'n situatie voor een helende werking op mensen. Bah bah wat een akelige egoïstische reacties van heel veel mensen.

  reageer
 • Ton

   

  Wat een klaagzang, kijk eens naar de mogelijkheden en niet naar de onmogelijkheden in het leven, de tijd dat wij vanaf onze geboorte tot het graf worden verzorgd is echt voorbij en dat vergt nu eenmaal wat aanpassingen. Verdiep u ook eens in de zaak waarom deze mensen in het bushokje terecht zijn gekomen voordat u oordeelt. Wij leven in een rijk en mooi land en geniet daar ook van. Fijne zondag.

  reageer
 • Peter

   

  lang verhaal hoor. alleen jammer daar weer wind klopt

  reageer
 • marjan

   

  iedereen maakt zijn haar eigen keuzes in het leven. je moet het ook doen met de consequenties van je eigen keuzes. ik zie mensen in de bijstand die met subsidies en een zwart bijbaantje het beter hebben als ik die fulltime werk en als alleenstande moeder mijn kinderen naar de opvang moet brengen. maar ik voel me beter en maatschappelijk betrokken. ik ben zelfstandig en hoef niet mijn hand op te houden. ik hoop ooit verder te groeien en meer te verdienen. ik vind wel dat mensen les moeten krijgen in financien en budgetteren. vaak zie je dit ook samen gaan. laag inkomen en geen zicht op uitgaven. leer mensen beter plannen. kijk maar bij tv programma's als dubbeltje op zijn kant...dat helpt mensen orde in het leven te krijgen

  reageer
 • Malieke

   

  Ik ben het helemaal eens met Kees. Onze (r)overheid pakt alleen maar af mn. van de mensen die de middenklasse zijn, door de huren te verhogen voor koop komen deze mensen niet in aanmerking want een hypotheek krijg je toch niet. En al zou je een hypotheek krijgen dan zou ik achter mijn oor krabben om nog te gaan kopen want ik zie de toekomst somber in want als de economie straks crasht kan er vanalles gebeuren met mensen die hun hypotheek nog niet afbetaald hebben. Ook de mensen met een nog kleinere portemonnee zijn de sjaak, deze mensen kunnen deze stijgende kosten niet meer opbrengen zeker als je in de bijstand vervalt zoals deze mensen. SCHANDE meneer (T)Rutte. Afpakken van de mensen die net modaal zijn, nog meer afpakken van de mensen die al bijna niets hebben!! Ik heb enorm met deze mensen te doen. Ik vind het reuze knap dat ze nog zo positief overkomen in hun ellende. Ik hoop dat ze snel permanent onderdak krijgen samen met hun beestjes. Als ik in de buurt had gewoond had ik ze in huis genomen. Idd, dit gaat nog veel vaker voorkomen; en ja ook in dit heeft Kees gelijk. We krijgen magere jaren, bereid u maar voor op 2015 en in 2016 gaat het helemaal los met de ellende.

  reageer
 • Gerten

   

  Mijn buurman kwam vorige week thuis met een wild konijntje met een gebroken pootje. Hij belde de dierenambulance die binnen 10 minuten met 2 man arriveerde. Het pootje werd gespalkt en het arme konijntje werd verder liefdevol verzorgd en meegenomen, met de belofte dat ze heel goed voor het diertje zouden zorgen. Onvoorstelbaar dat in dit land zo heel erg anders wordt omgegaan met "aangeschoten" mensen.

  reageer
 • Emmeloorder

   

  En zie daar: de eerste uitwassen van de door onze rechtse kabinetten zo gewilde "Participatie-samenleving". Als ik een bedrijf wil beginnen, en ik sta met een zak (geleend)geld op de stoep van het Gemeentehuis, dan wordt de rode loper voor me uitgerold! Dan kan ik voor een habbekrats maar zó tien hectare grond kopen, als ik maar beloof dat er dan ook een subtropisch zwembad bij geplaatst wordt (affaire v.d. Valk, Emmeloord)! Voor het bedrijfsleven doet de politiek momenteel álles, maar de burgers betalen de rekening! Bedankt, Rechtse Rakkers!! Uw toekomstpaadje is geplaveid, want we beleven Gouden Tijden! Hopelijk beschikt u nog over zoiets als "geweten", en hopelijk ontwaakt dat eerdaags nog eens weer! Als het tenminste niet is weggeschroeid door Topsalarissen en Bonussen!!!

  reageer
 • anton

   

  inderdaad en zo is het

  reageer
 • -Z-

   

  Wat een flauwekul. Ik heb helemaal niet gekozen voor wat er nu gaande is. Het ''democratisch'' argument gaat niet op: bij gebrek aan beter hebben we dit maatschappelijke systeem. Een systeem dat alles gladstrijkt en het individu reduceert tot radartje in dat systeem. De zelfgenoegzaamheid van te velen over de gevolgen die hen niet, maar te veel anderen wel raken is schandalig. Mensen die deze redenering steunen zijn narcisten waar de wereld aan ten onder aan het gaan is.

  reageer
 • Ab

   

  Wat een onsamenhangend verhaal.Klopt niets van. Gewoon op de kleintjes letten en niet boven je stand leven. Mensen zijn verwend tegenwoordig.

  reageer
 • marijke

   

  Hebben ze kinderen!?! En kwijtschelden wordt weinig toegekend, ook op de extraatjes is fors bezuinigd.

  reageer
 • ach

   

  je bent niet goed, mensen zoals jij praten anderen na! ik zit in de bijstand, gemeente dronten en heb echt minimum en o ja surprise... als er iets stuk gaat moet ik het zelf betalen! bijzondere bijstand hebben ze niet als je niet 65 jaar of ouder bent! dus nee niet op de hoogte

  reageer
 • Gerten

   

  Goed verwoord. 200% mee eens !!!

  reageer
 • Gerten

   

  Over arrogantie gesproken. Kijk eens in een spiegel en luister eens naar je eigen verhaal. Te walgelijke voor woorden om zo over mensen in nood te oordelen.

  reageer
 • Gerten

   

  Goed gezegd. Maar mensen met rechtse brilletjes op zien dat helaas heel anders.

  reageer
 • Steven

   

  900 basis ja. En dan nog zorgtoeslag, huurtoeslag, kindgebonden budget, kinderbijslag, kwijtschelding gemeentebelastingen en zo zijn er nog wel een paar toeslagen te noemen. En dan kom je dus bij elkaar wel tussen de 1500 en de 2000!!

  reageer
 • karel

   

  helaas niet mar. inclusief alle toeslagen en vrijstellingen

  reageer
 • Rick

   

  Inderdaad en dat soms wel erg snel vergeten?

  reageer
 • Pietje

   

  Je hebt gelijk. ALLE maatschappelijke problemen zijn onze eigen schuld, want we hebben er zelf voor gekozen bij de verkiezingen. Dus het feit dat de regering zoveel mislukte ICT-projecten heeft, dat is onze eigen schuld. Het feit dat de regering alle spelregels voor onze pensioenen bepaalt en vervolgens zegt dat we moeten gaan nadenken over een moestuintje, dat is onze eigen schuld. Alle fouten die de overheid maakt zijn onze eigen schuld want we hebben ZELF voor deze overheid gestemd!!

  reageer
 • kees

   

  helemaal eens.

  reageer
 • carien

   

  vergeet even niet om die 900 euro. zorgtoeslag huursubsidie kwijtschelding van diverse financiele verplichtingen dat het toch wel meer is dan 900 euro pet maand.

  reageer
 • Bijstand

   

  Deze mevrouw is zwaar gehandicapt en heeft dus zorg nodig, haar man is mantelzorger. Al die mensen die hier denken dat ze het beter wetem zouden zich eerst eens moeten verdiepen hoe in dit land door ,bureaucratie en een afgebroken sociaal klimaat, het zover komt dat je in een BUSHOKJE gaat "wonen"!

  reageer
 • Hanneke

   

  In en in triest en in wat voor land leven we eigenlijk. Brrr onmenselijk situatie!

  reageer
 • Jan Lisman

   

  Het is natuurlijk te triest voor woorden. Mocht de aangeboden noodopvang in Baarn toevallig bij het door het Leger des Heils gerunde verpleeghuis De Blinkert zijn geweest, dan kan ik alleen maar zeggen dat het een heel verstandige beslissing is geweest dat te weigeren. De primaire doelgroep van die instelling bestaat uit dak- en thuisloze (ex-)verslaafden aan alcohol en/of drugs, waarbij de meeste cliënten ook bijkomende psychiatrische problemen hebben. Nadat ik niet meer in mijn eigen (boven)huis kon wonen omdat ik de trap niet meer op kon, heb ik bijna tien maanden in de huiskamer van directe familie gewoond. Dat was ook geen houdbare situatie en toen heeft de huisarts een verpleeghuis gezocht, en binnen twee dagen kon ik bij De Blinkert terecht. Als ik het niet zelf had meegemaakt dan zou ik niet geloven dat er in Nederland zorginstellingen bestaan waar mensen op een dusdanige manier bejegend worden zoals mij is overkomen. Men kan daar duidelijk niet de differentiatie maken tussen mensen die nog wel "bij de wekker" zijn en mensen die door hun alcohol- en/of drugsgebruik mentaal getroubleerd zijn. Niets werd op papier of via email vastgelegd, zodat het later makkelijk was om te roepen dat de cliënt (ik dus in dit geval) het verkeerd begrepen had, zonder dat ik dat op enige wijze kon weerleggen. Er is daar zoveel tegen me gelogen en ik ben daar zo als een klein kind behandeld dat ik het niet zou geloven als ik er niet zelf bij was geweest. Het Leger des Heils heeft de mond vol van God's- dan wel naastenliefde en het helpen van mensen zonder helper, maar in deze vestiging is dit in de praktijk niet terug te vinden. Gelukkig ben ik een half jaartje later terechtgekomen in hun filiaal in Utrecht. Daar verbleef dezelfde doelgroep, maar werd ik door de verpleegkundigen tenminste wél normaal behandeld. Ik hoop dat door dit soort berichten in de media de verantwoordelijken eens inzien dat de zorg in Nederland helemaal niet zo goed is als het op het eerste gezicht lijkt. Als alle hoge oebiedoebies die zorg verlenen vanachter hun bureau zich eens meer écht zouden inleven in wat een patiënt/cliënt meemaakt - zowel tijdens het proces van hulp of zorg vragen als tijdens het daadwerkelijk ontvangen daarvan - dan is er al een goede kans dat het beter zal gaan. Mooie woorden die er middels een HBO-studie ingegoten zijn klinken wel leuk, maar een zorgvrager is meer gebaat bij iemand die zich kan inleven in zijn of haar situatie en daarmee aan de slag gaat. Jan Lisman. P.S. Inmiddels ben ik na een periode van ziekenhuis en revalidatiecentrum gelukkig weer zo ver dat ik met m'n complete dwarslaesie een eigen rolstoeltoegankelijk huis heb met hulp op afroep, en dat bevalt toch een stuk beter dan een kamer te moeten delen met een alcoholverslaafde, "winterharde" zwerver die ervan overtuigd is dat je muizenkeutels in z'n bed gooit...

  reageer
 • Kees

   

  Nee hoor, ik heb dit uit zeer betrouwbare bron en dit heeft ook al het nieuws gehaald! De prikkel om te gaan werken is er dan ook niet!

  reageer
 • Kees

   

  Ik ben wel degelijk op de hoogte, naast bijstand ontvang je nog allerlei toeslagen en kwijtschelding voor gemeentelijke belasting en bijzondere bijstand als er iets stukgaat enz.

  reageer
 • Fina

   

  Als je gescheiden moet wonen omdat de een zorg nodig is die de ander niet nodig is dan is dat wel degelijk voor altijd. Weet het zeker want mijn oma die dement was woonde in een zorginstelling in een heel andere plaats dan mijn opa. Toen mijn opa was gevallen en ook zorg nodig was mocht hij eventjes ter revalidatie ook in die zorginstelling wonen op een andere afdeling maar daarna moest hij daar weg en in een andere zorginstelling in een andere plaats wonen. Ik weet dat mijn opa het daar altijd moeilijk mee heeft gehad dat ze uit elkaar gehaald zijn terwijl ze toen mijn oma dement werd al dik 50 of 60 jaar getrouwd waren. Eigen verantwoording prima maar mensen onnodig uit elkaar trekken dat vind ik niet ok. Dus zeg niet het is niet voor altijd want dat is het wel degelijk. De zorg krijgen die je nodig bent moet ook kunnen in je eigen omgeving en als dat niet meer kan moet je beiden kunnen verhuizen naar de instelling waar jij of je partner de zorg kunnen krijgen die nodig is, met hulp van de `gezonde` partner.

  reageer
 • Evelien

   

  Nee absoluut niet. Ik heb ook mensen om me heen die onder de armoede grens leven met kinderen. Maar ze proberen er uit alle macht uit te komen. En oké asielzoekers worden niet gescheiden. Maar ik denk dat mijn man me liever even ergens apart laat wonen zodat ik de zorg kan krijgen die nodig is. Het is niet voor altijd. Ik vind gewoon dat mensen hier heel makkelijk aannemen dat ze hulpeloos verloren zijn, maar soms zijn mensen ook niet te helpen. Hoe erg het ook is soms moet je je eigen eisen laten varen om verder te komen in het leven. En om nou de regering overal bij te halen... Eigen verantwoordelijkheid mag er ook zijn!

  reageer
 • Roel

   

  Zal wel fles wijn zijn geweest!

  reageer
 • j.a. Van de Weerd

   

  Wat een fijne politiek hebben wij in dit politiek verarmde Nederland

  reageer
 • .\/\/.

   

  Alles wat misgaat is de schuld van een ander. Wat goed gaat heb je altijd zelf geregeld. Slaap rustig verder in je wereld van zelfbeklag.

  reageer
 • Rick

   

  Wat een dom betoog! Vroeger was alles veel beter zeker ??!

  reageer
 • mar

   

  zo ..... je zit er een rug naast Kees

  reageer
 • qwerty

   

  je flesje azijn is nu wel leeg zeker.

  reageer
 • Teun

   

  Ook ik ben het met je eens!

  reageer
 • Trudy

   

  Dit verhaal heeft echt twee kanten!!! Alles aangeboden maar ze wezen alle hulp en aangeboden crisisiopvang af!!!

  reageer
 • Bijstand

   

  Jij bent niet op de hoogte en kraamt onzin uit! De bijstand is het minimum niveau. Komt eerder uit bij 900 euro. Bijstand is armoe.

  reageer
 • Joen

   

  pluim voor jou! Over de typfouten heen gelezen, weet je de ellende prima te verwoorden. 't Wordt steeds gekker in dit land

  reageer
 • ras

   

  1900 netto kan ik mij ook aanmelden. wat een onzin je weet dondersgoed dat je onzin uitkraamt lekker fitten op arme mensen terwijl je zakken leeg getrokken worden door de rijke stinkerds. maar daar klaag je niet over want die wonen toch niet bij jou in de straat.

  reageer
 • Maarten Drost

   

  Dat bedoel ik nou. Kijk dom, zet je zelf in een rolstoel, doe sneu en iedereen jemmert met je mee. Ook als je de ellende zelf veroorzaakt. Elk verhaal heeft een andere kant. Dat zie je dan maar weer.

  reageer
 • kees

   

  Word elke jaar minder en minder. Aan alle kanten word je gepakt, wie kan er nog zn lasten betalen tegenwoordig. Mensen die de zorg niet kunnen betalen omdat elk jaar over de kop gaat, pensioenen wat even 10 jaar achteruit gaat in de tijd, ouderen die steeds minder krijgen, gehandicapten krijgen niets meer, levensloop is weg, spaarloon is weg, hypotheekrenteaftrek word elk jaar minder, huurders betalen elk jaar een vermogen extra na 30 jaar x 3 % houd het in dat je dubble lasten heb, wie kan dit nog betalen? De oldtimers afgeschaft, accijns de lucht in geknald, kwartje van kok, verpakkingsbelasting..en dan de huizenprijzen in flevoland zijn flink gedaald en staat 75% van deze huizen dik onder water, en toch moet ik dit jaar 9% meer betalenwat zeeeeer vreemd is want dit word elke jaar steeds duurder,het aantal mensen wat huur niet kan betalen loopt in de honderduizenden sinds het nieuwe systeem, duizenden huizen onder water betekent strax bushokjes tekort!! Schulden loop je dus heel makkelijk op, als je nagaat dat er in dit land meer dan een miljoen onder de armoedegrens leven, die het niet meer zien zitten. Nu komt de belasting met hun nieuwe systeem....75% van nederlanders moeten voor de kerst honderden euro s terugbetalen, omdat hun het systeem te last in werking hebbn gezet...dit word weer een fijne kerst met de kachel uit, en gezinnen krijgen Het word volgend jaar nog lastiger, want de kinderbijslag word ook minder, dus sinterklaas hoeft dit jaar niet langs te komen. De accijns op genotsmiddelen gaan ook weer de lucht in, acijns op brandstof ook, dus met zn allen naar duitsland. Maar we mogen niet klagen en al klaag je, gehoord word je niet in dit land wat op de verkeerde dingen het land niet maar de mensen helemaal kapot bezuinigd, elke maand kom je te kort,60 uur per week werken en waarvoor? Voor de hoge pieten met tonnen aan salaris met privechauffeurs, met smerige grijns op de tv. Is maar goed dat de voedselbank er is want anders zouden de mensen moeten stelen voor hun kinderen om te eten. Dit word een hele magere kerst mensen let maar op, en 2015 word 1 van de ergste jaren. Maar we mogen niet klagen al word de last zeer zwaar op onze ruggen, wij hebben stromend water, en over 10 tot 15 jaar heb je geen gezin van 2 tot 4 kinderen, maar dan houd je het er bij 1, om die toch een klein beetje toekomst mee te geven, over paar jaar heb je een serieus probleem omdat er alleen vergrijzing is, en flikker je zo een langdurige crisis in, waar je niet meer uit komt. Deze mensen zullen na deze comotie eindelijk geholpen word onder druk van de media, maar dat het zover heeft moeten komen, en dat het zo lang geduurd heeft in dit bushokje, niet normaal

  reageer
 • John Dee

   

  Waarom zouden we deze - onze eigen medelanders - mensen helpen ? Er zijn toch genoeg mensen in donker afrika die naar NL gehaald kunnen worden, mensen die zich helemaal hier niet thuis voelen enz. Nee, eigen mensen helpen is zó 2013.

  reageer
 • Hahaha

   

  Jammer dat de meesten hier niet van de hoed en de rand weten. Deze mensen woonden bij mij in de wijk en gaven al jaren verschrikkelijke overlast. Door alle hulp die hen meerdere malen is aangeboden(andere woonruimte buurtbemiddeling etc) af te slaan zijn ze op straat beland. Ook op straat is ze meerdere malen hulp geboden maar alles hebben ze geweigerd.

  reageer
 • mattie

   

  Wat reageren er veel mensen . Maar wat een haat en nijd, En wat wordt er met modder gegooid naar elkaar ! De één weet het nog beter als de ander. Ik hoop dat er een goede oplossing komt. fijne avond allemaal.

  reageer
 • Caro

   

  Als politieke partij ben je niet voor individuele gevallen, maar voor de misstanden die vele kunnen treffen. Ik zou wel proberen met instanties tot een oplossing te komen. Maar.... als ze zelf geen medewerking verlenen en geen hulp accepteren dan is het een hopeloze zaak. Soms heb je van dit soort situaties, dat weet je ook. En eisen is helemaal uit den boze als je zelf de situatie hebt veroorzaakt. Toch moet hier een oplossing voor komen want we zijn een sociale maatschappij.

  reageer
 • Fred

   

  Almere schaan je!

  reageer
 • Sofie

   

  Wij wonen in een goed land waar niemand zo hoeft te leven! Ook zij niet! Het gezeur over het buitenland en asielzoekers dat mag ook wel is ophouden, verplaats je is in die mensen in plaats van altijd maar te klagen.

  reageer
 • Flevowatcher

   

  100% mee eens

  reageer
 • Tsja

   

  Je moet drie weken wachten voordat je bij de daklozenopvang in Almere terecht kunt, want die zit altijd vol. En je mag niet buiten de regio, want dan moet een andere stad voor jouw hulp betalen. Hoe krom is dat. Waar op het 'oude' land plek zat is in de opvang en waar me prachtige voorzieningen heeft om mensen die op straat komen snel weer in het normale leven te krijgen, hangen ze er in Almere en Lelystad met de benen uit. Zonde zonde zonde.

  reageer
 • Kees

   

  Wat een onzinnige reactie, het is nergens zo goed geregeld als in Nederland. Zolang een alleenstaande ouder in de bijstand 1900 euro netto krijgt!

  reageer
 • Paul

   

  Goed gezegd!

  reageer
 • Wil Post

   

  Een directeur van een woningcorporatie ontving 7,5 miljoen in zijn pensioen en geniet ook nog eens van een tweede woning op Bonaire. Hij werd echter betaald om onderdak te regelen voor mensen die hulp nodig hebben. Ik stel dus voor om zijn geld en woningen te gebruiken waar het voor bedoeld was en de mensen uit het bushokje onderdak te verschaffen.

  reageer
 • fransje

   

  Dit is nu wat ze in den Haag zien als Jan Modaal Meer zal er niet in zitten voor Nederlanders

  reageer
 • Ron

   

  Ik heb nog 100 vragen na het zien van dit. Hoe komt zij aan stroom ? Waar doen ze hun behoefte ? Wat eten die arme beestjes ? Hoe slaapt hij ? Etc etc

  reageer
 • Joop

   

  Jorritsma, Jorritsma, Jorritsma, waar blijf je met je grote mond????

  reageer
 • Neve

   

  Mooi geschreven! Altijd maar dat geschreeuw over ,, hun rechten,, en wat ze willen en eisen. Je hebt rechten maar ook plichten en dan wordt het meestal een ander verhaal met veel van die schreeuwers.

  reageer
 • adv

   

  echte liefde

  reageer
 • Krijgsman

   

  Schandalige situatie In wat voor land leven wij. Je eigen bevolking zo laten stikken En maar geld storten aan het buitenland maar Je eigen mensen laten stikken en het zelf maar uit laten zoeken. Hoever is Nederland doorgeslagen. Daarom krijgt geen een actie geen cent van me

  reageer
 • ik

   

  Ze hebben dit aan hun zelf te danken. Alle hulp is aangeboden voordat ze op werden gezet.

  reageer
 • Els

   

  Wat jammer dat iemand die al dan niet in de shit is terechtgekomen alleen maar veroordeelt wordt. Ze zitten in de shit, dat zou voldoende moeten zijn om de helpende hand te reiken. Gelukkig zijn er ook nog echte mensen die wel meeleven en zich kunnen indenken dat iedereen fouten maakt en verkeerd zou kunnen terechtkomen. Een schande dat de gemeente niks gedaan heeft.

  reageer
 • Piet van Oor

   

  Meneer Johan de Leeuw; neem ze lekker in huis!

  reageer
 • Hans

   

  Nogal een zakelijke reactie. Wat zou jij er van vinden als je van je vrouw of vriendin gescheiden zou worden waar je al lang mee samenleeft? Denk na!!

  reageer
 • Kees

   

  Ach ach, altijd wijzen naar een ander. Lekker de slachtofferrol aannemen. Je moet de boel wel heel erg bewust verkloten voordat je in zo'n situatie komt. En dan lekker wijzen met het vingertje en zielig doen tegen de media.

  reageer
 • An Koestal

   

  Een grote SCHANDE, dat dit in Almere kan gebeuren. Hier zijn geen woorden voor.

  reageer
 • Bart

   

  Ik denk dat u gelijk heeft, voor zover ik begrijp zijn deze mensen bijna niet te helpen. De keuze om daar te gaan wonen is hun eigen keuze, om meer hulp af te dwingen dan hen al aangeboden is. Dit heeft weinig met de politiek te maken, maar meer met absolute arrogantie van dit stel.

  reageer
 • Tientje

   

  Kan er absoluut geen medelijden mee hebben Helpen zichzelf in de shit, betalen niks. maken schulden. Mevrouw heeft vast wel een uitkering wegens haar invaliditeit, meneer zal ook ergens een inkomen van hebben. Geen vetpot misschien, maar met toeslagen ect moet t te doen zijn en anders die beesten maar weg. Als t niet kan kan het niet. En nu moeten ZE, de overheid, dus dat is de werkende belastingbetaler, het maar weer oplossen. Wij onderhielden die lui al. Aanbod voor hulp afgewezen. Wat willen ze dan? Villa, 2 badkamers, auto, butler? In dit land is door al dat gepamper bijna niemand meer in staat zelf verantwoordelijkheid te nemen. Er wordt gelijk geroepen en gewezen naar ZE. En daar ben ik een beetje flauw van. Werken constant voor een ander, iedere werkende onderhoudt onderhand 4-5 personen En zij die het hardst ach en wee hierover roepen zijn vaak ook zij die alles geregeld krijgen! Onderhand is het een volk van slapjannusen geworden!

  reageer
 • Johnny

   

  Natuurlijk willen ze samen zijn, het is een echtpaar!!!! Wat is dat nu voor onzin dat die niet samen zouden mogen zijn? En wat schiet die man er mee op als zijn vrouw wel onderdak krijgt en hij niet? Is toch idioot. En wat Rutte er mee te maken heeft? Ach, misschien wel dat de uitkeringen zijn verlaagd, de huren verhoogd, eigen risico voor de verplichte zorgpremie omhoog, diezelfde premie die honderdduizenden mensen niet kunnen opbrengen maar die gedwongen betaald moet worden door onze overheid etc. Dit mag gewoon niet gebeuren.

  reageer
 • nol

   

  mee eens!

  reageer
 • Ritzo

   

  en de politiek heeft besloten om 500 miljoen extra aan ontwikkelingshulp uit te gasn geven. Geld dat overigens geleend moet worden want er is nog steeds een begrotingstekort. Maar ja, we mogen een tekort vam 3% hebben van Brussel dus moet de PvdA dat ook uitgeven è. Dat de kinderen van onze kinderen daar nog steeds rente over zullen betalen vinden ze bij de PvdA niet belangrijk want ja, wij zijn rijk genoeg. Een griekse wijsheer zei eens; Kijk naar een gemeenschap hoe het zijn ouderen en zwakkeren behandeld en u weet of het goed zit. Nou, Bijzonder slecht is mijn oordeel. Maar ja, Ik zie het waarschijnlijk weer verkeerd

  reageer
 • Herman

   

  Deze mensen hebben hulp aangeboden gekregen maar dit hebben ze afgewezen omdat ze dan niet samen zijn. Dan moet je niet achteraf zielig gaan zitten doen. Mevrouw is ziek en heeft recht op hulp. Meneer is zelfstandig en heeft dus geen recht op hulp. Wat Rutte er mee te maken heeft dat deze twee mensen in de schulden zijn gekomen is mij een raadsel, ze zijn zelf in de situatie beland.

  reageer
 • Jan

   

  Deze mensen hebben de aangeboden hulp geweigerd, en bewust gekozen om in een bushokje te gaan 'wonen' Heeft niets met bezuinigingen of beleid te maken.

  reageer
 • Mike62

   

  Helemaal mee eens, niemand verdiend dit.

  reageer
 • lisa

   

  In de gevangenis ben je beter af.

  reageer
 • Mike62

   

  Tsja, ik heb het idee dat wij het hele verhaal niet kennen er is heel wat aan vooraf gegaan voor je in zo'n situatie terechtkomt. Wel goed dat de heer Johan de Leeuw van de Almere Partij/OPA aktie onderneemt zonder van alles en iedereen de schuld te geven. Niet kletsen maar handelen hoor je veel in de politiek maar deze meneer doet het toch maar. Het is voor die 2 mensen nog lang niet afgelopen. Ik wens ze alle sterkte.

  reageer
 • gewoon

   

  Ze hebben zelf deze keus gemaakt. Hoop dat ze nu wel hulp accepteren ipv iedereen de schuld te geven.

  reageer
 • norbert

   

  dit op zich al walgelijk in nederland. dankje wel rutte en cons dat dit nu mogelijk is.

  reageer
 • Anne

   

  Het zal zeker zo zijn dat er 2 kanten aan dit verhaal zitten..Misschien hebben ze toren hoge schulden.. Misschien wat anders. Maar dan nog is dit mens onteerend.Niemand verdient dit.

  reageer
 • klaas

   

  Waarom wordt er hier gesproken over asielzoekers? Wat hebben zij te maken met deze mensen? Spreek schande over de politiek en gemeente, maar laat mensen die hier komen uit noodzaak met rust. Hoe zielig het ook is, deze mensen hebben het deels ook aan zichzelf te wijten. Je kan niet altijd naar anderen wijzen.

  reageer
 • Jonathan

   

  Mooi dat het Leger des Heils helpt

  reageer
 • iemand

   

  Ongeluk gehad nee echt niet. Dacht dat ze niet kon praten. Deze mensen zijn hopeloos. Geld uitgegeven als water maar rekeningen betalen ho maar. Alle hulp is aangeboden maar ze bedankte hiervoor. Ze wisten het allemaal beter. Hulpverlening van de ggd hebben ze afgewezen. En dan nu zielig doen. Hoop dat ze nu hulp accepteren en niet zo eigenwijs doen

  reageer
 • oma

   

  Wat ik zou willen weten waarom zijn ze uit huis gezet, wat ging er mis bij die vrienden? de andere hulp afgewezen waarom was dat. Je moet ook wel geholpen willen worden en dan kan het niet altijd gaan zoals je zelf wil. Welke leeftijd heeft de man kan hij niet werken?

  reageer
 • iemand

   

  Ik ken deze mensen en ze houden van aandacht. Het is de schuld van iedereen behalve van hun zelf. Voordat ze op straat werden gezet hebben ze alle mogelijke hulp die ze aangeboden kregen afgewezen. Geld uitgeven daf je niet hebt. Dieren mishandeling. Ja en nu. Hoop voor ze dat ze nu eindelijk hulp accepteren en niet zo eigenwijs doen. Makkelijk om altijd iemand de schuld te geven. Kijk eerst naar jezelf.

  reageer
 • steef

   

  Maar niet aan het roer dus dan wel de grootste maar heeft niks voor het zeggen

  reageer
 • Ronald

   

  Diep triest @Kees op 01-11-2014 - 13:34:37 Als ik jou goed begrijp bied jij beiden een plek aan?

  reageer
 • KC

   

  Ik hou nog meer mijn hart vast als de gemeente in 2015 de regie krijgt over Welzijn en het Jeugdbeleid.

  reageer
 • Vlinder

   

  Het is toch verschrikkelijk dat dat gebeuren kan invalide vrouw met haar man, poes en hond leven in bushokje, daar had allang wat aangedaan moeten worden, het is te gek voor woorden, asielzoekers stromen binnen onze eigen mensen worden aan hun lot overgelaten, er zijn schulden, nou ze zijn de enige niet daar had ook wel wat mee gedaan kunne worden, maar in een bushokje de tranen staan in mijn ogen, En maar geld naar Brussel sturen. En dan die oplichters van woningcorporaties. Die mensen hadden allang geholpen moeten worden, en dat ze wat afgeslagen hadden kan ik me heel goed voorstellen als je gehandicapt bent je man bij je wilt hebben. Hoop dat hier wat aangedaan kan worden voor het hier koud wordt. En die arme dieren en mensen in de kou zitten. Hoop het voor ze dat er snel hielp voor ze komt.

  reageer
 • Patrick

   

  Nou beste Kees, geef JIJ dan maar eens even het goede voorbeeld en neem deze arme oudjes maar gezellig bij je in huis. Je snapt natuurlijk heel goed dat ook dit géén juiste oplossing is voor dit probleem. Hét grote probleem zit in Den Haag een beetje dik te doen met een goed gevulde bij elkaar gegraaide portemonnee vol euro`s!! Hét grote probleem is die walgelijke Zorg instellingen in Nederland die geen zorg, maar alleen maar dikke rekeningen verzorgen voor hun bobo`s!! Hét grote probleem zijn al die verrekte bezuinigingen die dat incompetente kabinet van ons steeds weer oplegt, waardoor er nu een heleboel mensen hun werk niet meer MOGEN gaan doen en er zodoende van dit soort schrijnende gevallen ontstaan zoals deze oudjes in Almere. Deze regering is HÉT GROTE PROBLEEM hier!!!!! Snap je dat misschien een klein beetje??

  reageer
 • John

   

  Vele onderstaande reacties laten nu al duidelijk zien dat onze participatiesamenleving gedoemd is te falen. Velen weten het beter, velen willen voor rechter spelen en velen bekvechten met elkaar om wijzer en slimmer over te komen dan dat ze dat zijn. Gelukkig zijn er ook nog mensen die niet alles vanuit ik-eerst-perspectief benaderen. Dit is een treurig verhaal dat iedereen kan overkomen... Wat zou jij doen als je in de schoenen van deze man stond? Jij raakt je baan kwijt, jij bent wat ouder, jij hebt een hulpbehoevende vrouw en je inwonende kinderen hebben schulden gemaakt. Ja, jij belandt op straat, je hebt megaveel stress... Zou jij je dan van je hulpbehoevende vrouw laten scheiden zodat je wel opgevangen kan worden? Of ga je dan je vrouw alleen in een bushokje achterlaten zodat je kan werken? Welke werkgever neemt je in dienst als je jezelf niet eens fatsoenlijk kan verzorgen omdat je in een bushokje leeft? Of moet je alles maar laten vallen, je vrouw in steek laten en alleen aan jezelf denken?

  reageer
 • TDV4

   

  Dan moet je maar geen schulden creëren.

  reageer
 • Ronnie Lotgerink

   

  Het is werkelijk waar belachelijk dat een oud echtpaar in een bushokje moeten leven hier in nederland waar we ons blauw betalen aan zorgpremie en waar we ook nog eens een keer te maken hebben met mensen die in armoede leven... Nee maar bakken met geld sturen naar het buitenland voor hulp daar is kabinet Rutte goed in! Kijk eerst rond in je eigen land en zorg dat het hier eerst op orde is! En begin met het oprotten van kabinet Rutte... Tijd voor Geert!

  reageer
 • Tegen Europa

   

  Het is een schande dat dit in Nederland mogelijk is. Voor de buitenlanders en het buitenland wordt alles gedaan maar de Nederlandse burger mag creperen. Het is ook een grote schande dat deze mensen waarvan een hulpbehoevend is vier maanden op hun bijstandsuitkering moeten wachten met alle gevolgen vandien?. Nederland s helemaal niet klaar voor participatie wet waardoor we nog een hoop van dit soort (let Nederlandse burgers die op straat komen te staan en geen buitenlanders want die zij heilig hier) gevallen gaan zien in Nederland. Wat willen ze nou met hun participatie wet .?! .. Nederland vergrijst.

  reageer
 • MarkS90

   

  Wat een zeikwijf: eerst je diep in de schulden steken, niet op je kinderen letten en dan piepen dat het allemaal de schuld van een ander is. En geen geld maar wel dieren? Naast het feit dat de dingen in Nederland soms vreemd geregeld zijn is dit ook idioot. Eerst je huisdieren weg doen en daar kun je dan weer van eten.

  reageer
 • Frank

   

  Het is een meer dan schokkend verhaal. Je moet je als overheid heel diep schamen. Dat zoiets voor maanden mogelijk is, laat zien hoe doorgeschoten instanties zijn. Hoe durf je als overheid, als ggd te zeggen dat je even geen oplossing hebt. Hoe diep zinkt NL weg voordat er eindelijk iets gebeurd. Nederland anno 2014... Triest.. Diep en diep triest.

  reageer
 • sander

   

  ze zijn geen asiel zoeker die krijgen meteen onderdak .ik schaam me dat ik nederlander ben .

  reageer
 • Marcovv

   

  Ja PVV de grootste in Almere en wat heeft dat nu veranderd?

  reageer
 • Elz@

   

  mevrouw is boos op die en boos op die en laaiend op die. Hand in eigen boezem steken en eens boos op zichzelf worden dat het ze het zo ver hebben laten komen zou terechter zijn!! Ik word namelijk boos op dit soort mensen. schulden maken, en dan iedereen de schuld geven en uiteindelijk op kosten van de gemeenschap (= mij) moet er een oplossing worden gevonden. Ook met ww of bijstand hoef je niet in een dergelijke situatie terecht te komen!

  reageer
 • henk

   

  zeker een goeie baan met een auto van de zaak nooit werkloos geweest zeker . sommige hebben het niet voor het uitkiezen kwa baan dus een beetje dimmen

  reageer
 • Inge

   

  Tuurlijk willen die mensen niet uit elkaar gehaald worden. Het is te zot voor woorden dat er voor asielzoekers recht op gezinshereniging is, maar een Nederlands echtpaar mag gewoon gescheiden worden, omdat het in de wet staat. Partner ziek of dement? Dan is het mantelzorgen, of tijd om afscheid te nemen. Dat vind ik een keiharde maatregel. Daarmee veroorzaak je veel leed. Die mensen houden van elkaar. Ja, ze hebben fouten gemaakt. Maar regel dan op z'n minst een opvang waar ze samen terecht kunnen. Mevrouw heeft gewoon recht op zorg. Als ze dan afstand van hun honden en kat moeten doen, dan heb ik daar alle begrip voor. Die vinden wel een nieuw baasje. Maar laat deze mensen bij elkaar. Dan kan meneer op zoek gaan naar een baan Nu moet hij voor zijn gehandicapte vrouw zorgen en die kan hij niet de hele dag alleen achterlaten in een bushokje.

  reageer
 • robert

   

  God man! Komen jullie echt niet verder dan asiel zoekers? De regering en de banken verslinden miljarden en alles wat misgaat in nederland komt van de buitenlanders.. Wanneer houden jullie es een keer op met het gezeik richting asielzoekers..het lijkt wel alsof die mensen in kastelen wonen.. Zeur es een beetje minder en kijk richting wachtgelden en bonussen en stop met afzeiken van asielzoekers!!

  reageer
 • jij

   

  uit huis gezet, periode bij kennissen onhoudbaar, hier zit een luchtje aan!

  reageer
 • Gepke de Leef

   

  Nederland telt meer als 50.000 zwervende daklozen in bossen onderviaducten en allerlei andere plekken met en zonder kinderen. Meer als 10.000 gezinnen zijn afgesloten van gas en kunnen de woekerkosten van deurwaarders niet meer betalen en staan binnenkort ook op straat. De regering gaf zichzelf voor de door hun gemaakte crisis 30% loonsverhoging. 300.000 kunnen hun zorgverzekering niet meer betalen. Mensen worden zorgmijders door hoge eigen bijdrage. NL kan geld krijgen uit EU potje voor schrijnende gevallen maar zegt dat niet nodig te hebben. Corrupte en kinderverkrachters van landelijk en lokaal bestuur vangen wachtgeld ongeacht hun nevenfuncties. Alle bedrijven die van het NL volk waren zijn verkocht aan het buitenland. criminelen met geld kunnen hun straf af kopen. Zij die de wetten behoren te handhaven hebben zichzelf boven die wetten geplaatst. Advocaten die bewust liegen kunnen niet strafrechtelijk vervolgd worden. Nederlandse rechters doen niet aan waarheidsvinding dus waarom nog de naam rechtsstaat gebruiken, als ze er nog aan te pas komen want grondwet wordt met voeten getreden door politie/OM die op de stoel van rechters gaan zitten. en ga zo maar door.

  reageer
 • Erik

   

  Miljarden ontwikkelingshulp, ruimhartige opvang voor asielzoekers, hulp aan illegalen, projecten in Gaza...gelukkig weet onze overheid wat belangrijk voor ons land is.

  reageer
 • Het kan in Almere ...... Gemeente en regering moeten zich eigen kapot schamen !!!!! Kom je uit het buitenland wordt je hier op handen gedragen, dat moet ook maar eens afgelopen zijn. Eerst maar eens alles hier goed regelen het land en de gemeentes hebben genoeg problemen en weg uit de EU met een noodgang !!!!!!

  reageer
 • jaap

   

  Ik vind het juist belachelijk dat de samenleving moet opdraaien voor dit slag mensen. Maakt schulden en accepteert geen hulp als het ze niet aanstaat. Die schulden gaan ze echt niet terug betalen dus dat moeten wij doen. Huurachterstand hebben ze niet opgelost maar op laten lopen. Zonen die ook schulden maken. Niets hebben ze opgelost. Alleen maar op laten lopen. Niets is goed en alles moet maar geregeld worden. Er is een grens. Ze hebben kansen genoeg gehad. Dit zijn de consequenties.

  reageer
 • jaap

   

  Ik vind het juist belachelijk dat de samenleving moet opdraaien voor dit slag mensen. Maakt schulden en accepteert geen hulp als het ze niet aanstaat. Die schulden gaan ze echt niet terug betalen dus dat moeten wij doen. Huurachterstand hebben ze niet opgelost maar op laten lopen. Zonen die ook schulden maken. Niets hebben ze opgelost. Alleen maar op laten lopen. Niets is goed en alles moet maar geregeld worden. Er is een grens. Ze hebben kansen genoeg gehad. Dit zijn de consequenties.

  reageer
 • nn

   

  We betalen niet binnenkort 642 miljoen aan Europa en draaien ons niet langer om voor problemen van mensen die hulp nodig hebben.

  reageer
 • Pzaal

   

  Dit is pure schande vluchtelingen worden nog beter verzorgd en opgevangen.

  reageer
 • richard

   

  jep Kees dat viel me ook op. Maar tergelijker tijd is het ook niet geheel de verantwoording van mensen prive, om de oplossing te zijn. Jij biedt , terwijl jij wijst (al dan niet terecht) naar mensen ,maar biedt zelf ook die oplossing niet. Ik heb in het verleden wel mensen in huis genomen uit "barmhartigheid" , ..nee gewoon omdat ik het normaal vond om mensen te helpen. Maar dat is in praktijk , voor mij iig een haast onmogelijke taak. Mensen zijn geneigd langer te blijven dan afgesproken , meer ruimte te gaan nemen en daardoor ook een gedeelte van de jouwe opslokken , etc. Ik vind het ook zeker een taak van de hulpverlening die hier de juiste opleiding voor heeft - want alleen menselijkheid is vaak niet genoeg in dit soort gevallen. En de overheid in Nederland moet hier ook geld voor vrij maken , vind ik. Dan maar 4 miljoen minder naar defensie bv.En ten slotte , de mensen die in deze situatie zitten , hoe schrijnend ook , zullen ook moeten mee werken ook al is de , tijdelijke? oplossing niet altijd geheel naar hun zin. En ook daar kan je behoorlijk op onwil stuiten.

  reageer
 • polder

   

  Elk verhaal heeft ook een andere kant. Als we die hier zouden lezen, zouden de reacties heel anders zijn...

  reageer
 • Kars

   

  Van welke planeet kom jij? Natuurlijk zijn er voor een groot deel mogelijkheden . Maar je zou voor de aardigheid zelf eens de proef op de som moeten nemen en een sollicitatiebrief naar elke willekeurige vacature of bijbaan moeten sturen en een geboortedatum van voor 1965 hanteren. Uw reactie is een typerend voor de 70 en 80 er jaren. Helaas is de realiteit nu anders.

  reageer
 • kimmie

   

  Het kan in almere zeggen ze dan! Pffff echt schandalig dit!

  reageer
 • Anoniempje

   

  Meeste hulp hebben ze geweigerd wegens geloof/huisdieren en van elkaar gescheiden zijn, ze zijn wegens huur achterstand het huis uitgezet en ze werken niet bepaald goed mee. Gelukkig is er een tijdelijke oplossing gevonden voordat het gaat vriezen.

  reageer
 • Janus

   

  Kees, de overheid is er godbetere toch om zaken in goede banen te leiden? Wat is dat nou voor reactie? Betalen we alleen belasting voor de banken ofzo?

  reageer
 • Sjors

   

  Voor alles hebben we een vangnet in Nederland en drie maanden in een bushokje wonen dat lukt alleen als je eisen gaat stellen aan de aangeboden hulp. Mevrouw is gehandicapt en kreeg een plek aangeboden in Baarn, daar is geen plaats voor meneer. Hij mag daar wel van vroeg in de morgen tot laat in de avond bij zijn vrouw zijn, overnachten dat moet hij dan bij de nachtopvang. Je huis worden uitgezet is een ultieme maatregel waar de rechter liever geen toestemming voor verleend. Er is al een heel traject geweest voor de definitieve uitzetting. Wat is nou het probleem wanneer je een paar maanden niet bij elkaar kunt slapen, alsof je in een bushokje lekker tegen elkaar aan kan gaan kruipen. Je bent dakloos dan moet je geen eisen willen stellen en blij zijn met dat wat je geboden wordt. Respecteer gewoon eens wat ze je aanbieden, jullie maken er een rotzooitje van, de anderen hebben het echt niet gedaan.

  reageer
 • Edwin

   

  Dit is echt om te schamen, Nederland die alles doet voor opvang van vreemden buiten de grenzen, die miljoenen de grens over stuurt voor vreemden, die sociale voorzieningen heeft voor vreemden, die dak, eten, zorg, water, gas, licht verzorgd voor vreemden. Heeft niet eens een dak laats staan de rest voor haar eigen burgers. Ga je @#%%##% schamen overheid meneer Rutte. Jij bent de "baas" van het land... toon eens wat meer inzet binnen je eigen grenzen.

  reageer
 • Tientje

   

  Dus iedereen die hier om moest janken en het zooooo erg vindt neemt ze in huis? In dit land heb je altijd kansen, je moet ze wel pakken. Ze willen geen onderdak wat is aangeboden. Dus... En schulden? zo veel dat je wordt uitgezet? Vaak kwestie van foute keuzes. Maar wel huisdieren? (kosten geld) En wat heeft een asielzoeker, waar ik ook tegen ben, hier mee te maken? Ze HADDEN een huis. Zelf verkloot. Sommigen leunen wel erg op een ander onder het mom van ik ben zielig. En daar ben ik helemaal klaar mee eerlijk gezegd.

  reageer
 • JET

   

  Ik heb geen schulden en ben progressief ziek. Ook ik kom ernstig in de problemen per 2015. En ik niet alleen. Ik verlies mijn zorg en mijn woning. Mijn enige mantelzorger kiest ook voor een dakloos bestaan. Wij vinden ook nergens gehoor bij de diverse hulpverlening instanties en gaan steeds meer richting 'kopje onder' Mantelzorger kan door de zorg voor mij ook geen huurwoning meer behouden. Je kunt 1 mens niet in 2 splitsen. Ik draag ook premie af van mijn WAO. Óok hebben de diverse zorgverleners een betaalde baan dankzij mijn ongeneeslijke ziekte. Mantelzorger bouwt geen pensioen op en heeft perspectief op de arbeidsmarkt. Het ene bestaat niet zonder het andere. Rechteloos Dit is beleid waarvoor gekozen is. Solidariteit met alles wat anders is, is ver te zoeken. We leven toch in een SAMENleving? Ik lees veel reacties hier van mensen die nu nog denken dat hen dit niet zal treffen. Helaas is het leven kwetsbaar en zo ook gezondheid.

  reageer
 • A.J

   

  Ga er zelf dan eens in wonen,weet je gelijk het antwoord,uit je reactie blijkt wel hoe sociaal u bent

  reageer
 • Een andere blik

   

  Een opgeladen telefoon, schone kleding, geen vies matras op de grond of andere indicatoren dat er daadwerkelijk op straat is geleefd; en dan beweren dat je drie maanden hebt doorgebracht in een bushokje. Ik vraag mij af of dit verhaal wel helemaal klopt... Daarnaast zijn deze mensen door eigen handelen op straat gezet. Misschien dat ze er weinig aan kunnen doen, maar je wordt niet zomaar op straat gezet. Als er dan door instanties wordt aangeboden om in ieder geval mevrouw opvang te verlenen, pak je dit aanbod met beide handen aan als tijdelijke oplossing. Nee in dit filmpje wordt alleen maar elke instantie afgekat. Dat de overheid/gemeente goed voor deze mensen zorgt blijkt wel uit het feit dat er gelijk een telefoontje voor noodopvang komt op het moment dat deze mensen beweren in een bushokje te leven. Ach ja, met dergelijke filmpjes valt er in ieder geval weer lekker te zeuren op de overheid.

  reageer
 • Dennis

   

  En de reactie van bert hierboven is het bewijs. Waarom zou je? Dat is de mentaliteit van de meerderheid van de mensen die hun hand ophouden.

  reageer
 • bert

   

  Voor 300 euro meer dan een uitkering mag ik 40 uur werken. Ik woon slechter, heb minder ruimte, slaap slechter, zie familie en vrienden minder, heb meer zorgen, kan er minder zijn voor mijn kinderen, heb geen tijd om zwart bij te klussen, waarom ben ik zo stom om te gaan werken?

  reageer
 • Abel

   

  Waar is Annemarie Jorritsma in dit verhaal? Zij weet toch zo zeker dat de zorg in Nederland goed geregeld is... Iemand met een rolstoel hoort niet in een bushokje te wonen, maar dient passende opvang te krijgen. En als er schulden zijn, dan moet daar een mauw aan te passen zijn. We betalen wel binnenkort 642 miljoen aan Europa en draaien ons om voor problemen van mensen die hulp nodig hebben. De GGD zegt de regie te hebben, welnu mooie regie! Want met al die prachtige woorden van de GGD wonen deze mensen wel in een bushokje!!! Dit is Nederland! En onderwijl stromen de asielzoekers door naar de mooiste woningen. En hoeveel van hen hadden schulden in het land van herkomst? Kijkt de GGD daar ook naar?

  reageer
 • Kees

   

  Los van het echte verhaal, waar we nu nog amper van weten. In ieder geval duidelijk dat ze een oplossing hebben afgewezen. De barmhartigheid hoort niet alleen de overheid toe. Niemand hier die harde woorden spreekt, zegt: ik neem ze wel in huis tot er een oplossing is. Denk daar maar eens over na. Onze eigen "barmhartigheid" heeft kennelijk harde grenzen. Als de andere(lees overheid) het maar oplost.

  reageer
 • Stevie

   

  Ik raad deze NEEderlandse mensen te zeggen dat ze uit Verweggistan komen , dan zit je hier gebeiteld met een uitkering en uiteraard een huis ! Welkom in Hollandistan aan de Maas . Waar NEEderlanders achteraan moeten sluiten , werken , belasting betalen en je mond houden !

  reageer
 • stephan

   

  Misschien moeten ze zeggen dat ze asielzoekers zijn geen probleem huis is zo geregeld en meteen ingericht gratis geld je moet alleen weigeren nederlands te praten krijg je de hulp die je moet hebben.... Of waar is de PvdA met hulp...... nederlanders moeten weg uit nederland.....

  reageer
 • Dennis

   

  Altijd maar weer medelijden voor mensen die niet in staat zijn om voor zichzelf te zorgen. Niemand gaat mij vertellen dat de beste heer geen baan kan krijgen als postbezorger, markt verkoper, winkelbediende, ga zo maar door. Het 'vangnet' waar we allemaal op willen kunnen vallen kost ieder jaar weer miljarden en moedigt alleen maar aan om jezelf niet een volle 100% in te zetten. Met klagen en je hand open houden bouw je geen samenleving op. Je breekt hem af door het gewicht wat op de arbeiders komt te liggen die wel willen vechten voor een goede toekomst.

  reageer
 • herma

   

  ik is vooraf veel gebeurd en deze mensen hadden ook kunnen voorkomen dat ze uit huis gezet werden. is aan dit gedoe 2 kanten hoor ze zijn ook niet makkelijk

  reageer
 • Florian

   

  Pffff....zoals gebruikelijk moet de overheid alles regelen en hebben deze mensen GEEN ENKELE eigen verantwoordelijkheid. Bijzonder ergerlijk.

  reageer
 • pfff

   

  doe niet zo spastisch of ga jij ze in huis nemen? nou?? gaat het toch niet om, het gaat erom dat deze mensen op straat staan en er voor andere culturen de deur wagenwijd open staat...vragen we daar dan naar de verhalen van de mensen wat ze zelf hebben gedaan? nou nou?? en de criminelen die zo goed worden behandeld hier, tuurlijk is ook in orde toch? toch??

  reageer
 • Eddie

   

  Amen!

  reageer
 • Robber

   

  Als een asielzoeker, of hoe u ze tegenwoordig ook wilt noemen, in een dergelijke situatie verzeild was geraakt dan was de 2e Kamer te klein geweest om alle politiek correcte partijen hun nood te laten klagen. Asielzoekers worden ook niet gescheiden van elkaar Evelien, die mogen na verloop van tijd hun hele dorp laten overkomen. Evelien, je zal ze de kost geven hoeveel mensen er tegenwoordig op straat moeten slapen of denk jij dat de snel in aantal toenemende voeselbanken ook niet nodig zijn?.

  reageer
 • marko45

   

  Ik vind het een eenzijdig verhaal. Hier in Nederland kun je voor 100,000 euro schulden maken en je buurt terroriseren en dan vervolgens roepen dat de overheid je maar moet helpen. Ondertussen word de middenklasse steeds zwaarder belast en komen er steeds meer vrijstellingen voor iemand met een uitkering. In Nederland moet je of rijk zijn of niks hebben en zielig zijn.

  reageer
 • Ik betaal me scheel belastingen voor anderen die hun handje ophouden omdat ze niet willen werken en allerlei smoesjes verzinnen zodat ze thuis kunnen blijven en daarnaast zwart kunnen bijklussen. De mensen die het echt nodig hebben worden gewoon in de steek gelaten. Wat is dit toch voor bananenrepubliek.

  reageer
 • ik

   

  we leefden al jaren boven onze stand (JA ECHT WAAR) en nu moeten we inbinden. tja, zolang de meeste mensen nog roken, dure telefoonabonnementen hebben en de nieuwste mobieltjes en gadgets, hoeven we echt niet te klagen. neemt niet weg dat ik het heel treurig vind, maar er zal vast meer achter zitten, wat wij niet weten.......

  reageer
 • Andree

   

  Merkwaardig al die asocialen en halve zolen die hier de ruimte krijgen om over asielzoekers beginnen. Die hebben er zeker niets mee van doen. De zorg voor deze ontwijkers is alleen afhankelijk van hun eigen opstelling.

  reageer
 • Evelien

   

  In Nederland hoef je niet op straat te slapen. En oké de regering moet naar mijn idee ook veel meer doen om de armoede tegen te gaan. Maar daar gaat het hier niet over. Deze mensen hebben aanbiedingen en hulp afgeslagen en dus hebben ze er toch op een bepaalde manier zelf voor gekozen. Hoe naar en vervelend het ook is.

  reageer
 • Arie

   

  Zolang de rekenmethode van de invorderingswet gebaseerd is op bedragen van 1990 (jaja gulden prijzen) kan het alleen maar erger worden. Schuldeisers en gemeenten reken naar zich zelf toe met een wet van Aad Kosto uit 1990 in de hand. Iedereen snapt dat dit niet reëel is maar er is ook geen politicus die het ene reet kan schelen.

  reageer
 • JOEP

   

  Al zijn deze mensen het voor 100% zelf schuld? DAN NOG IS DIT HEMELTERGEND. Dat deze toestand ook maar voor 5 minuten kan gebeuren zegt voldoende over de DWAZEN en IDIOTEN van de regering en het bestuur van Almere. WIE WIL DAAR NU LEVEN?

  reageer
 • Kareltje

   

  Ik ben toch benieuwd naar het verhaal er achter. Je wordt niet zomaar uit je huis gezet.

  reageer
 • john

   

  schande asielzoekers worden hier in nederland tot het bot verwend met een woning bed bad en eten!! zelfs als je het land uit moet van de rechter staat hel links nederland voor je klaar,maar onze eigen mensen moeten het maar uitzoeken!!

  reageer
 • Thijs

   

  rij weekelijk met lijn 322 langs gooisekant,, heb die mensen nog nooit gezien...

  reageer
 • schult veronica

   

  Ik vind het schandalig dat deze mensen op straat leven, gezien de handicap van beide. Asielzoekers die krijgen wel een dak boven hun hoofd, gratis zorg ..waarom worden door de regering dit zo in de doofpot geduwt. Ik heb een oproep gedaan op me Facebook, kijken wat wij kunnen betekenen voor dit echtpaar...zat echt te janken, zo erg vind ik dit!!!!! En duizenden anderen...De regering RUTTE zou zich moeten schamen....

  reageer
 • Tismewat

   

  Kan iemand mij vertellen wat er mis is met een degelijk bushokje??

  reageer
 • Henk

   

  Misschien een baan zoeken ipv in een bushokje gaan zitten?

  reageer
 • Caro

   

  Hoe het ook zit, elk verhaal heeft 2 kanten, deze mensen hebben hulp nodig. Een verstandig mens gaat niet zomaar maanden in een bushokje bivakkeren. De instanties die hiervoor in zijn gesteld, waaraan wij allemaal meebetalen, laten zien dat zij onmachtig zijn. Het wordt winter dus alles moet uit de kast getrokken worden door echte professionals om deze hulpbehoevenden hulp te bieden. Dit kan echt niet in Almere!

  reageer
 • Marc

   

  Moet jij dan maar even uitleggen waarom verzekeringsmaatschappijen bergen met winst maken....en de premies alleen maar omhoog gaan. We hebben een overheid aangesteld die de belangen van de burgers behartigd...alle burgers. Dus ja...we moeten bij de overheid aan kloppen. Blijkbaar behartigen zij liever de belangen van mulinationals...ipv doen waarvoor ze door ons betaald worden!

  reageer
 • Barbara

   

  Altijd goed om ontkenningen uit een samenleving dichterbij te brengen!

  reageer
 • triest

   

  ze kunnen beter asiel aanvragen. dan wordt alles geregeld.

  reageer
 • Willem

   

  Dit is schandalig in dit land waar asielzoekers worden opgevangen en de eigen bevolking weg krepeert, waar gaat dit naartoe ?

  reageer
 • michael

   

  ehh deze mensen zijn ook wel een beetje eigenwijs je hoeft in dit land niet op straat te slapen hoor.

  reageer
 • beernd

   

  het is kiezen of delen ja, kom op zeg ze zijn hier niet in een all inclusive vakantie oord.

  reageer
 • lex

   

  Wacht maar af ik voorspel voor volgend jaar een run op bushokjes en bruggen en niet janken jullie stemmen toch op die linkse graaiers !

  reageer
 • anton

   

  er zijn genoeg mensen die geen geld hebben. ook zij kunnen hier soms helemaal niks aan doen! helaas ziet de regering in Nederland niet dat de armoede grens erg hoog staat en er niks aan doet

  reageer
 • bergerac

   

  hoe kun je als ggd zijnde de regie hebben maar geen oplossing weten? dan heb je toch ook geen regie? vergis jullie allemaal niet. dit is echt al geen uitzondering meer. er leven steeds meer mensen op straat.

  reageer
 • 410

   

  Kijk dit soort reacties zijn gevaarlijk ooh zal eigen schuld wel zijn en dan moet je niet bij de overheid aankloppen.... Waarvoor dient de overheid dan?? En ja dit zijn reacties gebaseerd op het verhaal wat de media geeft.

  reageer
 • Ben

   

  We...?

  reageer
 • Ben

   

  Ga jij je eens diep schamen Jenny!

  reageer
 • student

   

  Jemig jongens, als ik deze reacties (op een paar na) lees schaam ik me om bij deze bevolking te horen. Het enige wat jullie doen is anderen de schuld geven en heel erg zeuren, terwijl alle feiten niet eens bekend zijn. Als je alleen maar verwacht dat anderen (zoals de overheid) dingen voor je oplossen dan kom je dus nergens.

  reageer
 • Moi

   

  Kom op mensen laat je niet zo bespelen door de media en zielige beelden. Er zit altijd zoveel meer achter! Tuurlijk is het sneu maar er zit echt wel heel veel meer achter!

  reageer
 • nvt

   

  zo zijn de instanties in almere zelf ook een kennis geholpen uit nood door stomme fout v aliantie je sta gewoon op straat

  reageer
 • Kim

   

  Ik dacht precies het zelfde! Die man zou ook gedacht kunnen hebben, liever gescheiden leven dan mijn gehandicapte vrouw op straat laten leven. Maar nee lekker eigenwijs in een bushokje gaan leven. Ik weet zeker dat er echt wel oplossingen gegeven zijn alleen als je overal nee tegen zegt of het is niet goed genoeg... De wereld is groter dan alleen Almere en weet zeker dat ze ergens anders in het land wel samen hadden kunnen blijven. Maar goed het is inderdaad heel triest om dit te zien.

  reageer
 • margarrt

   

  schandalig dit gemeente doe iets

  reageer
 • Sandra

   

  Anno 2014 kun je beter maar niet gehandicapt zijn,laat staan meervoudig,zorg (eigen bijdrage zorg,C.A.K)heeft een hoog prijskaartje In een maatschappij waarin het leven steeds duurder wordt en inkomens niet mee stijgen,subsidies afnemen worden de zwakste het meest getroffen. Misschien de reden dat dit echtpaar dakloos is geworden?

  reageer
 • Th.

   

  Je kunt hier beter een asielzoeker zijn, dan krijg je de juiste opvang en ook een dak boven je hoofd. Te triest voor woorden.

  reageer
 • Peter

   

  Hallo? Iemand? Dacht ik al (zie mijn eerdere reactie) Ieder verhaal heeft twee kanten en we lopen weer te hoop om iemand de zwarte piet toe te schuiven en natuurlijk weer de burgemeester. niemand staat zomaar op straat daar gaat een heel circus aan vooraf. naar nogmaals, iemand die ze wil helpen en in huis wil nemen? Nou?

  reageer
 • almeerse dame

   

  en de almeerse politiek stond erbij en keek ernaar bah bah bah

  reageer
 • .\/\/.

   

  helemaal met je eens, niemand hoeft zo te leven, het moet haast wel aan hun opstelling gelegen hebben

  reageer
 • Peter

   

  weer kennen niet het hele verhaal en het is verschrikkelijk maar meeste reacties zijn appels en peren. Allemaal commentaar maar is er iemand die ze in huis neemt? weer komen de asiel zoekers erbij maar staan we in de rij om deze mensen te helpen? hoor ik iemand?

  reageer
 • Dierenvriend.

   

  Ik zie ook een hond en kat. Deze zijn dus ook de klos. Geen plaats? Er staan zoveel gebouwen leeg. Zoek daar dan een tijdelijke oplossing . Tuurlijk lezen we maar één kant van het verhaal maar dit moet niet nodig zijn.

  reageer
 • anton

   

  WELKOM IN NEDERLAND. echt werkelijk waar om je hiervoor te schamen. wat walgelijk.

  reageer
 • Rene

   

  zonder het hele verhaal te kennen. Als dit Nederland is schaam ik me rot. Na 3 maanden nog geen oplossing. Zijn de vergaderingen om tot een oplossing te komen soms uitgelopen of stond deze gepland in december? Instanties ga eens terug naar de basis en bied hulp.

  reageer
 • Reinie

   

  Schokkend dit bericht! maar zoals in de meeste gevallen zal het iets genuanceerder liggen dan in dit artikel beschreven is. Niemand wordt zomaar uit huis gezet..of Door kennissen naar de straat verwezen. Hulpverlening kan alleen Hulp verlenen als men zich behandelbaar opstelt en niet bij geboden ,eventueel tijdelijke en niet direct ideale oplossingen, de kont tegen de krib gooit. Ook dit verhaal zal meer kanten hebben! Niet eerlijk om op basis hiervan gelijk politiek en hulpverlening neer te zetten als de boeman.

  reageer
 • Frans

   

  lekker geld naar het buitenland en eigen bevolking kan kapot vallen. Top Nederland en Almere. Hoe was het ook alweer " het kan in Almere"

  reageer
 • Asjemenou

   

  Om te oordelen en af te geven op diverse instanties denk ik dat het misschien verstandig is om het hele verhaal te kennen.

  reageer
 • Karel

   

  De oplossing: Gooi je D-kaart weg, klop aan bij een AZC en zeg at uit het buitenland komt, wordt je probleem gelijk opgelost.

  reageer
 • richard

   

  ik weet natuurlijk niet het hele verhaal, maar als dit de voorbode is wat de gemeente Almere met de nieuwe partisipatie wet bedoeld hou ik mijn hart vast voor 2015 als deze wet ingaat.

  reageer
 • anomien

   

  en dat wordt nog erger.

  reageer
 • Ariane

   

  Lekkere regie is dat wanneer de GGD in twee maanden niets weet te bereilne. Laat ons raden. GGD drijft heeft allemaal parttimers in dienst. Die gaan gewoon naar huis volgens rooster en gaan weer verder als ze er moeten zijn.

  reageer
 • albert

   

  je kan beter asiel zoeker wezen dan hollander

  reageer
 • Flevoburger

   

  Droevig verhaal. Het begint natuurlijk met het gegeven dat zij uit huis gezet zijn. Ben benieuwd waardoor dat is gekomen. Je ziet helaas steeds vaker dat mensen er zelf een zooitje van maken en dan uiteindelijk alles op het bordje van de maatschappij schuiven. Feit is natuurlijk ook dat de overheid het voor steeds meer mensen onmogelijk maakt om fatsoenlijk rond te kunnen komen. Helaas is het geen verkiezingstijd en dan is de simpele burger voor de politiek van ondergeschikt belang.

  reageer
 • cor

   

  we sturen Gorden naar een onbewoond eiland omdat we het leuk vinden en hij krijgt ervoor betaald. En deze mensen moeten in een bushokje leven op hun leeftijd omdat er mensen zijn die niet kunnen helpen behalve als er media aandacht voor is, dan kan er wel wat geregeld worden.

  reageer
 • jenny

   

  En we heten de buitenlanders maar welkom... schand

  reageer
 • Bart

   

  Wen er maar aan. De echte crisis moet nog beginnen. In nog geen half mensenleven van 5 naar 7 miljard mensen. Die per stuk aanzienlijk meer consumeren. Extrapoleer dat maar eens. De planeet wordt niet groter.

  reageer
 • Bert

   

  Vreselijk sneu dit. Maar misschien moeten we in de land ook eens stoppen met alles te willen wat de buurman ook heeft. Maak de regels voor het afsluiten van een lening een stuk zwaarder, zo voorkom je ook een hoop ellende. (En hoeven we de schuld ook niet op de asielzoekers af te schuiven.)

  reageer
 • Jos '56

   

  Dit is te schandalig voor woorden. Politiek en instanties, ga je diep schamen !!

  reageer
 • ik schaam mij als nederlander. hoe dit nog in dit land kan gebeuren. de politiek mag zig kapot schamen het kapitalistisch tuig.

  reageer
 • yvon

   

  en dit gaat er nu gebeuren in Nederland te triest voor woorden. En dit is het 2de geval al in Almere wat ik hoor.

  reageer
 • Karin

   

  Vreselijk, we zinken hier in Nederland steeds verder!

  reageer
 • mindseye

   

  gewoon aanmelden bij een asielzoekerscentrum en doen of je geen nederlands spreekt. dan gaan alle deuren voor je open en vinden ze plotseling wel een geschikte ruimte ,let maar op.

  reageer
 • ikke

   

  me bek slaat hiervan open.... MAAR laten we vooral asielzoekers in almere onderdak geven. schandalig

  reageer
 • Rian

   

  Waar gaat het heen met ons ooit zo goede zorgstelsel?!

  reageer
 • Me

   

  Het is het topje an de ijsberg. De 'goede samenwerking' tussen de verschillende (zorg)instanties zorgt er voor dat fouten 'afgerekend worden' op de cliënten. Problemen zijn bij de mensen, maar ja... Zoals eentje op een gegeven moment toegaf: "als ik het aankaart, heeft het consequenties voor mijn baan". (vandaar dat ik dus nu even 'me' heet)

  reageer
 • anja

   

  Waar gaat dit heen in nederland...ronduit belachelijk dit..

  reageer
 • keu

   

  wat erg is dit zeg schandalig

  reageer
 • Johanna

   

  Dit is te erg hier zijn geen woorden voor. Het helpen in het buitenland daar moeten we voor klaarstaan, deze situaties zijn ook erg, maar kijk eerst eens naar de eigen mensen die hulp nodig hebben.

  reageer
 • Johanna

   

  Dit is te erg voor woorden. Zelfs de gevangenen worden 'vertroeteld' hier in de gevangenissen. Het kan in Almere is het motto, maar dit!!!

  reageer
 • Marijke

   

  Ik ben bang dat dit nog maar het topje van de ijsberg is en dat dit alleen maar toe gaat nemen

  reageer
 • toerist

   

  schandalig almere!!!!!

  reageer
 • Amrani

   

  Triest!

  reageer
 • Jante

   

  wat verschrikkelijk

  reageer
 • Deewee

   

  Schandalig dat dit gebeurt. Ik heb hier geen woorden voor.

  reageer
 • Drontense

   

  Dat dit gebeurd in deze tijd ! De asielzoekers krijgen gelijk een dak boven hun hoofd en eten en drinken !!

  reageer
 • Edwin

   

  Hier ben ik stil van .... Dat dit in Nederland kan/mag voorkomen.

  reageer
 • K.

   

  dit is in en in triest......wat een maatschappij.....jakkes. Je kunt beter een hond of kat zijn, maakt men zich drukker over.Of over de zwarte pieten kwestie.Kan allemaal in Nederland.

  reageer
 • Polderbewoner

   

  Weet niet wat hier aan vooraf is gegaan, waarom ze uit huis zijn gezet. In dit land hoef je toch niet buiten te leven moet je kijken hoeveel tenten ze bouwen voor vluchtelingen. Dan eigen volk op straat laten Nederland weer op zn best

  reageer
 • Ron

   

  Hoe is dit mogelijk. Geen woorden voor.

  reageer
 • Albert

   

  Het is niet te bevatten dat dit mogelijk is terwijl er miljarden worden gespendeerd aan nutteloze projecten in het buitenland.

  reageer
 • in de rogge

   

  Waar zijn nu alle geitenwollensokkenbreiers die zich druk maken om Zwarte Piet, de Gekreukelde Grassprietspringer en meer van dat soort misstanden. Of is dit een scene uit Nieuwe Buren dat gesponsord wordt door Almere? Het wordt Alminder zo te zien.

  reageer
 • Hans

   

  Jorritsma, kom er maar in

  reageer
 • Rob

   

  Niet normaal. Asielzoekers hebben het beter

  reageer
 • henny

   

  schandalig dit! deze mensen moeten gewoon geholpen worden! sorry hoor maar asielzoekers krijgen ook onderdak en voedsel en medische zorg! en eigen burgers moeten het maar uitzoeken.....

  reageer
 • Jeetje!

   

  Het kan, in Almere!

  reageer
 • Helene

   

  t kan in Almere

  reageer
 • Reinier

   

  Ik ken bevolkingsgroepen die altijd wel onderdak/een huis vonden..... Schande dat dit in nederland voorkomt

  reageer
 • steef

   

  echt belachelijk als asiel zoeker krijg je alles . en deze mensen wonen op straat echt waar gaat dit land heen

  reageer
 • het kan in Almere

  reageer
 • Roelof

   

  Onze regering maar weer geld naar het buitenland storten, zorg eerst eens voor je eigen volk! Schaamteloos dit! Maar met onze nieuwe zorgwetgeving is dit waarschijnlijk de toekomst!

  reageer
 • nedelander

   

  zo zie je maar weer voor een asielzoeker wordt beter gezorgd als voor de belastingbetalers die zorg nodig hebben!!!

  reageer
 • daantje

   

  nl staat voor iedereen klaar ....behalve zelfs niet voor de eigen noodgevallen. politiek schaam je peilloos diep !!!!

  reageer
 • Henk

   

  Sprakeloos.

  reageer
 • Rinus

   

  De bushokjes maatschappij van de toekomst.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert