Bij ongeluk betrokken auto mogelijk beschoten

ALMERE
De auto die zaterdagochtend vroeg betrokken was bij een aanrijding op de Poortdreef in Almere is mogelijk beschoten. Op foto's die bij de berging van de auto zijn gemaakt is een kogelgat te zien. Omwonenden schrijven in de reacties op het bericht bij Omroep Flevoland ook knallen te hebben gehoord. De politie kan nog niet bevestigen of er echt op de auto is geschoten.

Rond half zes kwam de melding dat twee auto's betrokken waren bij een aanrijding. Een inzittende van één van de auto's raakte gewond en is naar het ziekenhuis gebracht. De bestuurder van de auto is meegenomen naar het politiebureau.

De andere auto is uitgebrand teruggevonden in Muiderberg. De politie heeft de zaak in onderzoek.

reacties (12)

 • Donnie

   

  O.k. Nu snap ik waarom ik tijdens het vissen steeds een politie helicopter boven mijn hoofd zag.

  reageer
 • Karel

   

  Had je wel een visvergunning ?

 • Dennis

   

  Dat mensen niet bellen kan ik me voorstellen. Ik overnacht regelmatig in Almere en hoor dan zeer regelmatig knallen. Weet dan niet of het vuurwerk is of een vuurwapen, zeker niet als je half slaapt. Het is wel een beetje vreemd dat de ene auto aan de voorkant helemaal weg is en de andere auto nog naar Muiden heeft kunnen rijden. Laat Justitie maar lekker aan het werk gaan. Die hebben het ondertussen aardig druk met dit soort zaken in de omgeving :-( .

  reageer
 • .\/\/.

   

  Als je het kan horen knallen is het vuurwerk. De nieuwjaarsviering duurt hier het hele jaar namelijk.

 • Joe

   

  Zo te zien aan het eind van het filmpje is de motorruimte ook opgeblazen. wellicht toch een aanslag geweest?

  reageer
 • John

   

  Hoe herken je pistoolschoten?, hoe herken je schoten uit een Uzi?..... Zijn er zoveel deskundigen onder ons die dit weten of hebben al deze mensen vaak/vaker of regelmatig zelf geschoten. Ik hoor ook wel eens knallen e.d. Maar denk hierbij niet direct aan schoten....

  reageer
 • De oude soldaat

   

  Militaire dienst voor een groot deel van de mannelijke bevolking boven een bepaalde leeftijd. Je kan altijd zo merken dat mensen echte vuurwapen ervaring hebben en andere het alleen van TV en spelletjes kennen. De één blijft er vrij nuchter onder zolang er geen treffer is en de ander staat direkt te huilen bij de confrontatie met echt vuurwapengeluid.

 • Poort bewoner

   

  Nou dat onderscheid tussen pistoolschoten en andere knallen merk je wel wanneer je het meemaakt. Als een verlaten straat wordt opgeschrikt door een enorm harde knal, vervolgens een te kort durende duizendknaller mega hard galmend door de buurt en dan geschreeuw op straat. Dan weet je wel dat er iets gaande is. Zeker als je naar buiten kijkt en een auto op de weg met knipperlichten stil ziet staan. Een uzi weet ik ook niets van, maar de snelheid waarop de kogels vlogen in enkele seconden tijd mag je aannemen dat het in ieder geval automatisch was.

 • Polleke

   

  Ook wij (mijn vrouw en ik) hebben enkele seconden na de botsing enkele losse harde knallen gehoord die sterk op pistoolschoten leken. Ongeveerd 3 of 4 schoren binnen enkele seconden.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Anoniempje

   

  Ik werd vanmorgen 5:30 wakker (verslapen) van iets, ik kon het alleen niet plaatsen. Reed 5:45 en zag ik de revage daar. Normaal gesproken rijd ik daar altijd om 5:30 langs. Aan de ene kant blij dat ik me heb verslapen maar aan de andere kant had ik een getuige kunnen zijn.

  reageer
 • PeterF

   

  Ik heb de schoten ook gehoord vannacht, half slapend en half bij bewustzijn dacht ik wel "daar gaat een Uzi af" maar ik ben toch niet helemaal wakker geworden en dus ook niet ff gebeld met 112. Vanochtend moest ik in Duin zijn en alles was afgezet. Had nog niks in de gaten, maar nu pas herinner ik me de schoten. Volgens mij was een een aardig salvo.

  reageer
 • Poort bewoner

   

  Ik heb datzelfde gehoord. Zat na de eerste knal van het ongeluk meteen achter het raam. Na de knal volgde het geluid van een automatisch wapen, wat even leek op een duizendknaller. Nadat een moment van stilte volgde nog exact 5 losse schoten. Langzamer achter elkaar, anders dan de eerste reeks.

 • Crime city!

   

  Almere wil geen naam als criminele stad! Maar in poort hoor je vaker dit soort geluiden! Alleen zelf dit jaar al minimaal 3 keer vaker gehoord. Gezellige buurt!

  reageer
 • Ross

   

  Er is echt wel meer aan de hand , overal onderzoek enz

  reageer
 • Daniel

   

  Waarom zie ik niets over een schietpartij met een machine(achtige) geweer?

  reageer
 • Ja, ik heb volgens mij ook schoten gehoord vannacht. Vast veel meer aan de hand dan alleen een aanrijding.

 • De oude wielrennert

   

  Die auto zal wel niet met zuurverdiende centjes betaald zijn. Wie bedenkt het om zijn auto in de buurt van zijn eigen huis in de fik te steken vanwege een verkeersongevalletje na dronken autorijden. Of zat er nog wat anders in de auto?

  reageer
 • muiderberg

   

  arrestaties hier voor de deur

  reageer
 • Tja

   

  Zegt genoeg over de inwoners dat sommigen het goed praten. Blij dat ik er niet woon

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert