Directeur OMALA vertrekt per 1 december

FLEVOLAND
Directeur Eric Rijnders van OMALA vertrekt per 1 december. OMALA is opgericht door de gemeenten Almere en Lelystad en de provincie. Het bedrijf moet industrieterrein verkopen rond het toekomstige grote vliegveld Lelystad.

Afgelopen week constateerde Omroep Flevoland dat OMALA in haar zesjarige bestaan nog geen grond heeft verkocht. Ook de doelstelling om banen te creëren is niet gehaald. OMALA heeft 13 miljoen euro gekregen van de Flevolandse overheden. De gemeente Almere houdt er rekening mee dat een deel van het geïnvesteerde geld in OMALA nooit meer terugkomt.

Volgens de voorzitter van de Raad van Toezicht heeft de directeur zelf zijn vertrek voor de zomer aangekondigd. Hij wordt voorlopig vervangen door de financieel directeur. Deze moet "op de winkel passen, tot het definitieve besluit om luchthaven Lelystad uit te breiden wordt genomen".

reacties (15)

 • Hans

   

  Ik ben bang dat je gelijk krijgt. In Lelystad zijn ze gek op gebakken lucht.

  reageer
 • Gaudi1959

   

  Heeft iemand deze klucht al aangemeld bij het TV-programma Kanniewaarzijn ? Kan men weer lachen om Flevoland.

  reageer
 • Zeewoldense

   

  Laat dit een voorbode zijn voor de te ambitieuze lobby-pool voor de uitbreiding van vliegveld Lelystad! Hopelijk is niet alle 13 miljoen van de burgers uit Flevoland verdampt.

  reageer
 • Koos Kansloos

   

  Hoe kun je nu 6 jaar lang doorgaan en geen grond hebben verkocht! En dat heeft 13 miljoen gekost.

  reageer
 • kritisch

   

  Het is een combinatie van gebrek aan controle van de toezichthouders, en uitvoering van de directie. In een dergelijk geval kan ik de politiek dan ook adviseren om de gouvernement structuur eens goed tegen het licht te houden want het is juist daar dat er geen of onvoldoende controle is uitgeoefend en of actie ondernomen. zoals al gezegd hand in eigen boezem een eens goed in de spiegel kijken waar het fout is gegaan en of er daadwerkelijk nog toekomst is voor Omala

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Dirk

   

  Flauw om het de heer Rijnders aan te rekenen. Volgens mij gaat het hier om politiek blunderen, alweer. Publiek geld is gemakkelijk uit te geven. Dit moet de ondernemer niet schaden, de burger niet belasten en de overheid beter wegen. Helaas zijn de laatste twee maar moeilijk tussen de oren te krijgen bij onze wethouders en ambtenaren. Want ja, zij voelen er weinig tot niets van, komt uit dezelfde pot als het eigen inkomen. En dat hebben de burger en ondernemers betaald! Tsja...

  reageer
 • kritisch

   

  Hoe is het mogelijk dat de politiek niet eerder heeft ingegrepen. er is niets mis mee om bestuurders op dit soort projecten goed te betalen, maar dan wel met duidelijke doelstellingen en timelines. Hoe is het in gods naam mogelijk geweest dat er in 6 jaar niets verkocht is of 1 baan is gecreëerd zonder dat er in de tussentijd evaluaties hebben plaats gevonden, in het bedrijfsleven worden mensen goed betaald op dit soort posities maar elk jaar krijgen deze een evaluatie en wanneer niet aan doelstellingen wordt voldaan dan is het snel exit. wanneer er een hoop publiek geld gemoeid is met een project moet er op de delfde manier doelstellingen en evaluaties plaats vinden zoals dit in het bedrijfsleven ook gebeurd. In dit geval is er niet goed opgelet vanuit de politiek en het wordt tijd voor de politieke partijen om de hand in eigen boezem te steken en zich af te vragen hoe het mogelijk is dat dit soort dingen anno 2014 nog steeds gebeuren, of heeft de politiek hier met open ogen zitten slapen ?

  reageer
 • Jans

   

  Ze hebben geen meter bedrijfsgrond verkocht..... Wat hebben de gemeenten zelf verkocht dan...... En met verkopen bedoel ik niet weggeven!

  reageer
 • ABS

   

  Hoeveelste miljoenen verslindende project is dit nou waarbij Fackelday betrokken is of aan de wieg heeft gestaan, is dit nu in de afgelopen 10 jaar? Alleen de schade die hij met al zijn prestigeobjecten heeft veroorzaakt zou voor Lelystad, als deze niet uitgevoerd zouden zijn, alle bezuinigingen onnodig gemaakt hebben.

  reageer
 • Jan Hendriks

   

  gezien de prestaties is het vertrek niet onlogisch. Maar Omala was en is een dwaas idee.

  reageer
 • Jake

   

  Iedereen boter op zijn hoofd... 6 jaar directeur kunnen zijn, geen enkele prestatie geleverd, maar volgende maand met een vertrekpremie weg. Gaan we weer een nieuwe directeur benoemen en beloven we beterschap... Slaap lekker Almere en Lelystad...

  reageer
 • Joke

   

  Meneer, maak u niet druk.

  reageer
 • Henk

   

  Ah, iemand die precies weet hoe het zit. Die de organisatie kent, en met eigen ogen heeft gezien dat er geen fluit gedaan is. ... Of baseert u zich alleen op de berichtgeving ?

  reageer
 • Ron

   

  Toevallig zeg

  reageer
 • Rinus

   

  Nog een leuke vertrekpremie mee voor geen enkele prestatie ?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert