Fietser zwaargewond bij aanrijding Het Som

ZEEWOLDE
Bij een verkeersongeval in Zeewolde is maandag een fietser zwaargewond geraakt. Volgens de politie werd de vrouw op de fiets aangereden door een auto in de straat Het Som.

De bestuurder van de auto is aangehouden.

Ook is er een traumahelikopter opgeroepen om medische assistentie te verlenen.

reacties (29)

 • vince

   

  Helaas is de fietser afgelopen zaterdagavond overleden

  reageer
 • Priscilla van der Zande

   

  Het belangrijkste is dat het met deze vrouw weer goed komt. Heel veel sterkte voor haar en kennissen en familie. Maar wat is dit triest gewoon zo conclusies trekken waarvan niks waar is en zo'n jongen in zo'n kwaad daglicht zetten Terwijl het voor hem ook erg is allemaal, Die fietsers mogen ook wel is uit kijken en niet denken dat ze overal voorrang hebben. Maar dat jullie zulke verhalen al gelijk op het internet zetten vind ik echt abnormaal, nog even een tikkeltje erger maken zijn jullie goed in !!!!!! Heeel veel sterkte voor het slachtoffer en familie en kennissen & Beste Joey keep your head up Wij weten wel beter! Groetjes

  reageer
 • Jan

   

  Goed gezegd!

  reageer
 • Theo

   

  De weg veroorzaakt NOOIT ongelukken, maar de weg (mis) bruikers WEL.

  reageer
 • Eveline

   

  Goed gesproken!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • anoniem

   

  er was inderdaad geen alcohol in het spel en ik wens allebei heel veel sterkte toe ook de bestuurder

  reageer
 • Martin

   

  De discussie over voorrang, wel of niet gedronken, dronken of beschonken, wel of geen verlichting, wel of geen drempels, heeft de automobilist nu te hard gereden of de fietser niet opgelet, is m.i. volledig misplaatst. Een vrouw op weg naar haar werk, haar dagelijkse boodschappen, een vriendin, haar zieke moeder, haar zoon of dochter die ook in Zeewolde woont, zeg het maar, komt een automobilist tegen, die op weg naar zijn werk, naar zijn dagelijkse boodschappen, zijn zieke vader, zijn zoon of dochter die ook in Zeewolde woont, en in een seconde van onachtzaamheid, onoplettendheid of domme pech gebeurd er een vreselijk ongeval. Een zwaargewonde vrouw en een vlak daarvoor onschuldige bestuurder van de een auto als grootste slachtoffers! Ik wens de vrouw alle hoop op een spoedig herstel, ik begrijp dat ze zeer zwaargewond is geraakt en vecht voor leven. Ik hoop voor al haar naasten en liefhebbenden dat ze het redt! Ik wens de automobilist ook een goed herstel, want het zal je gebeuren dat je betrokken raakt bij een zwaar ongeval als deze. En ik hoop dat een ieder die de zinloze discussie voert over drank, dremels, etc inziet dat het morgen jouw moeder, oma, buurman, opa, vader, zoon, beste vriend of dochter kan zijn. Dan wil je 1 ding, en dat is dat het uiteindelijk allemaal goed komt. Beterschap voor alle betrokkenen!!

  reageer
 • Johanna

   

  Heel veel sterkte voor het slachtoffer cq slachtoffers en familie van beide.

  reageer
 • kyra

   

  Te snel oordelen is niet fair. Er was geen alcohol in het spel. Wel een vreselijk ongeval.Dus mensen ook de bestuurder is hier kapot van.

  reageer
 • ztown

   

  uit de blaas test is niks gekomen dus rijden onder invloed is geen spraken van

  reageer
 • Anoniem

   

  Lieve mensen, Ik ken de familie. Mevrouw ligt te vechten voor haar leven, laten we de discussie op een ander tijdstip voeren en eerst hopen dat ze het haalt. De verwondingen zijn zeer ernstig ...

  reageer
 • Ron Nap

   

  Een politie agent heeft in principe geen medische opleiding. Als een agent tegen de alcoholdampen aan kan leunen mag hij/zij dus alcohol vermoeden maar niet vaststellen.

  reageer
 • Dick

   

  Ik mis nog een factor in het ontstaan van ongevallen. Mogen we ook gewoon van fietsers en voetgangers verwachten dat ze uitkijken en zich aan de regels houden? Dus indien nodig ook voorrang verlenen? Het gedrag van fietsers laat mij erg denken aan"voorrang nemen". En dan ben je als automobilist kansloos. Maar de automobilist is toch al vogelvrij verklaard.

  reageer
 • Dick

   

  Mogen we ook van fietsers verwachten dat ze uitkijken in het verkeer? Hou eens op het falen van verkeersdeelnemers af te wentelen op de verkeerssituatie. Voetgangers en fietsers hebben nogal eens de neiging voorrang te nemen. Want we zijn toch beschermd door de wet? Realiseer je dan wel even dat je als fietser/voetganger zelf je eigen kreukelzone bent en dat daar voorzichtigheid bij is geboden. Ik kom het te vaak tegen dat ik op de rem moet omdat een fietser voorrang neemt. En dan maakt het niet uit of ik me wel of niet aan de maximum snelheid houd.

  reageer
 • Dick

   

  Als de politie vermoedt dat er gedronken is, dan bedoelt de politie "beschonken" en niet in staat een auto te besturen. Dus dronken! 'T lijkt als of je drankgebruik goed wilt praten. Schaam je! Drank en verkeer gaan NIET SAMEN!!

  reageer
 • marcel

   

  Nog meer drempels in het dorp helpt niet dan zijn er meer drempels dan lage stukken in het dorp.. laat de politie gewoon weer ouderwets gaan lazeren onee dat wil de zeewoldenaar ook weer niet want dan moeten ze boeven gaan vangen... als iedereen zich nou weer eens netjes aan de regels gaat houden en rustig rijd, niet drinkt, zijn telefoon in handtas of broekzak laat zitten, fietsers hun licht aan doen en voetgangers ook zorgen dat ze opvallen in het donker zullen dit soort dingen (bijna) niet meer voorkomen

  reageer
 • Dick

   

  Hoezo het maakt niet uit of er wel of geen alcohol in het spel was? Hoor je wel wat je zegt? En wat anderen al aangeven, hoezo alle schuld direct bij de automobilist leggen. Tuurlijk hij zal wel te hard hebben gereden. Heeft de fietster wel voorrang verleend? Gezien het gemiddelde gedrag van de huidige fietser denk ik van niet. Het is erg makkelijk om direct naar de automobilist te wijzen. En hou eens op met snelheid als schuldige aan te wijzen. Het is de letselbepalende factor, NIET de oorzaak. Die moet je zoeken in "niet opletten", "geen voorrang verlenen" etc. De snelheid waarbij een ongeval plaats vind is slechts een gevolg van foute keuzes maken.

  reageer
 • Hans

   

  Beste gemeente Zeewolde, en de verantwoordelijke ambtenaar, wanneer gaan jullie de verkeerssituatie op deze kruising aanpassen? Nog zo'n kruispunt is de oversteek van Langezand richting Klauterwoud.

  reageer
 • Sjors

   

  Reactie van niks , zeg dan gewoon niks. Wat heeft die auto er nou mee te maken

  reageer
 • kyra

   

  Mensen oordelen te vaak te snel ook in dit geval. Zowel voor de vrouw als voor de bestuurder heel veel sterkte!

  reageer
 • ichelle

   

  Sterkte vrouw ik hoop dat u beter word

  reageer
 • michelle

   

  Sterkte voor de vrouw en sterkte voor de famillie van haar

  reageer
 • michelle

   

  Wat erg sterkte

  reageer
 • Sammy

   

  Het is diep tragisch dat men nu al allerlei speculaties heeft over de toedracht van het ongeval , Zoals gezegd ik hoop dat het slachtoffer het gaat halen , en ikwens haar en haar familie veel sterkte toe evenals de bestuurder en zijn familie

  reageer
 • cyntia

   

  Iedereen in zeewolde kent die kruising volgens mij. Daar moet je niet te hard rijden. Of er alcohol in het spel is doet niet eens zo zeer ter zake, de vraag is of er hersenen in het spel waren. Het type auto, de schade en de verwachting van alcohol in de overweging meegenomen verwacht ik van niet.

  reageer
 • bewoner

   

  Het was een volwassen vrouw. Geen meisje zoals iedereen beweerd.

  reageer
 • Dennis

   

  Ik zie de reacties al, jammer. Punt één : de politie vermoed dat de man gedronken had, dat wil niet zeggen dronken. Punt twee: Fietsers mogen ook kijken of er kruisend verkeer aankomt, in plaats van vol door te trappen. Ik bid alleen dat beide slachtoffers mogen herstellen ( ja, de bestuurder is ook een slachtoffer. Dit soort aanrijdingen heeft een hele diepe impact ) De politie is nog druk bezig met sporenonderzoek en getuigenverklaringen opnemen.

  reageer
 • Lintjens

   

  Dit tragische ongeluk was op de kruising. Bonkers het Som. Deze kruising is zeer gevaarlijk voor fietsers. en voetgangers, dit door kruisend verkeer, bestaande uit veel te hard rijdende motorrijtuigen.

  reageer
 • Nikki

   

  Wow heftig dat een meisje het gevolg is van een man Die dronken is....... Sterkte voor de familieleden van het meisje.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert