OM wil half miljoen van oprichtster Vrienden van Tom

ALMERE
Het Openbaar Ministerie wil dat de oprichtster van Vrienden van Tom ruim een half miljoen euro terugbetaalt aan de Nederlandse Staat. De vrouw uit Almere werd in april veroordeeld tot 20 maanden cel wegens jarenlange, grootschalige PGB-fraude.

De rechtbank achtte toen bewezen dat de Almeerse meer dan een half miljoen euro heeft vergokt. De officier van justitie eiste maandag voor de rechtbank dat geld terug.

Volgens de advocaat van de 47-jarige vrouw klopt dat bedrag niet. Haar cliënt zou ook 300.000 euro eigen geld hebben vergokt. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

reacties (5)

 • Melissa

   

  Ze deed het uit medelijden. Die uitspraak kan direct richting vuilnisbak. Bedriegster 1e klas.... Hoop dat ze flink gestraft wordt...

  reageer
 • John

   

  En jij kent alle mensen die een PGB hebben? Het is nogal een uitspraak die je doet op deze wijze;" alle PGB houders zijn bedonderaars", zeg je eigenlijk.. vriendelijk en helemaal niet alles over een kam scherend.. Ik hoop dat je zelf nooit een PGB houder zult worden of nodig zult hebben.

  reageer
 • Serge

   

  PGB is op voorhand al een mislukt potje. Ik ken niemand met PGB die de boel niet bedonderd.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Even pinnen?

  reageer
 • Derrick

   

  Goede zaak. Het OM kan deze mevrouw niet hard genoeg aanpakken. Afschuwelijke mensen als zij maken dat het PGB steeds meer onder een vergrootglas komt te liggen en dat de mensen die er daadwerkelijk iets aan hebben, gedupeerd worden. Walgelijk, het gedrag van deze mevrouw.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert