Leger des Heils: echtpaar in bushokje is uitzondering

ALMERE
Het echtpaar uit Almere dat maandenlang in een bushokje zou hebben gebivakkerd is een uitzonderingsgeval. Dat zei directeur Cornel Vader van het Leger des Heils maandagavond in RTL Late Night.

Volgens Vader heeft het echtpaar Rozendaal meerdere problemen die niet door één zorginstelling op te vangen zijn. "Voor elk afzonderlijk probleem kan er een prima antwoord zijn in Nederland. Maar voor het complete verhaal is dat heel erg ingewikkeld." zo gaf hij aan.

De directeur van het Leger des Heils is blij dat het desondanks alsnog is gelukt om een tijdelijke oplossing te vinden voor het stel. Het echtpaar kan voorlopig in een noodopvang blijven.


reacties (26)

 • Willem

   

  Ik heb deze verhalen ook gehoord !! Geluidsoverlast tot midden in de nacht , mevrouw die "ineens" met een raar stemmetje praat , van de zomer liep zij nog . Allemaal aandacht trekken omdat zij er zelf een zooitje van hebben gemaakt en het niet hun schuld is . Natuurlijk !!En zelf Humberto Tan trapt erin !!

  reageer
 • Bart

   

  Waar woont u nu, en hoe komt het dan dat u op straat bent komen te staan?

  reageer
 • kees

   

  het feit dat u op straat komt te staan is toch ook in eerste instantie uw probleem

  reageer
 • 13xx

   

  die overheid (ik vermoed dat uw r toets een beetje vast zat) is door ons allen gekozen.

  reageer
 • kees

   

  wat let je?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • pipi

   

  er zijn toch nog mensen met een goed hart.

  reageer
 • Poe

   

  Wettelijk recht om samen oud te worden? Wat een onzin. Je hebt het recht op hulp, zelfs als je alles naar de klote hebt geholpen. Als je dat recht weigert houdt het simpelweg op.

  reageer
 • johan54

   

  bull shit wat deze man uitkraamt. Aan den lijve ondervonden hoe dat in Almere geregeld is. Ben zelf op straat komen te staan. Gemeente Almere geeft niet thuis (uw probleem, dag meneer). Leger des Heils kon ik op de wachtlijst komen. (het enige dak wat mij werd aangeboden was het spoorwegviaduct. Hulp??? niemand thuis van de officiele instanties. Overal wachttijden. Genoeg geprobeerd en ook tijdig om dit te voorkomen, maar overal tegen een muur aangelopen. Vrienden hebben mij uiteindelijk opgevangen maar dat is niet de juiste weg, wel een oplossing voor deze roverheid

  reageer
 • .\/\/.

   

  Nu de ware toedracht van het een en ander naar voren komt lijkt het er toch meer op dat de schuld van deze situatie niet alleen bij 'deze samenleving' ligt. Al zet je voor iedereen een paleis met gouden kranen neer, dan nóg slapen er mensen op straat omdat het ze niet aanstaat.

  reageer
 • Iwan

   

  ik vind het altijd verbazend dat er zoveel mensen uitgesproken meningen hebben terwijl ze maar halve informatie hebben. Laat hulpverlening aan de professionals over en oordeel niet zonder de feiten te kennen.

  reageer
 • Joke

   

  Als een tang op een varken, net zoals alles wat hier te lezen staat. We zijn een stelletje kukelende papegaaien!

  reageer
 • Mw

   

  Het zijn gewoon twee eigenwijze gekkies die er een (financieel) zooitje van gemaakt hebben.

  reageer
 • Eddie

   

  Amen Jeroen, amen! Je hebt helemaal gelijk.

  reageer
 • Su

   

  Er zijn mensen die er zelf voor kiezen om zo te leven! Weigeren hulp omdat ze anders "gescheiden" moeten wonen! Dat is heel jammer, maar ze zijn niet de enigen..... Maar wel de enigen die ervoor kiezen om dan maar op straat te gaan leven! Zulke mensen kosten klauwen vol geld!!!!

  reageer
 • Jordi

   

  Als waar is wat Cornel Vader zegt"ze hebben meerdere problemen" en deze zijn niet op te vangen door een zorginstelling,dan hebben ze er zelf waarschijnlijk een grote puinhoop van gemaakt. Het gemak dient de mens het lijkt erop dat ze de fouten niet bij zichzelf te zoeken en gewoon andere de schuld te geven. De organisaties cq mensen die getracht hebben hun te helpen worden gezien alle reacties de grond in getrapt. Terecht?

  reageer
 • IK

   

  Ja, ik ga zeiken over Rutte en de rest van de regering. De oplossing (tijdelijk) is geen oplossing van de regering maar een oplossing die een particuliere organisatie die geen subsidie of zo krijgt bied!! Waarom is er in Nederland niet geregeld dat je je wettelijke recht om samen oud te worden ook kan krijgen? De zorgverlening schiet hopeloos tekort en verdiept zich in belachelijke regels die er alleen maar voor zorgen dat de problemen groter worden ipv opgelost worden.

  reageer
 • zozo een uitzondering. ja stel je voor dat dit normaal was. dan waren er veel te weinig bushokjes in nederland

  reageer
 • Jeroen

   

  Het is echt te gek voor woorden dat deze mensen nog steeds zomaar de boel kunnen besodemieteren. Er heeft voor die mensen een compleet bataljon klaar gestaan, maar ze weigeren alle hulp. En dat niet alleen, de buurt waar ze vandaan komen, juicht alleen maar dat de weg zijn. Het zijn notoire overlastgevers, die iedereen besodemieteren. Mevrouw is ineens gehandicapt, daar was van de zomer anders niets van te merken. Echt een kwalijke zaak dat omroep Flevoland hier geen onderzoek naar doet. En erger nog, als je berichten plaatst mrt de waarheid, worden deze gewoon niet geplaatst.

  reageer
 • peter

   

  waar slaat dit op Joke, het het is toch niet normaal dat mensen drie maanden in een bushokje moeten bivakkeren. Waar gaat het naar toe met deze samenleving als deze mensen niet geholpen worden, kan jou ook gebeuren.

  reageer
 • SlimmerT

   

  Wie is rutten? En zoals al eerder gemeld, deze mensen hebben van alle kanten hulp aangeboden gekregen en het zelf afgewezen. Ik snap dat je bij elkaar wil blijven maar als het niet kan, dan kan het niet. Had dan apart gaan wonen tot je samen weer iets had gevonden. En je dieren, sja. Of die nou zo blij waren in een bushokje, dan kun je ze beter weg brengen.

  reageer
 • Flevo

   

  Conclusie: steun het leger des heils (niet praten, maar doen).

  reageer
 • anomien

   

  dat zal rutte een zorg zijn. die is alleen met verkeerde dingen bezig.

  reageer
 • Poe

   

  Dus in een stuk over een uitzonderlijk geval, waar notabene nog wordt aangegeven dat NL prima opvang heeft ga jij zeiken over Rutte?

  reageer
 • piet

   

  al hebben ze nog zoveel problemen. deze mensen horen geholpen te worden. maar goed straks staan ze bij het leger des heils ook weer opstraat want je mag geen huisdieren hebben dus als je die niet in laat slapen of naar een asiel brengt schopen ze je zo weer de straat op. zo is het leger des heils. ik vindt dat ze deze en alle andere mensen die dit meemaken gewoon horen te helpen.

  reageer
 • Joke

   

  Wilt u er over praten?

  reageer
 • super triest de overheid laat iedereen maar aan zijn of haar lot over hoe zou rutten het vinden

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert